Jamen hur går det med mitt gröna liv då

Jag får ju så galet många tips från alla er som är vegetarianer/veganer … vilket är jättekul. Lär mig en hel del om mig själv också. Rätter jag ska undvika för att inte spy t ex.

IMG_3037
Jag gillar indisk mat och såg verkligen fram emot att äta den här rätten, Palak Paaner. Fick tipset via följare på Instagram och sladdade genast in på nätet och hamnade på Arlas receptsida. Den här varianten görs med nån sorts skum ost som heter just Paneer. Plus vispgrädde. … och en massa annat.
IMG_3039
Jag och 28-åringen äter nästan varje middag tillsammans nu under den här vegetariska månaden så hon såg också fram emot just den här rätten. 
IMG_3038
Well, efter 3-4 minuter så låg jag över toaletten och kräktes som en babian. Jag fattar fortfarande inte vad det var i den som jag uppenbarligen inte tål men hej och hå vad jag aldrig mer kommer äta den rätten!
IMG_2966
Det här däremot, d e t var gott. Lasagne med halloumi och spenat.
IMG_2968

IMG_2971
IMG_2973
Det var så SJUKT gott och till och med maken tyckte att det var en ”keeper” för framtiden.

Här kommer receptet:

 • 1 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk rapsolja
 • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
 • 3 msk tomatpuré
 • 500 g krossade tomater
 • 1 tsk flytande honung
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
 • 4 dl vatten
 • 200 g fryst bladspenat
 • 2 halloumiost (à 200 g)
 • 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
 • 1 1/2 dl riven prästost
 • salt och svartpeppar
 • ev färsk timjan till garnering

Sätt på ugnen på 225 grader.

Skala, dela och finhacka lök och vitlök                                                                                        Fräs ovan i olja i ca 3 minuter utan att de får färg, de ska bara bli mjukt                  Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, honung, buljong, timjan och vatten                Koka på medelvärme, utan lock,  i ca 5 minuter, tillsätt spenaten och låt det koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.                                                      Skär halloumin i tunna skivor                                                                                              Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

Ställ in i mitten av ugnen och låt den bli jättegod i 20 minuter.

IMG_2976
Mm, kanske inte ser jättegott ut, men ujuj. Kommer göra den här ofta.

 1. Anneli skriver:

  Tack tack tack 🙏🏻 Receptet på lasagnen 👌🏻 Fantastiskt god, även dom två skeptiska i min familj gav tummen upp och MVG 🌟😊

  Fortsätt gärna och dela med dig av dina vegetariska guldkorn. Även om jag inte är lika modig som du med ”30-dagars” så ska jag försöka smyga in lite mer vegetariska rätter att servera familjen och behöver då bra tips på enkla rätter 😊

  Keep up the good work🌸
  Kram 💖

  1. Youre welcome, kul att den gick hem. Har en annan rätt jag ska lägga upp som toppar allt jag ätit hittills!

 2. Monica skriver:

  Hej, tack för receptet:) till skillnad från dig är jag inne på mitt 42 år utan kött och den här lasagnen toppar allt jag gjort !!!
  Så god och enkel att göra, ändrade lite grann i grundreceptet, har nu en ny favorit
  Tack

  1. Herregud, 42 år, bra jobbat! Ja, den där lasagnen är verkligen god!

 3. Em skriver:

  Fattar inte varför du krånglar till det så mycket. Ät samma mat som du brukar men byt ut köttet mot soja alternativ bara. Anammas formbara färs är kanon till ”kött”bullar och biffar. Anammas färs jättebra till ”kött”färssås och tacos tex.
  Jag äter samma mat som jag alltid gjort, kryssar på samma sätt, men kör på havreprodukter istället för mejeri och soja istället för kött. Aldrig fattat folk som lägger om kosten helt bara för att testa vegomat när man inte behöver? Blir ju både godare och lättare om du känner igen smakerna.

  1. Em skriver:

   Kryddar 😂 Inte kryssar….

 4. Nettan skriver:

  Finns något som är så fantastiskt gott: halloumirårakor. Riv grovt halloumi och sötpotatis, blanda med ägg och stek. Servera med creme fraiche och hackad rödlök. Såååå enkelt och sååååå gott! 😋

 5. Tove skriver:

  Alltså, det såg inte precis ut som palak paneer, det där såg mindre gott ut än det brukar och det ska inte ha grädde i! Prova du att ät lite rätter av nån annan som lagat dem nån gång så att du vet hur det ska smaka..ett tips. Kanske kan dina vänner bjuda dig på vegomiddag resten av månaden.

  1. Funderar på om man ska testa det på en indisk restaurang..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..