Systembolaget – vad tycker vi om förslaget

Hade en lång diskussion igår. Jag röstar ju förvisso alltid väldigt mycket på högersidan när det är val men det är ju inte alltid man håller med de förslag som poppar upp mellan varven.

Igår gick Moderaterna ut med förslaget att Systembolaget ska ha öppet även på söndagar. Instinktivt vill jag säga nej till det. But why liksom? Räcker inte de övriga 6 dagarna?

Men så funderade jag lite. Kan det möjligen vara så att man kanske inte bunkrar på sig så mycket om man alltid har tillgång till något?

Hm, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka nu. Är själv extremt restrektiv till alkohol över lag så jag vet inte om det är det som gör att jag tvekar.

Vad tycker ni?

 1. Johanna skriver:

  Jag gillar som det är, dvs stängt på söndagar.

  En sak som jag verkligen uppskattar med Systembolaget är kompetensen som personalen har. Man får alltid bra hjälp.

  Om vi släpper på spärren, då blir det ju billigt vin på mataffären. Men alla goda spännande sorter blir svårare att hitta.

 2. Maria skriver:

  Och jag tycker (och har tyckt länge) att det skall bli som i utlandet eller bara på andra sidan sundet för vår del som bor i södra Skåne.
  Släpp monopolet, vi är vuxna människor!
  Maktmissbruk
  Nog fanken skulle det väl vara smidigt att kunna gå på Ica, Willys, Netto eller what ever och köpa hem när man köper resten av veckans matranson.
  Tror inte att det blir fler alkisar för det.

  Sedan förstår jag tanken och känslan hos de som skriver att det är en ”fridag” för dem med alkoliserade föräldrar men det spelar nog ingen roll vilket missbruk det handlar om.

  Kram fr. SkåneMaria 🌸

 3. Camilla skriver:

  Jag bor i ett land där man kan köpa alkohol 24/7 och det är ganska vanligt att hemmafester här håller på till lunch dagen efter just eftersom alkoholen aldrig tar slut utan folk super tills dom somnar och sedan fortsätter dom några timmar till. Hade gärna sett att det fanns en begränsning samtidigt som jag ändå gillar att kunna plocka upp en flaska vin i matvaruaffären.

 4. Amanda skriver:

  Jag är uppvuxen med en alkoholist i hemmet och tycker absolut inte att det ska vara söndagsöppet.
  Som andra redan skrivit så var söndagen var en ”frizon” och för de barn som idag växer upp i samma situation som jag gjorde önskar jag dem också en ”frizon”.

  Jag hade gärna sett att man begränsade Systembolagets öppettider istället, varför är det öppet måndag – onsdag tex?

  Hade alkohol uppfunnits i dag är jag övertygad om att det hade varit olagligt.
  Tänk så mycket tragedier och hemskheter där alkohol varit inblandat.

  Jag är nykterist och har alltid varit det men det kanske inte är så konstigt med tanke på min uppväxt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..