Flughelvete

download-1
Alltså, vad är det frågan om? Är det bara jag som har en miljard bananflugor trots att jag inte har vare sig frukt eller annat ätbart framme?

download-2

 1. Petra skriver:

  Dom asen lägger tydligen ägg i rören till köksvasken, så häll kokande vatten i köksvasken en gång om dagen! och sen som andra skrivit om, blanda vinäger m honung el sirap och en droppe diskmedel, dom dör som flugor 😉

 2. Zenita skriver:

  Nope inte bara du….
  Men ett tips är: Blanda honung och vitvinsvinäger (ca lika delar) ordentligt och toppa med ett par droppar diskmedel (för ytspänningen) Sedan sätt över plastfolie som du gör några hål i. Då tar flugorna sig ner i koppen men inte upp! Funkar sååå bra!

 3. Se till att det inte finns frukt och grönt framme.
  Var mycket noga med att hålla slasken fri från matrester.
  Spola regelbundet med hett vatten och häll gärna lite Klorin emellanåt.
  Töm soppåsen regelbundet och ha gärna ett lock på sopkärlet, om möjligt.
  Har du tomflaskor utan kork, som ska till återvinning så se till att dessa är ordentligt ursköljda och torra.
  Kolla så att du inte har en blomkruka med vatten i botten.
  Ta små skålar och häll något av följande vin/vinäger/äppelcidervinäger och blanda i lite diskmedel. Det är en perfekt flugfälla. Diskmedlet tar bort ytspänningen och flugorna drunknar. De dör bokstavligen som flugor!
  Kolla så det inte finns någon papperskorg i något rum, där det finns fruktavfall eller matrester.

 4. Lotta skriver:

  Peppar peppar, än så länge har dom jävlarna inte hittat hem till mig, vilket dom annars brukar vara snabba och göra. Men när dom väl är på plats, så tar jag massa äggkoppar och häller i rödvin med lite diskmedel. Ställer ut äggkopparna lite här och var, och varje dag byter jag ut rödvinet i dom. Kan säga att dom älskar rödvin, jäklar vad många som dör där i 🙂

 5. Amnika skriver:

  Jag hade så här förra året o testade varenda jävla husmorsknep. I veckor. Vad husmorsknep inte tipsade om var att kolla i sonens Papperskorg. PAPPERSKORG!!! Lyfte på locket o där kom en svärm av äckliga flugor som hade sin uppkomst i ngt som högst troligt var en kombo av macka, godis o en fd glass. Sen tog det ett par veckor till innan jag fick tag på o likviderade den sista flugjäveln. F. Ö. Borde flugfångning m disktrasa bli en femkampsgren.

  1. Lotta skriver:

   Haha, älskar femkamp! Och den grenen känns som att det borde kunna bli min paradgren. Sen i finalen, så borde man ju göra det lite svårare, så disktrasan ryker, och man får endast använda pekfingret. Sälj idén till Gröna Lund, så kanske du kan få dig en slant 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..