ANNONS

När man är JÄTTEmodig

/

Ibland har jag lite fixa idéer för mig. Som att jag kan tycka att vissa saker inte passar mig pga min höga ålder. 

IMG_4307
I mina öron har jag ett gäng hål. Först de sedvanliga man tjatar till sig när man är en liten flicka. När jag kom upp i tonåren så var det nål och en isbit som gällde: två hål i ena örat och fyra i det andra.

Som om inte det var nog så drog jag iväg in till stan när jag var 15 år och övertalade en gammal tant, som drev en suspekt salong på Malmskillnadsgatan (vår ”glädjeflicks”-gata) till att göra hål i näsan på mig.

Uj så cool jag var. 

IMG_0921
På det här fotot ovan är jag exakt 13 år. Måste säga att jag var hyfsat snygg på den tiden. Såg äldre ut så jag kom in på alla ställen det var 18-års gräns på. 
IMG_0920
Här är jag 15 år och har precis gjort hål i näsan. Det var galet inne med att ha ett lädersnöre i pannan. Ujuj så cool jag var. Eller inte. Vad ingen ser här är att jag är väldigt ledsen. Var duktig på att dölja det. 
IMG_0923
En dag övertalar en kompis mig att klippa av mig håret. Jävlar som jag ångrade mig. Idag kan jag tycka att det såg rätt bra ut.

Hur som. Har alltid haft mycket åsikter om vad man kan ha och inte ha när det kommer till min ålder. När jag kom upp i vuxen ålder och fick barn så ville jag ha ett hål längst upp på ena örat. Ja, ni fattar. Men, jag tyckte att dom där wild’n crazy-dagarna hade passerat bäst före datum.

I förra veckan var jag på Hud- & Kosmetikmässan. Hängde med rävarna Linnea och Jessica, skönhetsjournalister. När vi gick runt där flög fan i mig och jag sa till dom att jag tyckte att vi alla tre skulle ta hål i öronen. Var säker på att de skulle säga tack, men nej tack men båda ba’; ”Jaaa, det gör vi!”

IMG_3579
Jag var först ut och precis just på den där bilden tänker jag att mina döttrar kommer storkna och undra om jag har dragit i mig en haschpipa. Lätt ångest. 
IMG_4524
Hon som gjorde det berättade att verktyget de använder är samma som piercare har. Hon tog sin mobil och lyste genom örat för att se att inga kärl satt där hon skulle göra hålet. 
IMG_4522
IMG_4528
I 12 veckor ska jag ha den där stenen där, sen tänker jag byta till en guldring.
IMG_4535
IMG_4536
IMG_4541
Jessica valde samma öra.
IMG_4543
Men Linnea var så klart motvallskärring och valde andra örat.
IMG_4548
IMG_4551
Men, det visade sig att hon var aningen smartare än mig och Jessica. För, det var först efteråt som jag kom på att jag sover på höger sida. Jättesmart. Men, det har gått förvånansvärt bra. Hittills.

Alla mina andra hål vuxit igen, förutom de vanliga som alla har. Möjligen ångrar jag det här, eller så följer det med mig i graven.

Mvh

Femtifyraårig kärring

32
102

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00