ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Jamen hur går det med mitt gröna liv då

Recept

Jag får ju så galet många tips från alla er som är vegetarianer/veganer … vilket är jättekul. Lär mig en hel del om mig själv också. Rätter jag ska undvika för att inte spy t ex.

IMG_3037
Jag gillar indisk mat och såg verkligen fram emot att äta den här rätten, Palak Paaner. Fick tipset via följare på Instagram och sladdade genast in på nätet och hamnade på Arlas receptsida. Den här varianten görs med nån sorts skum ost som heter just Paneer. Plus vispgrädde. … och en massa annat.
IMG_3039
Jag och 28-åringen äter nästan varje middag tillsammans nu under den här vegetariska månaden så hon såg också fram emot just den här rätten. 
IMG_3038
Well, efter 3-4 minuter så låg jag över toaletten och kräktes som en babian. Jag fattar fortfarande inte vad det var i den som jag uppenbarligen inte tål men hej och hå vad jag aldrig mer kommer äta den rätten!
IMG_2966
Det här däremot, d e t var gott. Lasagne med halloumi och spenat.
IMG_2968

IMG_2971
IMG_2973
Det var så SJUKT gott och till och med maken tyckte att det var en “keeper” för framtiden.

Här kommer receptet:

 • 1 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk rapsolja
 • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
 • 3 msk tomatpuré
 • 500 g krossade tomater
 • 1 tsk flytande honung
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
 • 4 dl vatten
 • 200 g fryst bladspenat
 • 2 halloumiost (à 200 g)
 • 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
 • 1 1/2 dl riven prästost
 • salt och svartpeppar
 • ev färsk timjan till garnering

Sätt på ugnen på 225 grader.

Skala, dela och finhacka lök och vitlök                                                                                        Fräs ovan i olja i ca 3 minuter utan att de får färg, de ska bara bli mjukt                  Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, honung, buljong, timjan och vatten                Koka på medelvärme, utan lock,  i ca 5 minuter, tillsätt spenaten och låt det koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.                                                      Skär halloumin i tunna skivor                                                                                              Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

Ställ in i mitten av ugnen och låt den bli jättegod i 20 minuter.

IMG_2976
Mm, kanske inte ser jättegott ut, men ujuj. Kommer göra den här ofta.

Jamen hur går det med mitt gröna liv då

23
82

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.