ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Godaste svamppajen

Recept

Jag ÄLSKAR svamp men då talibanen tycker att det är det absolut äckligaste som finns, så gör jag sällan svamprätter.

Hon har varit ledare på ett konfirmationsläger under två veckor nu och gissa om jag har ätit svamp typ var tredje dag. Jag är dessvärre ingen skogsmulle av rang så jag plockar mina svampar på ICA. Det går precis lika bra.

IMG_2929
Jag gjorde en kantarellpaj härom veckan och den blev så vansinnigt god. 
IMG_2932
Jag var lite het på gröten så jag läste inte receptet jättenoga. Missade att man skulle skära svampen i småbitar innan man stekte.
IMG_2933
… så när de var färdigstekta var det bara att hälla upp dom på skärbrädan och skära ner dom.
IMG_2930
I med löken i världens bästa köksmaskinsuppfinning.
IMG_2931
7 drag med snöret så ser det ut så här. Perfekt. Inga rinniga ögon.
IMG_2936
Jag fuskade och köpte en färdig pajdeg, som jag gräddade 10 min innan jag lade i ingredienserna. 
IMG_2937
Okej, jag har inga ambitioner om att bli nån matfotograf men trust me, det här är bland det godaste jag har ätit so far.

Recept har du här:

1 färdig pajdeg

Till fyllningen:

2 l färska kantareller (ca 600 gram)                                                                                              1  gul lök                                                                                                                                              2 msk smör                                                                                                                                      1/2 tsk salt                                                                                                                                      150 gr riven Västerbottenost                                                                                        Äggstanning:                                                                                                                                      3 ägg                                                                                                                                                    2 dl vispgrädde                                                                                                                                  1 dl mjölk                                                                                                                                        1/2 Cayennepeppar                                                                                                                           1 tsk salt

Tryck ut degen i en pajform och nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåpet i 30 min. Under tiden sätter du på ugnen på 200 grader och när det gått 30 minuter så förgräddar du pajen i 10 minuter.

Rensa svampen och skär i hyfsat små bitar. Låt den “svettas” i en varm stekpanna. Skala och hacka löken. När vätskan kokat in i svampen öka värmen och lägg i smöret. Fräs en stund och tillsätt löken. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska är borta. Tillsätt salt.

Fyll pajskalet med svampfräset och osten. Vispa ihop äggstanningen och häll över pajen. Grätta i ugnen i 40 min. Pajen ska ha en fin färg. Jag glömmer jämt att jag har en varmluftsugn, vilket gör att det hade räckt med 35 minuter för min del.

Godaste svamppajen

12
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mina highlights