Söndagsdans

Ni som följer mig på Instagram såg att jag var inne en sväng på soppköket igår. Trubaduren Andreas var där och spelade vilket gjorde att man för stunden glömde bort att det börjar bli kallt på kvällarna nu. Framför allt på nätterna. Jag får ont i magen när jag tänker på att våra gamla ska ut i natten och sova på parkbänkar och i portar. Fifan säger jag.

IMG_5170
Igår hade vi köpt in pizza, vilket uppskattas enormt.
IMG_5164
När soppköket håller till utomhus på söndagarna (vilket det kommer göra tills vi får tillgång till vår lokal senare i vinter) så har vi inga möjligheter att laga maten själva, som vi gör på onsdagarna.
IMG_5166
De får äta precis hur mycket de vill.
IMG_5169
När de går så får dom med sig ett gäng mackor. 
IMG_5162
Ibland önskar jag att ni som läser här inne kunde vara på plats och se glädjen hos våra gamla. Alla vi som är volontärer (jag är ju inte alls med och jobbar så ofta som de andra) är noga med att ge de som vill kramar. De är inte särskilt vana vid att någon tar i dom, eller ger dom en kram. Fysisk närhet är så otroligt viktigt, i synnerhet för dessa utsatta människor.
IMG_5168
Kjelle och Benke  gillar också att kramas!
IMG_5159
Nu när det börjar bli kallt ute så är vi jätteglada över att ha fått ett antal nya skor som har delats ut.
IMG_5158
Ortopediska och sköna. Galet uppskattas.

När vi får tillgång till vår lokal så kommer vi ha helt andra möjligheter att ta emot fysiska gåvor. Det är många som vill skänka saker men vi har ingenstans att förvara det.

Tack förresten för att ni är så givmilda. Alla belopp är varmt välkomna, stora som små.

SWISH

123 435 2480

 1. N skriver:

  Jag gråter för det är så hemskt…Håller på med försäljning av saker 2 jag tillverkar/handarbetar (2 ggr eller mer per år) så hoppas det genererar i ännu en saftig swish närmare jul då allt skall vara slutsålt!

 2. Frida skriver:

  Varför tar inte staten ansvar över dessa individer?
  Förstår att det kan ligga komplicerad problematik bakom hemlöshet men sverige tar emot folk ifrån hela världen som får hjälp av staten samtidigt som folk går hemlösa utan rätt hjälp…

  1. En av anledningarna är att våra hemlösa inte har några drog- eller alkoholproblem! Man tror fan inte att det är sant.

  1. Eva skriver:

   Ja visst är det sjukt!! Alla ska väl få hjälp i såna fall!?

   1. Det är ju så det är i detta land. Den som inte missköter sig, men drabbas av sjukdom eller har otur får inget stöd, men den som missköter sig får massor av stöd.

    Min exman sitter med kost och logi på öppen anstalt efter en dom om grov kvinnofridskränkning. Kvinnan han misshandlade blev av med sitt jobb då skadorna gjorde att hon inte kunde jobba. Hon får ingen hjälp från välfärdssystemet alls.

    Tom det skadestånd hon tilldömdes måste hon kräva in själv. Först när hon misslyckats med det kan hon få hjälp med att få dem av brottsoffermyndigheten och myndigheten tar över att kräva in dem från den dömde.

 3. Malin E skriver:

  Fint ❤
  Hur hade det gått med han som fått en hjärtinfarkt??

  1. Åh, jag träffade honom igår. Han är okej men jag blev ledsen när han berättade att han somnat på tunnelbanan och nån länsat hans fickor och stulit hans hjärtmedicin. Han säger att han inte vill leva längre. ”Det här livet är väl inget att ha.” Hade grymma problem att sova för sånt här äter upp mig inifrån.

   1. Carro skriver:

    Men fy fan!!😥♥️

   1. Malin E skriver:

    Usch ja det förstår jag❤ man vill ta hela bunten med sig hem och bädda ner dom i en varm säng.

    Tömma hans fickor, fy vem gör ens det😡

    Swishar nu❤

   1. Karin skriver:

    Gör ont i hjärtat. Tänk om det varit min pappa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..