Sagan om Palettblomman

IMG_4795
I våras var jag, Linus och BelleFredriksborg hotell för en supergod middag och en övernattning.
IMG_4804
Otroligt fint ställe som jag starkt kan rekommendera. Hotellet drivs av två privatpersoner, Pontus och Jessika och vi fick en trevlig pratstund med dom båda innan vi checkade ut nästa morgon.
img_4950
Medan vi sitter där och pratar så noterar både jag och Linus den fantastiska växten ni ser lite av till vänster i ovan bild. När vi ska gå därifrån är Lina så fräck att hon frågar om hon får ta ett skott. Vilket hon så klart får. Jag är snabb och hakar på och när vi säger tack och hej kommer jag på en kalasbra idé: ”Lina, jag tycker att vi tävlar om vem som kan få dom att bli störst … och så döper vi dom. Min heter Jessika och din heter Pontus.” 

Alla skrattade och Lina antog utmaningen. Kan ju tillägga att jag har obefintliga gröna fingrar.

img_4960
Hem och satte skottet i vatten.
img_7012
Efter nån vecka planterade jag den.

Lina gör detsamma, men det dröjer nån vecka längre för henne. Tiden går och jag messar henne efter nån månad och frågar hur Pontus mår. 

5cb4d04ad420c-5cb4d04ad4255skacc88rmavbild-2019-04-15-kl-20-35-42.png
Hon skickar den här bilden och jag börjar garva. Ser ju exakt ut som skottet hon tog. Inte vuxit en millimeter.
IMG_7866
Skickar henne en bild på Jessika. Jag har varit lite fiffig och tagit flera skott av ursprungsskottet, som jag planterat i samma kruka.

Våren går och sommaren kommer. Jag frågar hur det går och hon skickar bilder. Pontus verkar ha en obefintlig växtvärk för jag ser f-n ingen skillnad. Jag plockar ytterligare skott från Jessika, rotar och planterar … för att ge bort till 28-åringen. 

IMG_1439
Hon skickar en bild till Linus efter en vecka. Dotterns är nu 30 cm hög. Patrik fortfarande typ 11,5 cm. Jag hånar Lina hårt. Så klart. 
IMG_0013 2
Trist vinkel men i juni planterar jag om Jessika i en megastor kruka, 25 cm i diameter.

I juli åker jag och 28-åringen till Spanien i några veckor. Maken har strikta order om att sköta våra palettisar. 28-åringen har tagit hem sin till oss. Vi båda är djupt oroliga för att han ska ha ihjäl dom. 

IMG_2487
Vi kommer hem och upptäcker att 28-åringens växt nu är 70 cm hög. Min växer också.

Messar foton till Lina och frågar hur Patrik mår. Hon är skitsur. Berättar att hon skickat Pontus på kollo … hos sin kusin ett kvarter hemifrån. Detta då kusinens sambo har gröna fingrar och nu minsann skulle få ordning på Patriks tillväxtproblem. Efter några veckor hämtar hon honom. Och skickar en video, som jag inte fattar hur jag ska få in här, men jag kopierade en bild från den. 

Skärmavbild 2019-08-09 kl. 20.01.45
Kan ju säga att dom omtalade gröna fingrarna uppenbarligen uteblivit för det var ingen större skillnad. Nu var Lina jefligt irriterad. ”Jag är övertygad om att krukan, eller jorden, är hemsökt på nåt sätt!”
IMG_3127
Under tiden plockar jag skott efter skott från min och den växer som ogräs. Mitt mål är att få den så bred som möjligt, för att sedan låta den växa på höjden.

Det känns ju som att det bara finns en vinnare här. Eller ja, två förresten. Jag och 28-åringen, som halkade in på ett bananskal.

Lina ska nog ta och investera i konstgjorda växter i stället. Verkar vara en bättre idé.

 1. Haha! 😂 Vad jag skrattade åt er historia med palettbladen.
  Jag har många palettblad hemma, lite olika sorter. 🌿 De växer som ogräs, hur lätta som helst att få stora. Hur kan man ens misslyckas med dem? *asg*
  Om det är nån som vill ha så är det bara att säga till. Hämtas i Södertälje.

 2. Jag har ett palettblad som drar åt det mörkt vinröd med brunorange kant runt bladet. Jättefin.

 3. Maria skriver:

  Ha ha heja dig och maken🙏🏻😹
  Fortsatt Lycka Till 🍀

 4. Odlingsproffs och vegetarian. Vem är du och vad har du gjort av min kompis Mona?? 😂😂😘😘

  1. HAHAHAHAHA, den här bubblan är snart slut, trust me!

 5. JH skriver:

  Kul att läsa om hur det gått med palettisarna. Snälla hojta till om du skänkersäljer av skotten. Jag gör inte om misstaget att köpa en stoor dyr palett och lyckas ta död på den..

  1. Du, om du har instagram, sök på sus70. Hon har en miljard olika sorters palettblad och är givmild. Jag ska själv tigga av henne då jag vill ha flera varianter. Vill helst ha jättemörklila…

   Får du inte av henne så kan du få skott av mig, så klart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..