Kräfthelg … eller inte

I lördags var jag på en kräftmiddag hemma hos min kompis Maria. Vi bodde grannar under många år men sen skilde hon sig och flyttade till en lägenhet i närheten. Trivdes inte så efter ytterligare några år köpte hon ett hus. Det roliga var att jag och maken var och tittade på samma hus men dissade det då det var för litet. Hon åkte dit på nästa visning … och köpte det. Vi vänner skrattar eftersom hon är tummen-mitt-i-handen-personifierad och hittar på galna hantverkslösningar om vi, som kan, inte är i närheten. Hon kan utan problem tejpa upp en tavla på väggen … ”huvudsaken att den kommer upp!” … typ.

Vad hon än gör så går hon all in. Kan inte laga mat över huvudtaget så när man ska äta middag hos henne vet man att det alltid blir gott eftersom hon kör catering! I lördags var det som sagt dags för kräftor och givetvis hade hon inköpt marknadens samtliga sorter. Alltid rädd för att det inte ska räcka vilket gör att man kan äta tills man på riktigt spricker.

Genom åren har hon kommit att bli en familjemedlem och hon har varit en klippa för oss i familjen då vi genomgick en djup kris för ett par år sedan. Det ska jag berätta om en annan gång.

IMG_3262
Hon började kvällen med att bjuda på en 80-tals drink: nån sorts likör som heter Midori, blandat med juice. Galet gott om jag ska vara ärlig.
IMG_3263
Dock modigt att bita upp korken när man står intill vår gemensamma tandläkare Tove!
IMG_3266
Med var även Pernilla. Hon bor i Västerås och gemensamt är att vi alla har döttrar som tävlingsdansar. Eller ja, Toves dotter slutade för några år sedan men Tove är inte bara min och Marias tandläkare, hon bor även på samma gata som mig. Kan man säga, eftersom den byter namn en bit ifrån hennes hus. 
IMG_3265
Maria hade som sagt köpt in 5-6 olika sorters kräftor och jag led på riktigt. 
IMG_3269
… för det här var det som jag åt. Västerbottenpaj. Förvisso god men jag ÄLSKAR kräftor. 
IMG_3292
Jag har i normala fall VÄRLDENS sämsta karaktär men eftersom s å många inte tror att jag klarar den här förbaskade vegetariska månaden så har jag gett mig den på att göra det. Men, jag ska erkänna att det satt hårt åt. Var tvungen att doppa gaffeln i kräftspadet två gånger för att åtminstone få liiite av det goda. 
IMG_3268
Har för övrigt aldrig träffat någon som kan dra i sig så många kräftor som henne. 
IMG_3270
Å andra sidan: kvaliteten på dom var …. tydligen … fantastisk.
IMG_3273
Hon åt och åt … och åt. En timme efter att alla andra slutat äta så satt hon fortfarande och käkade. 😂
IMG_3293
Jag hade för övrigt på mig en galet snygg klänning som jag inte använt tidigare.
IMG_3291
Problemet var bara att glittret ynglade av sig. 
b
Lägger in en helbild på den här. Även om det föll av lite glitter så är den svinsnygg. HÄR hittar du den … dessutom på rea. 
IMG_3290
Maria bor som sagt ensam med sina tonårsdöttrar i huset. Hon har ett superfint badrum … som är helt inglasat. Lite väl mycket insyn gjorde att hon hade nån som kom och fixade persienner.
IMG_3277
Problemet är bara att tonåringarna kanske inte varit jätteförsiktiga med persiennen som sitter på glasdörren.
IMG_3279
Vi försökte förklara för Maria att den var bortom all räddning och att hon måste ha en annan lösning.
IMG_3283
Det slutade med att vi rev ner skiten. 
IMG_3289
Det här är för övrigt Marias hantverkarskills. Hon har försökt fixa insynsskydd i duschen. 
IMG_3278
Vi skrattade så att vi kissade på oss åt hennes försök att få det snyggt. Det är ju en jäkla tur att hon har andra kvalitéer … som hon kan ägna sig åt, medan vi vänner fixar till hennes klipp-och-klistra-lösningar!

Helgen avslutades med ytterligare en kräftfest som vi på VidDinSida anordnade för några av våra hemlösa pensionärer. Mer om det i annat inlägg.

 1. Alltså ni verkar ju knäppa hela gänget. 😂

  Jag har hört ryktas att tofu i kräftspad ska vara en skänk från ovan. Har dock inte hunnit prova själv.
  Annars finns det vegetariska räkor, som visserligen är lite gummiaktiga, men helt okej om man bara äter ett par stycken.

  Jag kan även rekommendera en tripp in till Söder. Där finns hur många matställen och affärer som helst för vegofolk.
  Speciellt Goodstore är riktigt bra. De har allt man kan tänka sig och lite till.
  (Inte sponsrad, jag lovar!)

 2. Sanna skriver:

  Nu har du blekt tänderna va,galet vitt iaf! Supersnyggt läppstift.

  1. Haha, dock inte galet vitt, jag lovar. Mer normalt vita. Varken maken eller döttrar säger sig se nån skillnad men j a g ser! Läppstiftet är från Physicians Formula, love it!

 3. hanna skriver:

  Fortfarande imponerad över att ni var så korkade att välja just augusti 🙂

  Men hon äter ju inte klorna! Inte så svårt att få i sig många då

 4. Biggan skriver:

  Åh vilket härligt jäng ❤️ Det är så kul att läsa om när ni träffas. För övrigt är du en hjälte som kunde låta bli kräftorna. Stor kram. Snart är månaden över och då har du en vinst av några rigtigt bra vegetariska recept som du tar med dig livet ut. ❤️

 5. Carro skriver:

  Mona vad du är duktig!! För några år sen testade jag att fasta. Skulle fasta i en vecka. Alla sa att hungern skulle gå över men jag var så sjukt hungrig 24/7! På dag 5 var jag hos svärmor men då jäklar fick det vara nog! Hon grillade oxfilé och jag åt som en galning. 😂 Så med det sagt-bra jobbat i helgen!!

  1. Well, tack, men jag ska ju erkänna att det inte är superenkelt när man är mitt i frestelsen. Tur att man är envis som en jäkla åsna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..