När man får lära sig om hårvård

IMG_4093
Jag har ju tillbringat helgen på Daisy Beauty Magazines kontor för att tillsammans med andra nördar ta del av ny information och lära mig mer om hud- och hår. Som alltid är det galet givande. Jag är dock outsidern i den här beauty-världen. Kan minst men desto hungrigare på att lära mig. Blir också alltid lika förvånad över stämningen. Kicki och Sam, som äger Daisy Beauty, är fenomenala på att plocka ut människor så att det blir en bra stämning men de är framför allt duktiga på att bjuda in seriösa och bra företag.
IMG_4106
Det finns ju ofantligt många skönhetsjournalister och beautybloggare vilket betyder att inte alla alltid kan vara med.
IMG_4120
Jag har haft råflyt de senaste åren och lyckats fått vara med på det mesta som DB anordnar men ska villigt erkänna att det känns tomt när turen faller på nån annan … även om jag kan förstå det. 
IMG_4094
Hur som. Först ut i lördags var hudvårdsmärket Nannic.
IMG_4098
Det ägs av Dr Renée Nagels, en belgare som i många år forskat kring hud och hår.
IMG_4105
Nu har han fått fram produkter som ska aktivera hårsäckarna.
IMG_4117
En död hårsäck är bortom all räddning men Nannic har tagit fram produkter som ska stimulera de hårsäckar, som av någon anledning inte längre producerar hår. 
IMG_4129
Det senaste året har jag hört oftare och oftare vikten av skalpmassage. Det började med att en kompis berättade att hennes kinesolog, eller vad det nu heter, påstår att man ska massera skalpen 100 gånger varje dag. Ehh, orka. Men när jag lyssnade på Dr Nagels så förstod jag plötsligt sambandet. Han menar på att skalpen är en förlängning av ansiktet och är därför precis lika viktig att ta hand om. Han visade foton på sin egen skalp, och flera andras.
IMG_4131
Här är det bara några månaders skalpbehandling som alltså givit bra resultat. 
IMG_4115

Man har ju sett märklig reklam på tv om att det bara är att trycka i sig lite tabletter så växer håret ut på flinten igen. Riktigt så fungerar det naturligtvis inte och efter Nannics presentation är jag helsåld på just det här med skalpvård.

Något annat som är av stor vikt för ett hälsosamt hår i kombination med bra produkter är kvaliteten på vattnet man har hemma. Dr Nagels delade med sig av tipset att man kan fylla en petflaska till hälften med kranvatten, tillsätt en klutt med vanlig såpa. Om det blir lödder på ytan, men i övrigt klart vatten så är du home free. Blir det mjölkigt så har du ett högt kalkvärde och hårt vatten. Då behöver du rena vattnet med ett filter.

HSR-box-v2-620x620
Nannics nya hårvårdsserie ligger på 1.995 kr och då har du mycket bra förutsättningar för att minska håravfall, stimulera tillväxten och få ett hår med bra kondition. Jag har varit en sucker för Shu Uemuras schampo under några år eftersom det är sjukt bra, men ska gå loss på det här och prova. HÄR kan du läsa mer.

 1. Anna skriver:

  Tyvärr finns det ju inga vetenskapliga studier el bevis mot håravfall , fråga vilken läkare som helst , samma med alla dessa piller som ska ” detoxa” och rensa ut ”slaggprodukter ” återigen fråga läkare ,finns inget som heter slaggprodukter , många tragiska metoder att lura naiva personer

 2. Karin skriver:

  Finns det vetenskapliga studier på hans produkter? Som är publicerade? Skulle det fungera är det väl en revolutionerande produkt som skulle kunna hjälpa många som tidigt drabbas av håravfall och som mår dåligt.

 3. Hade varit lite mer trovärdigt om inte Dr Nagel hade haft flyende hårfäste? 😉

  1. … eller så ser du fel!😜Som du säkert vet vid det här laget så bjuder DB aldrig in företag som inte är seriösa och trovärdiga…

 4. Angel skriver:

  Finns ju inte på kartan att en har råd att lägga den summan, vilket ju inte är en engångssumma direkt utan något man behöver fortsätta med. Men kul för dom som har råd.

  1. I know, men jag kör bara serumet för skalpen.

 5. Anneli skriver:

  Vilken produkt! Det måste vara drömmen för de som börjar bli tunnhårig.
  Jag har själv börjat med att tvätta med balsammetoden. Där ska man också massera hårbotten. Blivit väldigt skillnad på mitt hår.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..