Årets Kokbok – om du tycker om god mat

Jag läste nånstans att man i Sverige ger ut en kokbok om dagen. Man kan säga att det är en del. Jag själv är noll intresserad av kokböcker medan min mamma, som är extremt duktig på att laga mat, älskar dom.

En del av er vet att Johanna Toftby är en kompis. Hon tillhör en skara av vänner som är galet drivna och målmedvetna. Hon går all in i allt hon tar sig för och hon gör det bra.

Det många inte vet är att hon är en jefel på matlagning. I’m not joking. Jag går ofta in hos henne och lagar mat efter hennes recept. Dock har jag alltid klagat på att det är så svårt att hitta bland recepten men för ett tag sedan gjorde hon det lite enklare. Men, jag var inte nöjd ändå. ”Du måste ge ut en kokbok!” Jag har tjatat om det, andra har tjatat och nu ÄNTLIGEN är den här! 

IMG_4938
Givetvis har inte alla recept fått plats men herrejösses vad bra den är!
IMG_4940
Dessutom inte bara en ren kokbok, utan även trips & tricks … och historier från livet. Johanna är min kompis men hade jag fått boken i min hand utan att känna henne, så hade jag lätt gjort reklam för den ändå.
img_4986
img_4987
img_4988-1
img_4983-5d79ffe1be96b
Till skillnad från mig så är Johanna också galet bra på dukningar och det är svårt att inte bli inspirerad.

HÄR kan du läsa mer om den.

 1. Bodil skriver:

  Så skilda världar vi lever och verkar i, du och jag.
  Fascinerande.
  Min arbetstid torsdag: 1300 – 2130.
  Utförd tid: 1230 – 2350.
  Rast: 0
  Fika: 10 minuter, inklusive toabesök.
  Stressfaktor: hög (kl 0313 är jag klarvaken, börjar arbeta 07).
  Gnäll: Nej, bara konstaterar.
  Mitt gebit: Sjukvården.

  1. Det finns få yrken som jag på riktigt tycker är förjävla dåligt betalda: sjukvård och lärarkåren. Det är en SKAM för Sverige att inte ni är ordentliga höginkomsttagare.

   … och det här med att du inte kan ha raster. Jag blir så jävla förbannad på systemet. Var på akuten med en kompis för ett tag sedan och blev helt sönderstressad när jag såg hur personalen jäktade runt.

   Jag är priviligerad. Jag är galet ödmjuk inför det faktumet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..