Hinner inte med

Efter hundra år som bloggare borde man vara ruttad vid det här laget och kunna klämma ur sig inlägg utan att blinka men jag hinner fasen inte riktigt med just nu. Den här veckan går i hudvårds- och sminkets tecken. Förra helgens presskonferens och denna veckas mäss inom smink och hudvård.

Ibland kan jag bli irriterad på att jag skulle vara långt över 40 år innan jag kom på vikten av att sköta om sin hy men framför allt hur himla kul det är med hud- och smink. Men, det är bara att raska på lite och ta igen de förlorade åren, hehe.

Igår öppnade årets Hud- & Kosmetikmässa för branschfolk och jag missade dessvärre pressfrukosten. Kom insladdande 10 minuter innan den var slut och innan mässan öppnade för branschfolket. 

IMG_4557
Mässan arrangeras av SHR, Sveriges Hudterapeuters Förbund och jag tycker att den bara bli bättre och bättre, till skillnad från många andra mässor. Bra och intressanta utställare. 
IMG_3616
När jag klädde på mig på morgonen hade jag inte en tanke på hur glad Birgitta, som äger FÄRG, skulle bli över mitt färgval, hehe!
IMG_4562
Det var flera som trodde att jag jobbade för dom. 
IMG_4515
Sam, ena halvan av Daisy Beauty Magazine, och Linnea, aka ”Arga Tanten”. Hon har jobbat sedan andra världskriget … typ … inom skönhetsbranschen som journalist. Just nu skriver hon för tidningen ”M” och Daisy Beauty. Har dessutom en väldigt läsvärd blogg, HÄR. Linnea kallas för ”Arga tanten” för att hon ställer höga krav på branschens tillverkare och leverantörer när det kommer till info och annat som har med produkter att göra. Ett levande uppslagsverk. 
IMG_4516
Jag, Linnea och Jessica ”Blockis” Blockström hängde hela dagen. Jessica är också en gammal räv i branschen. Jobbar som skönhetsredaktör på tidningen Femina och har också en jäkligt bra blogg, HÄR.

På mässan går man runt till utställare och får ta del av nyheter. Många utför även behandlingar och idag har jag skrivit upp mig för att göra en kryobehandling nu på morgonen. Ska berätta mer i helgen. 

IMG_4554

IMG_4552
Jag har inte berättat för er men just nu håller jag på med en jätterolig test. Frans-Linda har ju fått barn så efter 3,5 år så har jag ingen fransförlängning längre. Har varit utan i två veckor nu och känner mig galet naken. Jag frågade er läsare om tips på bra fransserum och fick en massa svar. Köpte XLash Pro och när jag beställde den kom jag på att jag ska göra en test. Hyfsat nytt på marknaden är Combinal, ett österrikiskt märke som ska vara svinbra, men det är dubbelt så dyrt som XLash Pro. Kom alltså på att jag ska prova båda märkena samtidigt så i måndags började jag. På varsitt öga. Tänker köra i 2 månader och se vad/om det händer något. Har varit väldigt skeptisk till att serum verkligen fungerar, så det ska bli mycket intressant. 
IMG_4569
Viktoria från Irradiakliniken kom och jag presenterade henne för Linnea och Blockis. Snygg poncho hon har va? Från min cashmere-serie, HÄR. Jätteglad över att hon gillar den men inte så konstigt då kvaliteten är svinbra till ett jättebra pris. Jag har tjatat hål i huvudet på Linnea och Blockis om något som heter Profhilo, den återställer kroppens nivå av hyaluronsyra och är extremt bra för bindandet av fukt i huden. Min hy är vansinnigt fuktfattig, trots att jag sköter den, så Profhilo är perfekt för mig. Har påbörjat en sådan kur och ska berätta mer om den senare. 
IMG_4591
Det fanns mycket nytt att upptäcka … 
IMG_4589
IMG_4590
IMG_4593
… men jag har så himla svårt att tycka att något slår SkinCeuticals. Det finns väldigt många bra märken men få slår det utbud och effekt SC har. Passar min hy perfekt. Dock tester jag gärna annat mellan varven men SC är alltid basen. 
IMG_4558
Hann aldrig gå fram och undersöka vad det här var för något men jag älskar färgerna!
IMG_4563
Det är väldigt mycket glitter som gäller nu och jag är den siste som tröttnar på det, hehe!
IMG_4564
Galet vågat men jag kan inte låta blir att tycka att det är snyggt. 
IMG_4567
Vore jag lite mer modig skulle jag lätt kunna se ut så här vid festliga tillfällen. 
IMG_4568
Önskar att jag hade lite mer stake i mig.
IMG_4595
Sprang på Magnus och Micke från Nutrinovate/Reserol också.
IMG_4594
De släpper snart en ny spännande produkt som jag ser fram emot. Vi fick prova den på pressresan till Paris i våras och jag ska börja testa den i nästa vecka. 
IMG_4596
Det här ska jag berätta om i ett separat inlägg, Prowder. Jösses SOM jag kommer göra reklam för det nu när jag har testat det i ett par dagar!

Nu ska jag strax iväg till mässan igen. Hoppas att ni får en fantastisk fredag!

 1. Susanne skriver:

  Mona du som typ är proffs nu på hud grejer kan väl skriva ett inlägg om vad man ska börja med och så.Jag är 37 år och gör typ inte så mycket med huden. Tycker sånt där bara verkar jobbigt och svårt.

  1. Åh sweet Lord, det är jag verkligen inte och jag ska erkänna att precis just så var det för mig. Det var liksom ”orka, vad är det för fel på tvål och vatten?” Men, när jag väl började och såg skillnaden efter nån månad, ja då var jag fast. Enfråga, brukar du göra ansiktsbehandlingar? Om inte, skramla ihop pengar och gå till en bra där du bor (googla referenser). Då kan hon/han … oftast hon, tala om exakt vad du har för hudtyp. Glöm dock inte att alla salonger har sina egna favoritmärken. De kanske inte funkar för just dig och de vill ju så klart sälja saker de tycker är bra. Vill du börja lite lätt så gå till apoteket och köp ett märke som heter Cetaphil. Amerikanskt och jäkligt bra. Billigt dessutom. Eftersom förpackningen ser cheap ut så är det lätt att tro att innehållet är skit, men det är bra. Jag började lite lätt så sen har jag ”avancerat” men det är endast tack vare en kompis som är hudterapeut och jävligt duktig. Hon har järnkoll på min hy och det var hon som fick in mig på SkinCeuticals. Snordyrt men svinbra. Nu har jag bra gener och jag är inte rädd för rynkor, men det är elasticiteten som saggat med åren och som jag jobbar upp nu. Jag har fillers i mungiporna, eller ja, du vet; surrynkorna på båda sidorna om munnen, samt botox mellan ögonbrynen. Det har jag e n d a s t för att jag är så jävla trött på år av ”är du sur?” En gång om året, eller vart annat år, så har jag fyllt i min överläpps övre linje. Det jag kommer göra framöver, som jag testat en gång, är att fixa handryggarna. D e t gör jag av ren och skär fåfänga. Och just det ja, jag håller ju på att ta bort mina solskador som jag måste sminka över varje dag. Också fåfänga men det orkar jag inte bry mig om ifall folk kommenterar.

   1. Susanne skriver:

    Tack snälla för ditt svar! Jag ska börja med Cetaphil och boka in ansiktsbehandling👍Bor i Stockholm så det borde inte vara alltför svårt att hitta någon bra. Känner att jag måste ta tag i detta. Jag tycker att man får göra precis det man vill med sin kropp. Det är inte någon annan som har med det att göra. Jag ska bli som dig när jag blir stor och vara fåfäng och strunta i vad andra tycker om det 😊

 2. Ullies skriver:

  Just do it !! Jag skulle lätt gå ut så där, fast på mitt lilla sätt -:)

 3. Ulrika skriver:

  ”Önskar jag hade lite mer stake i mig”
  Man har ajn bischen lust att frusta lite och kanske klämma till med en käck kommentar…

  Härligt inlägg, vackra foton!

  När TUR (resemässan Gbg) fortfarande var kul att gå på (nu är den öken) drog min man samtal till gammal kollega och tjo så gick vi på branchdagen. Mums så mkt gott det bjöds på i montrarna. Extra mulligt efter kl.17 då det stängdes ner, då halades det fram både det ena & andra. Då slappnade utställarna av och stämningen blev härlig. Sedan drog (nästan) alla på the big party med mat, dryck och artister.
  Kul att ha som minne ; )

  Happy weekend!

 4. Norpan skriver:

  Kom igen nu Mona, klart du vågar dig på glitter på både ögon och läppar, det såg ju jättefint ut😍😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..