När man faller för reklamen

Nu kan jag inte hålla mig längre. Härom dagen beställde jag hem ett sånt där DNA-kit från MyHeritage, som gör så mycket reklam på tv. 

IMG_4836
Ska bli väldigt intressant att se om jag har rätt info om mitt ursprung.

Är det nån av er som har testat det?

 1. Loppan skriver:

  Det roligaste som finns är att släktforska.
  Börja med dig och gå bakåt så långt det går med hjälp av dina föräldrar ( innan det är försent). Använd gärna ett verktyg såsom ancestry.se ( det är gratis att lägga upp, man behöver inte köpa abonnemang, deras matchningar är inte så säkra.
  Sen köper du abonnemang på arkivdigital.se , de har alla kyrkböcker scannade. Rent detektivarbete, svinkul.

  1. Sandra skriver:

   Fast kyrkböckerna ska man kunna se på riksarkivets hemsida, dock släpps inte böckerna förrens det gått 70år pga sekretess någoting. Sen kan man besöka riksarkiven och få hjälp att söka där på plats och det kostar inte en krona.

   Sen får man nog mer information på arkivdigital men man kan börja lite lätt på riksarkivet och fortsätta ner i släktforskningen på arkivdigital.

 2. Sandra skriver:

  Min pappa (adopterad inom Sverige) fick ett från ancestry och det visade mest att han var mest från Skandinavien. Inge roliga länder alls men det gjorde att vi börjat släktforska och fått reda på en hel del om hans ursprung och att han har fler syskon på båda sidorna både levande och döda.

 3. hanna skriver:

  Testat den och 23nme och de visade väldigt olika så väljer tro på 23nme då de hade utförlig info om hur man såg ut, hälsa osv som stämde och sen visade den bättre länder hehe:P

 4. Nina skriver:

  Oh! Spännande!

  Jag har testat och, jag vart en sabla mix av etniciteter.

  Utifrån genmatchningar har jag hittat en hel del nya släktingar både här och där. Utifrån genmatchningar och träffar i släktträd kan man sedan se vilka som talat sanning i kyrkoböckerna och vem som smusslat lite vid sidan om.

  Riktigt spännande! Men, för mig tig det ett tag innan jag förstod alla verktygen som finns på hemsidan.

  Spännande att följa din resa!

  Kram

 5. Ida skriver:

  Min mamma gjorde ett sånt test, 100% skandinav. Hon var lite besviken haha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..