När man har världens bästa grannar

Efter 16 år på samma gata med grannar som …. ähum … ingen vill ha, blev förvåningen stor när vi flyttade hit för 1,5 år den. På vår lilla gatstump finns det 6 hus med galet trevligt folk. Merparten har bott här i över 20 år, bara två av oss är nyinflyttade. Fyra läkare, vilket är väry praktiskt om något skulle hända!

IMG_3692
Varje år i augusti har gatan kräftskiva och totalt är vi 19 personer som bor här (Alla bord var inte framtagna när jag tog bilden.) även om några av de äldsta barnen inte var med igår. 
IMG_3693
Tredje kräftskivan på en vecka som jag missar. Morr.
IMG_3694
Har istället ätit Västerbottenpaj så det rinner ur öronen på mig. Kan säga att det kommer dröja många år innan jag äter det igen.
IMG_3695
Märklig känsla att kunna ha trevligt med sina grannar så jag var tvungen att messa till Hus-Anna, som köpte vårt hus, med en skadeglad emoji … som hon besvarade med ett asgarv. 
IMG_3697
Doktor Sanna, galet rolig.
IMG_3701
Doktor Bosse, som spelade gitarr och klarinett för oss.
IMG_3702
Doktor Calle, gatans humornisse.
IMG_3703
Det här är en av anledningarna till att vi trivs så vansinnigt bra här. SOM jag uppskattar trevliga människor omkring mig!

 1. Ullis skriver:

  Blir nästan lite avundsjuk, vi har, nästan, bara konstiga grannar. De hälsar knappt. En spelar skalor på fiol o cello halva nätterna, när hon inte är ute o krattar gårdsplanen, givetvis efter mörkret fallit..
  En granne spelar Dileva eller Lundell på högsta volym med fönstret öppet, så alla kan höra. Nästa granne spelar Drängarna o Etype..
  En granne har vi hängt lite grann med; vi anordnade en liten gatufest i höstas, där vi kokade gulasch ute och lekte lekar och bara umgicks. Ingen av de ovan nämnda grannarna kom…

 2. Karin skriver:

  Men! Där sitter ju min kusin ”doktor Calle” och fasters man Bosse! 😆😂 Förstår att det är en trevlig gata ni bor på! 😘😘

 3. Elenor skriver:

  Här har jag en hel liten ö fylld med ”grannar” som är utöver det vanliga. Alla bofasta och alla lika trevliga. Kanske beror det på den norska mentaliteten😉

 4. Vi försökte bjuda in alla grannar till fest efter vårt årliga vägmöte. Svaret blev, ” vi gör som vi alltid har gjort, var och en går hem till sig”.
  Första och sista gången man försöker sig på något sådant…..

  1. Carro skriver:

   Men det var bland det knäppaste jag hört!! Hahahaha… Kristina du borde bo granne med mig! Jag älskar god mat och vin och bjuder gärna hem folk. ♥️

   1. Carto du får flytta hit istället!😉om du visste vill knäppgökar det bor runt omkring, vi är säkert lika knäppa men gillar att bjuda hem kompisar på lite mat och vin. Ibland blir det mycket mat och ibland lite plock, huvudsaken är att man träffas och har kul.😍

 5. Hej trivs också med grannarna där jag bor förutom en som den senaste veckan gått över alla gränser råder nästan lynchstämning i området. Inga regler och lagar gäller den personen gör som den vill.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..