Invigning och kompishäng

Igår var jag på en … annorlunda invigning. Hudvårdsföretaget Babor öppnade sin nya flagship store i Stockholm.

Först skulle jag möta upp Bella på Stureplan och på vägen tid passade jag på att gå in till ”min”guldsmed Matz Glimming. Han huserar i Sturegallerian i en butik som heter 1064.

För fyra år sedan letade jag efter en guldsmed och flera av er läsare rekommenderade honom. Han gjorde en del smycken till mig, bland annat ett särskilt halsband.
Jag älskar det men råkade låna ut det till 28-åringen nu i somras. Hon blev lika kär i det så nu ville jag går förbi och höra med honom om han kan göra ett likadant till henne.
Efteråt gick jag vidare ut på Stureplan där Bella satt med sin bebis Tim. Och sin mamma.
IMG_3746
En stund senare gick vi bort till Babor-butiken där vi mötte upp Linus och Kicki.
IMG_3753
En trappa ner har dom ett antal behandlingsrum.
IMG_3756
IMG_3754 2

… och lite fina dekorationer.

IMG_3742
Jag har aldrig testat deras produkter så jag har noll koll.
IMG_3751
IMG_3729
Ute på gården hade de gjort det superfint.
IMG_3748
Det bjöds på drinkar och tilltugg.
IMG_3733
Medan de andra tryckte i sig ”supergoda” snittar med hummerröra på fick en annan hålla sig till salladsblad med hummus. Morr.

Det konstiga med den här invigningen var att det inte sades ett ord om vad de har att erbjuda i form av behandlingar med mera. Välkomsttalet, som varade i en kvart, handlade bara om att tacka alla som varit involverade i att bygga butiken, bokningsprogrammet, dekorationerna inför invigningen. Vi undrade lite stillsamt varför vi var inbjudna över huvud taget. Det var lite mer som en firmafest. 

IMG_3758
Hur som. På vägen ut därifrån mötte vi Linnea, ”Arga tanten”. Blir alltid lika glad när jag ser henne. 
IMG_3765
Vi gick vidare till en restaurang runt hörnet, NYKO. Aldrig varit där tidigare och vore det inte för att maten var galet god, så skulle jag nog inte äta där igen för vi lyckades få årets tröttaste servitör. 
IMG_3770
Det här var SÅ gott. Har aldrig ätit svartris förut så det måste jag göra igen. 
IMG_3773
IMG_3771
Alla var supernöjda över maten.
IMG_3767 2
Linus
IMG_3768
Kicki och Bella. Jag älskar verkligen dom här tjejerna och hade det inte varit för den andra Kicki i mitt liv, Kicki som har Daisy Beauty Magazine, hade jag aldrig träffat dom här. 
IMG_3763
Bella har ju fått en liten Tim som är vår gemensamma bäbis. Om några veckor ska han döpas och vi vill ge honom något annorlunda. Inte det där vanliga med silverskallror och annat tråkigt. Har ni några bra tips?

 1. Josefin skriver:

  Våra barn har fått var sin Svenskt Tenn-bricka (elefanttryck i olika färger) som är deras ‘födelsedagsbricka’. Den används minst varje födelsedag när vi sjunger för dem på morgonen. Sen har de också var sin egen bordsflagga – den används på födelsedagar & namnsdagar (som vi firar i vår familj). Finns snygga i tenn – de i silver & nysilver ser lite tråkiga/billiga ut. Dessa saker används ganska regelbundet jämfört med ram eller spargris. Vi tycker det är vettigt. Till barnens dop har vi dock önskat pengar till ett vettigt ändamål – BRIS, Ronald McDonald Hus, Rädda barnen. Presenterna har varit från oss föräldrar.

 2. Vi ger ofta en ullfilt från Klippan; de håller i generationer. Finns både klassiska å lite roligare. Passar perfekt i vagn elr ha en som alltid finns i bilen.

  1. Mm, vi säljer/designar😂 själva ullplädar, tillverkade på fabriken vägg-i-vägg med Klippans i Baltikum…😂

 3. Anne skriver:

  Öppna en fond i hans namn som ni extramamma alltid sätter i en slant vid jul o födelsedag.
  Så blir det hans på 18-årsdagen.

 4. Suzie skriver:

  Mina barnbarn har bland annat fått Kay Bojesens apa och saker från Georg Jensen. Det har i allafall föräldrarna uppskattat och förhoppningen är att barnbarnen ska uppskatta och använda det när de blir äldre.

 5. AnitaL skriver:

  Kan du vara snäll att fråga arga tanten var hon köpt klänningen! En sådan vill jag ha!

  1. Messade henne och hon svarade: ”Day Birger Mikkelsen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..