När man kämpar på

Jag önskar verkligen att alla soldyrkare kunde förstå att ”straffet” för allt solande inte på långa vägar är värt dom timmarna man lagt i solen. 

IMG_8312
Höll på att dö när jag gjorde den här ansiktsscanningen för fyra år sen. Sedan den dagen har jag inte visat ansiktet i solen. Badar jag så är det keps och solglajjor som gäller. Jag är fullständigt söndersolad och pigmenten som alltid flyter upp i ansiktet när man blir äldre, är SÅ mycket större när man har sådana solskador som jag har.

I våras började jag en långsam behandling för att få bort det värsta. Har varit galet rädd för laser men när jag undersökte det närmare så öppnades mycket stora dörrar. Man kan göra SÅ mycket med laser och jag ångrar att jag inte upptäckt det för länge sen.

Hur som, googlade och hamnade på Irradiakliniken. Sveriges största utbud av olika lasermaskiner och mycket kunniga behandlare.

IMG_3986
Medan 28-åringen gör LPG-behandlingar mot sina låsningar i höfter och ben, så försöker jag fixa bort mina solskador. Det kommer ta tid och i början ”flyter” det upp, innan de på sikt försvinner av behandlingarna. Viktoria, som äger kliniken, varvar laser med microneedling. 
IMG_3992
Synd att man inte kan få med själva laserljuset men den där ”pennan” som Viktoria håller i, utsöndrar själva-vad-det-nu-heter … typ stötvågor … och tillsammans med det svarta aktiva kolet så går den ner strax under ytan och rensar.
IMG_4012
Efteråt använder hon en annan laser, som går ner djupare och som samtidigt stimulerar kollagenproduktionen … som blir s å mycket sämre ju äldre man blir. 
IMG_3965
Har man tur får man träffa den här raringen när man är där. Cookie, som tillhör Bahare, en av behandlarna på Irradia.
IMG_3978
Cookie är naturligtvis inte där på dagarna i normala fall men nu väntade Bahare på att hundvakten skulle hämta henne. Jag ÄLSKAR Pomeranians och tröstar mig med att det är en av raserna som finns i Nisse.

Nästa vecka ska jag tillbaka men då för att träffa Bahare. Hon är utbildad tandläkare men har sadlat om och blivit specialist inom injektioner. (Japp, jag går kvar hos Jenny på ArtFace men de hon inte har gör jag hos Irradia!) Bahare ska ge mig en Profhilo-behandling. Testade det i våras och är helt såld. M y c k e t bättre än vanliga fillers eftersom det har en längre hållbarhet men framför allt för att man ser en omedelbar skillnad.

Det är en vävnadsstärkande fillers som appliceras på fem ställen på varje ansiktshalva. Produkten flyter sedan ut under huden där hyaluronsyran drar till sig fukt och resultatet blir en jämnare och slätare hudstruktur där den stärker vävnaden på sikt.

Jag skäms inte en sekund över att jag är ytlig som fasen och håller på med sånt här. Är femtiofyra år och har passerat måste-fråga-om-lov-stadiet för länge sedan. Jag är på intet sätt ute efter att se yngre ut, jag är femtiofyra och skäms inte en sekund över det, men jag vill däremot se fräsch ut.

Don’t kill me for that!

Nu ska jag snart åka in till stan och tillbringa helgen med Daisy Beauty-gänget. De håller ett pressevent/konferens för journalister och några av oss andra som är hudvårds-/sminkintresserade.

 1. Nettan skriver:

  Hej.
  Vi andra som inte tycker det är farligt med att visa att man levt, ja vi bryr oss inte.
  Skulle dessutom det där stämma så skulle varenda äldre människa se ut så och det gör dom faktiskt inte, trots att dom suttit varenda vaken timme i solen och njutit under 70 års tid.
  För egen del njuter jag hellre av livet än nojar över att man kan få fläckar.
  Får jag fläckar så bryr jag mig inte om det heller, dom är i så fal en karta över mitt liv och inget hemskt eller skämmigt.
  Tycker tvärtom dagens ideal med allt fejk är skrämmande och fruktansvärt fult.

  1. Fast, jag håller inte med dig alls. Är det fejk att ta bort solskador alltså? Vet inte om du har missat det men att sola är farligt för huden och givetvis har alla människor olika förutsättningar. Jag njuter som fan av livet, utan att sitta i solen. Har dessutom folk i min närhet med hudcancer så min stress över det är möjligen större än normalt.

   1. Helena skriver:

    Jag för min del tycker att du är en sann väckarklocka..solen är skön..men cancer dödar! Håller mig undan den,efter flera som råkat ut för denna fasansfulla sjukdom! Nu har inte fläckarna hittat till mig allt för mycket i ansiktet,trots 60 +.så där har jag tur..men vad vet jag vad framtiden har med sig! Givetvis upp till alla att ha sin åsikt..det här var min!

   1. Nettan skriver:

    Nu var det väl ändå inte cancer detta gällde utan fula solfläckar??
    Jag jobbar inom äldreomsorgen och kan i ärlighetens namn säga att jag ALDRIG träffat någon som har solfläckar.
    Cancer, japp, men solfläckar??
    Då är ändå många soldyrkare långt in på ålderns höst.
    Sedan kan man ju alltid diskuterar hur långt fejk sträcker sig… men för min del är det när man börjar bygga på kroppen med saker man inte har naturligt såsom lösnaglar, lösögonfransar, fyller upp brösten, läpparna och sånt.
    I mina ögon är det inte fint.
    Andra tycker kanske det, men inte jag.
    Framför allt ser det inte fräscht ut.
    Som tur är har vi ju alla olika tycke och smak.
    Själv älskar jag tatueringar, andra hatar dom och att tatuera sig är väl också en form av fejk kan man tycka då dom verkligen inte finns naturligt på någons kropp.

    1. Sista meningen är huvudet på spiken …. så vi får enas om att vi är oense!😂

    1. Helena skriver:

     Så skönt att man får tycka olika 🙂

 2. Marie skriver:

  Låter som spännande med Profhilobehandlingen. Hur skiljer den sig från skinboosters (förutom antal stick)?
  Jag har kört skinboosters några år, vilket är räddningen för min hud som blir torr och glåmig vid kyla.

 3. Karin skriver:

  Inte ute efter att ge ngn dåligt samvete och var och en använder det som de vill. Jag tänker och tycker att jag aldrig skulle lägga de pengarna på yta, jag skulle vara rädd för injektioner oavsett hur skicklig personen är. För mig är definitionen av fräsch någon som är naturlig (sedan inser jag att säkert många av de naturliga inte är fullt så naturliga som jag tror 😀). Jag personligen är fräsch när jag har lite färg från solen. Har inte åtgärdat något alls, inte ens håret med färg eller liknande. På tunnelbanan och jobbet ser jag dagligen personer med fixade bryn, fransar, naglar, hår mm. De är som kopior när man tittar närmare. Har det alltid varit så eller är det först på senare år det blivit så vanligt att man varje dag möts av identiska ögonbryn, fransar mm? Tycker lite synd m de yngre som känner att de måste fixa sig för att duga. Jag är nog en motståndare till skönhetsindustrin i stort.

  1. Mm, I hear you och kan till viss del hålla med. Men då ska man även prata om att färga håret, måla naglarna, ha tandställning av estetiska skäl, och allt annat. Det j a g oroar mig för är alla program för unga; Paradise Hotel, Love Island mfl, där varenda tjej är fixad och få är inte ens 25 fyllda.

   Håller med dig om att ett solbränt ansikte är galet fräscht men jag vågar inte. Mina armbar är helt förstörda av solen, ser ut som om jag har fläcktyfus, men det får jag leva med. Kan jag fixa fläckarna i ansiktet så är det good enough.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..