När man leker god samarit

Igår hade jag en långdejt med Hud-Lena. Hon har ju brutit foten, skenbenet, slitit av korsband … och nåt mer. Trampade snett i en trappa och pang tjoff så låg hon på marken. Ett enda trappsteg. Ambulans. Opererad. Gipsad. Sjukskriven i 8 veckor. I en rullstol. Får inte stödja på benet. Jättekul. Asdeppig.

Hon skulle röntgas igår och fick ta en rullstolstaxi in till sjukhuset.

IMG_3200
När hon var färdig kom jag och hämtade henne. Hon såg inte jättelycklig ut direkt. 
IMG_7018
Jag lastade in henne i bilen och skulle försöka mecka ihop rullstolen.
IMG_7016
Alltså, barnvagnar och annat skit har man ju svart bälte i, men en rullstol. Det tog ett tag, sen löste det sig. Det var bara att trycka ihop den. Hur enkelt som helst.
IMG_3210
Lena var störtsäker på att den inte skulle få plats i min lilla Mini men hej och hå vad jag får plats med grejer i den bilen!
IMG_3201
Lena har velat åka till Wilmer i flera veckor så hon var så jäkla glad över att vi lyckades baxa in henne där. 
IMG_3202
Och där blev vi sittandes i några timmar.

Men hörni. Vilka j ä k l a problem rullstolsburna har det. Det är ju trappor och annat skit i vägen ÖVERALLT. Och Lena berättade att folk har noll hyfs. De tränger sig förbi och bryr sig inte alls. Hon skulle åka hiss på sjukhuset och folk blev sura när hon bad om ursäkt för att hon tyvärr inte kunde fälla ned sitt ben. Det måste vara i högläge hela tiden.

Hon ska ha det så här i 8 veckor. Jag tänker på alla som har det så hela livet. Vad ÄR det med människor egentligen!

 1. Bodil skriver:

  Arbetar inom vården.
  Sliter rumpan av mig för att det ska bli bra för patienten/vårdtagaren/klienten ..
  Kritik, kritik .. från alla håll, hela tiden.
  Får inte bemöta; sekretess.
  När man gjorde ingrepp i trottoarer med med mera för att underlätta för rullstolsburna kom det högljudda protester från synskadade som snubblade på åtgärderna .. hur ska man kunna tillfredsställa alla?

  1. Mm, du ser. Jag hade inte en tanke på att en sån sak skulle bli ett problem för en synskadad. Rumpan är bar åt vilket håll man än står som sagt. Hur som, ni inom vården är samhällets i särklass mest utsatta. Fyfan vad ni sliter och fyfan så dåligt ni tjänar och fyfan vad jag är less på att man inte tar tag i er överbelastning.

 2. Fisen skriver:

  Jag är rullstolsburen sen 4år tillbax, å folk är fan inte kloka nånstans….hemskt att skriva det, trodde aldrig det i min vildaste fantasi innan. Å trappor,snea gator, dörrar man inte pallar öppna själv, trångt i affärer (hm) omg! å sen dessa kullerstenar…. nu lät jag som en riktig bitterfitta ha ha å d e jag nog 😉 😉

 3. Jessica skriver:

  Om du plockar lös hjulen på rullen är det enklare att få in den i bilen. Man trycker på mojängen som är mitt på hjulet och drar lös hjulry😀

 4. Min svärfar är rullstolsbunden på grund av en miss från sjukhuset, som gjorde att han förlorade sitt ena ben 😔 Härhemma går folk i vägen, tränger sig och visar absolut noll hänsyn till att han sitter i rullstol. Dessutom pratar servicepersonal jätteofta över huvudet på honom, som att han är mentalt handikappad, bara för att han sitter i rullstol! Jag blir galen av sånt! Han saknar ett ben, det betyder inte att han inte kan beställa middag till sig själv på en restaurang 🤬

 5. Tove skriver:

  ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..