När man är JÄTTEmodig

Ibland har jag lite fixa idéer för mig. Som att jag kan tycka att vissa saker inte passar mig pga min höga ålder. 

IMG_4307
I mina öron har jag ett gäng hål. Först de sedvanliga man tjatar till sig när man är en liten flicka. När jag kom upp i tonåren så var det nål och en isbit som gällde: två hål i ena örat och fyra i det andra.

Som om inte det var nog så drog jag iväg in till stan när jag var 15 år och övertalade en gammal tant, som drev en suspekt salong på Malmskillnadsgatan (vår ”glädjeflicks”-gata) till att göra hål i näsan på mig.

Uj så cool jag var. 

IMG_0921
På det här fotot ovan är jag exakt 13 år. Måste säga att jag var hyfsat snygg på den tiden. Såg äldre ut så jag kom in på alla ställen det var 18-års gräns på. 
IMG_0920
Här är jag 15 år och har precis gjort hål i näsan. Det var galet inne med att ha ett lädersnöre i pannan. Ujuj så cool jag var. Eller inte. Vad ingen ser här är att jag är väldigt ledsen. Var duktig på att dölja det. 
IMG_0923
En dag övertalar en kompis mig att klippa av mig håret. Jävlar som jag ångrade mig. Idag kan jag tycka att det såg rätt bra ut.

Hur som. Har alltid haft mycket åsikter om vad man kan ha och inte ha när det kommer till min ålder. När jag kom upp i vuxen ålder och fick barn så ville jag ha ett hål längst upp på ena örat. Ja, ni fattar. Men, jag tyckte att dom där wild’n crazy-dagarna hade passerat bäst före datum.

I förra veckan var jag på Hud- & Kosmetikmässan. Hängde med rävarna Linnea och Jessica, skönhetsjournalister. När vi gick runt där flög fan i mig och jag sa till dom att jag tyckte att vi alla tre skulle ta hål i öronen. Var säker på att de skulle säga tack, men nej tack men båda ba’; ”Jaaa, det gör vi!”

IMG_3579
Jag var först ut och precis just på den där bilden tänker jag att mina döttrar kommer storkna och undra om jag har dragit i mig en haschpipa. Lätt ångest. 
IMG_4524
Hon som gjorde det berättade att verktyget de använder är samma som piercare har. Hon tog sin mobil och lyste genom örat för att se att inga kärl satt där hon skulle göra hålet. 
IMG_4522
IMG_4528
I 12 veckor ska jag ha den där stenen där, sen tänker jag byta till en guldring.
IMG_4535
IMG_4536
IMG_4541
Jessica valde samma öra.
IMG_4543
Men Linnea var så klart motvallskärring och valde andra örat.
IMG_4548
IMG_4551
Men, det visade sig att hon var aningen smartare än mig och Jessica. För, det var först efteråt som jag kom på att jag sover på höger sida. Jättesmart. Men, det har gått förvånansvärt bra. Hittills.

Alla mina andra hål vuxit igen, förutom de vanliga som alla har. Möjligen ångrar jag det här, eller så följer det med mig i graven.

Mvh

Femtifyraårig kärring

 1. Lotta skriver:

  Blev ju skitfint!!! Så länge man gör saker enbart för sin egen skull, utan påtryckningar/press från andra, så ska man få göra precis som man vill (så länge man är myndig, och den åldern har vi passerat med stor marginal) Din kropp, som du ska trivas med och älska

 2. Sophia skriver:

  Så snyggt nu blev jag sugen på en liknande 😊 men jag tatuerade en blåklocka på örat för någon månad sedan 😄så jag kanske får nöja mig med den

  1. Eh, du gjorde v a d? Det måste ju vara världens minsta!

 3. Ulrika skriver:

  Äh, jag känner att nu är det för lite liv kvar för att man ska bekymra ihjäl sig för vad andra tycker.
  Gick helt utanför mina ramar och gjorde en tatuering på fingret för några månader sedan. Fyllde 52 för en vecka sedan 😂

 4. Ragdoll skriver:

  3 hål i ena örsnibben och 2 i andra och 5 tatueringar. Vill ta hål i näsan men är för feg. 😱

  1. Öh, för feg? Du har 5 tatueringar … som gör AVSEVÄRT ondare så det är bara att maka sig iväg, trust me!

 5. Tanten skriver:

  Där ser man. När jag läste inlägget microneedling tänkte jag på ditt örhänge och funderade på hur jag hade kunnat missa det innan (tycker det är fint) men tänkte att ibland är man ju blind. Men nu fick jag förklaringen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..