ANNONS

Microneedling

/

I våras bestämde jag mig för att ta tag i det här med mina solskador i ansiktet. Jag har sjukt fula skador på mina armar, men de kan jag i alla fall dölja.

Lite jobbigt bara när jag har kortärmat och folk tror att jag misslyckats med brun-utan-sol. Jag ser smutsig ut.
IMG_4843
Men, som sagt, jag kan leva med det. Det är dock lite svårare med fläckarna i fejset.

Går hos Irradiakliniken. Hittade dom via Google och blev superglad när det visade sig att Viktoria, som äger kliniken, är en gammal läsare sedan hundra år. Världen är mycket mindre än man tror.

Det visade sig också att Irradiakliniken har Sveriges största utbud av lasermaskiner. Jag har skrivit tidigare att jag varit skiträdd för laser men kan ju säga att Viktoria fått mig på helt andra tankar. Jäklar vad man kan fixa med laser!

Ska jag vara helt ärlig så letade jag initialt efter ett välrenommerat ställe som utför LPG-behandlingar för 28-åringens räkning. Jag går ju hos Jenny på ArtFace sedan flera år, men de behandlingar hon inte har, har jag alltid gjort hos andra … men nu har jag tokfastnat hos Viktoria.

IMG_7960
Stämningen där är fantastisk och all personal är supervälkomnande, vilket gör att man känner sig hemma direkt när man kliver innanför dörren. Tycker också att det är kul att det är så blandat med män och kvinnor bland oss kunder. 28-åringen går ju där på LPG-behandlingar och hon är extremt känslig för energier och känner av både människor och ställen på 0,2 sekunder. Det första hon sa när vi var där första gången var: ”mamma, det här är ett bra ställe … bra energier”. 
IMG_4845
Igår var jag hos ”Laser-Häxan”, som hon kallar sig själv. Viktoria varvar mina besök med laser och microneedling.
IMG_4325
När hon körde laser vid förra besöket passade hon på att bränna bort mina hårsäckar på överläppen.
IMG_7964
Kolla, poff poff borta! Kan ju säga att jag inte kommer sakna muschen direkt.

Igår körde hon som sagt microneedling. En penna med ett antal nålar som trycks ned i huden.

IMG_4870
Den här gången gick hon lite djupare. 
IMG_4867
Först trycker hon ut en gelé som bl a innehåller hyaluronsyra … som inte är en syra utan en slags sockerart som finns i den egna huden, men som med åren minskar. Den är till för att huden ska ha ”rätt” fuktbalans och en bra elasticitet. Som ett slags smörjmedel kan man säga. När produktionen minskar blir man torr med åren. HA, som den förkortas med, är också bra för de som har rosacea och acneärr. Nu har inte jag de problemen men i kombination med bra hudkrämer, microneedling samt Profhilo-injektioner (som jag ska prata mer om en annan dag) så får man en frisk och fräsch hud. Jag är inte ett dugg rädd för rynkor, tvärtom, så det här handlar b a r a om att få bort glåmigheten och få tillbaka spänsten. Hud-Lena klagar jämt på att jag slarvar med tillförseln av fukt i mitt ansikte: ”nu har du inte smort in dig ordentligt!” säger hon på 100 meters avstånd.

Det intressanta i hela det här är att jag skiter fullkomligt i resten av kroppen. Har i alla år f ö r s ö k t att smörja in mig men det blir samma sak varje gång: jag köper en bodylotion, smörjer in mig i två dagar, sen orkar jag inte. Jag lägger stålingarna på ansiktet i stället, haha, 

IMG_4883
Man kan säga att man blir en smula röd i ansiktet av microneedling. Nålarna går ju ned i ansiktet och tar med sig HA-syran. På fackspråk heter det att man gör en kontrollerad skada. En märklig benämning och det låter ju inte så trevligt men det blir bra när det är klart!
IMG_4895
Efteråt läggs en kylande mask. Superskönt eftersom det bränner lite i ansiktet. Det gör inte ont alls, trots att Viktoria körde nålarna lite djupare den här gången. Eller så är jag jäkligt tålig.
IMG_4859
Jag är för övrigt väldigt fokuserad på ögonfransar just nu eftersom jag inte har så mycket att skryta med. När jag låg där upptäckte jag att Viktorias fransar är långa som attan. Var tvungen att ta på dom för att kolla om det var sant att det var hennes alldeles egna! Jag får fortsätta med mina serum i ett par månader till och hoppas att de kommer ta sig. 
IMG_8152
Viktoria tar bilder varje gång och sakta men säkert så ser jag skillnad. 
IMG_4345
Sen kan jag inte låta bli att skratta lite åt Viktoria. Kliniken ligger i framkant när det kommer till laserutrustning och kunskap inom alla deras behandlingar men registret på oss kunder är från 1847.

Varför ha allt i en dator när man kan köra manuella kundkort?!😂😂😂

4
58

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00