ANNONS

När man kämpar på

/

Jag önskar verkligen att alla soldyrkare kunde förstå att ”straffet” för allt solande inte på långa vägar är värt dom timmarna man lagt i solen. 

IMG_8312
Höll på att dö när jag gjorde den här ansiktsscanningen för fyra år sen. Sedan den dagen har jag inte visat ansiktet i solen. Badar jag så är det keps och solglajjor som gäller. Jag är fullständigt söndersolad och pigmenten som alltid flyter upp i ansiktet när man blir äldre, är SÅ mycket större när man har sådana solskador som jag har.

I våras började jag en långsam behandling för att få bort det värsta. Har varit galet rädd för laser men när jag undersökte det närmare så öppnades mycket stora dörrar. Man kan göra SÅ mycket med laser och jag ångrar att jag inte upptäckt det för länge sen.

Hur som, googlade och hamnade på Irradiakliniken. Sveriges största utbud av olika lasermaskiner och mycket kunniga behandlare.

IMG_3986
Medan 28-åringen gör LPG-behandlingar mot sina låsningar i höfter och ben, så försöker jag fixa bort mina solskador. Det kommer ta tid och i början ”flyter” det upp, innan de på sikt försvinner av behandlingarna. Viktoria, som äger kliniken, varvar laser med microneedling. 
IMG_3992
Synd att man inte kan få med själva laserljuset men den där ”pennan” som Viktoria håller i, utsöndrar själva-vad-det-nu-heter … typ stötvågor … och tillsammans med det svarta aktiva kolet så går den ner strax under ytan och rensar.
IMG_4012
Efteråt använder hon en annan laser, som går ner djupare och som samtidigt stimulerar kollagenproduktionen … som blir s å mycket sämre ju äldre man blir. 
IMG_3965
Har man tur får man träffa den här raringen när man är där. Cookie, som tillhör Bahare, en av behandlarna på Irradia.
IMG_3978
Cookie är naturligtvis inte där på dagarna i normala fall men nu väntade Bahare på att hundvakten skulle hämta henne. Jag ÄLSKAR Pomeranians och tröstar mig med att det är en av raserna som finns i Nisse.

Nästa vecka ska jag tillbaka men då för att träffa Bahare. Hon är utbildad tandläkare men har sadlat om och blivit specialist inom injektioner. (Japp, jag går kvar hos Jenny på ArtFace men de hon inte har gör jag hos Irradia!) Bahare ska ge mig en Profhilo-behandling. Testade det i våras och är helt såld. M y c k e t bättre än vanliga fillers eftersom det har en längre hållbarhet men framför allt för att man ser en omedelbar skillnad.

Det är en vävnadsstärkande fillers som appliceras på fem ställen på varje ansiktshalva. Produkten flyter sedan ut under huden där hyaluronsyran drar till sig fukt och resultatet blir en jämnare och slätare hudstruktur där den stärker vävnaden på sikt.

Jag skäms inte en sekund över att jag är ytlig som fasen och håller på med sånt här. Är femtiofyra år och har passerat måste-fråga-om-lov-stadiet för länge sedan. Jag är på intet sätt ute efter att se yngre ut, jag är femtiofyra och skäms inte en sekund över det, men jag vill däremot se fräsch ut.

Don’t kill me for that!

Nu ska jag snart åka in till stan och tillbringa helgen med Daisy Beauty-gänget. De håller ett pressevent/konferens för journalister och några av oss andra som är hudvårds-/sminkintresserade.

9
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00