ANNONS

Hur man gör sig impopulär hemmavid

/

Jag har nu två dagar kvar av min vegetariska 31-dagars utmaning. Härom dagen såg jag på Johannas instastory när hon lagade vegetarisk mat. Det såg så galet jäkla gott ut så jag messade henne på stört och avkrävde receptet. Paprikor fyllda med en massa gott.

Skärmavbild 2019-08-29 kl. 22.06.27
IMG_3937

IMG_3945
Gröp ur paprikorna och lägg i en ugnsfast form. 
IMG_3942
Dela svampen och stek i en torr panna utan olja/smör. När svampen fått fin färg och krympt så häll i lite olivolja. Salta och peppra ordentligt.
IMG_3941
Hacka vitlöken i små bitar och lägg i stekpannan tillsammans med svampen. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i stekpannan.
IMG_3943
Dela på tomaterna och lägg i dom tillsammans med basilikan. Rör om ordentligt. 
IMG_3944
Häll ut kikärtorna i ett durkslag och skölj dom under kallt vatten. Ös i stekpannan och rör om. 
IMG_3946
Tillsätt creme fraiche för att binda ihop allt. 
IMG_3947
Klicka ner röran i paprikorna. Strö över rostade pinjenötter (mitt eget hittepå) och  riven Västerbottenost. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
IMG_3948
Det här var SÅ gott!
IMG_3952
Det var bara ett problem. Talibanen kom ut från sitt rum. Tittade två sekunder och säger: ”Aldrig i livet!” 

Kan hända att jag råkade glömma bort att hon inte äter svamp.

IMG_3951
…. så hon åt två äggmackor till middag. En timme senare kom maken hem. Tittade på maten. Tittade på mig. ”Du vet ju att jag hatar paprika!”

Host host.

IMG_3953
Han slängde ihop en tråkig omelett istället.

Själv var jag galet nöjd

15
106

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00