More is very much more

För några år sedan presenterade en kompis mig för en böna som heter Madeleine. Det visade sig att hon sadlat om från ett hot shot-jobb till att bli silversmed. Detta efter att hon genomgått bröstcancer och då insett att livet är för kort för att man inte ska ta tag i sina drömmar.

… och det var efter det som jag kom in i bilden. … och blev helt frälst i hennes egendesignade smycken. 

IMG_3934
Det har gått ett par år och jag har en fin samling nu. För det är så jag funkar. Om jag hittar något jag tycker om, oavsett om det är hårspännen, skor, tröja eller what ever … jag köper flera av samma sort men andra färger. I det här fallet är det olika designs. Och material.

Madeleine är som sagt silversmed och hon upplyste mig om att det inte alls är samma sak med guld. Det är tydligen en annan teknik men en dag frågade hon om jag vågade ge henne förtroendet att göra tre släta ringar i massivt guld. Eftersom jag redan hade exakt likadana i silver så var det inget svårt beslut. Det skulle dessutom ta lite tid att göra dom så jag passade på att jobba som en gnu för att få ihop stålingar.

img_1223
Jag är ju en ytlig jefel så gissa lyckan när jag hämtade dom! Tunga som attan och jag älskar dom.
img_0050
IMG_3837
Madeleine gör inte bara ringar, hon gör armband och halsband. Älskar min fågel och i veckan landade det här runt halsen!
IMG_3866
Ett guldhjärta på en silverkedja.
img_9246
När vi träffades i vintras (hon bor på Österlen men har sin ena dotter här uppe i Stockholm) så fick jag en present av henne: ett armband med ”Monas Universum” inpräntat.
IMG_3935
Det senaste tillskottet är de två längst ned till vänster. I dom har Madeleine satt färgade stenar. Sjukt fint. Jag älskar att jag kan göra femtioelva olika kombinationer och har nyligen börjat blanda silver och guld. Galet snyggt.

Det här är inget samarbete och det gagnar inte mig på något sätt, utan är ren och skär rekommendation från hjärtat. Har flera kompisar som köpt ringar efter att de har sett mina för de är verkligen SÅ snygga i verkligheten. En av dom, Reunion-Maria, har dom som vigselringar.

img_9199
… och det faktum att jag älskar kvinnor som gör verklighet av sina drömmar är en annan aspekt. I synnerhet om man fått en dödsdom av cancerläkare om att man bara har 6 månader kvar i livet …. och lyckats trotsa det. Hon är värd precis allt.❤️

HÄR hittar ni hennes FB-sida!

 1. Anneli skriver:

  Väldigt snygga ringar! Synd att jag har köp stopp.
  Det enda jag har kostat på mej är en odlings kalender.
  Fast egentligen är det inte synd med köp stopp.
  Det är riktigt skönt. Ska inte köpa ett klädesplagg, skor eller onödigt till hemmet.
  Vi har redan prylar så det blir över. Ska till och med rensa bort sådant som inte används.
  Vi började jag och maken att städa ur våra kläd garderober efter Konmari metoden..och vika kläder på hennes sätt.
  Det är nu 6 månader sedan och vi har fortfarande luftig och iordning i våra skåp.
  Så skönt ha rensat bland kläder.
  Vi ska gå igenom böcker härnäst.
  Det får ta sin tid. Ganska roligt ändå, bara spara det man gillar och använder. Resten åker väck. ;))

 2. Maria skriver:

  Jättefina smycken. Halsbandet med hjärtat är min favorit.

 3. Hon är så duktig , har två ringar från henne som jag använder varje dag.

  Kram

  1. Tove skriver:

   Blir det inte för tjockt på fingret. Är rädd att det ska bli obekvämt?

   1. Näpp, trodde det först. Är en sån som tycker att allt ser bättre ut på andra men jag hade fel. Blir inte alls obekvämt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..