ANNONS

Fönsterputs och lite husesyn

/

I flera dagar har jag hört om att det minsann ”ska regna på söndag” men jag måste ha fått hjärnsläpp.

Satte igång och tvättade mina fönster igår.

IMG_3121
Kände mig så vansinnig duktig och fixade till och med insynsskydd på våra balkongdörrar.
IMG_3119
Ser bättre ut i verkligheten … ser jag nu. 
IMG_3138
Några timmar öppnar sig himlen. Så klart. 
IMG_3133
Men, får skylla mig själv. Lite tråkigt bara med tanke på att jag avskyr att tvätta fönster.
IMG_3131
Passade på att byta gardiner lite här och var också.

När det är dåligt väder ut så blir jag ”städig”. 

IMG_3132
Jag har varit så sjukt slö sedan jag kom hem från Spanien och det har satt sina spår. Mitt badrum ser förjefligt ut. Måste rensa och ställa i ordning allt. 
IMG_3135
Det här är mitt klädrum. Det är inte e n bomb som slagit ned, det är ett gäng. Håller på att rensa bort sommarkläderna, därav röran.
IMG_3175
Har nästan alla min kläder på en så kallad ”häst”… som det heter på butiksspråk. Klart lättare att se vad man har. Kan varmt rekommenderas. Dock har jag tappat det helt med min, vanligtvis, stenhårda färgkoordinering.
IMG_3142
Det enda, e n d a, som är någorlunda bra med att sommaren kommer till sin ände är att man kan tända ljus och brasa oftare.
IMG_3147
Bästa jag vet. Maken envisas med att ha den där boken där .. ”du får inte ta bort den förrän jag läst klart” … vilket kommer ta 150 år eftersom han inte är hemma så ofta.
IMG_3153
Jag älskar för övrigt min Greta Garbo-tavla, visst är den fin?!
IMG_3170
Apropå tavlor. Den är ser inte mycket ut för andra men det är min första oljemålning och jag sparade i flera månader för att köpa den. Har för mig att jag betalade 5.000 kr och var runt 25 år. Minns att jag kände mig otroligt vuxen. 
IMG_3172
Jag har för mycket prylar i mitt hem och försöker då och då minska ner och göra mig av med grejer.
IMG_3154
Har ett gammalt väggskåp, klätt på insidan med en tapet från 1800-talet, superfint. Där har jag lite saker jag har svårt att göra mig av med. Fast, dom där glasen högst upp ryker vid nästa rensning.
IMG_3155
Längst ned står dom här fulingarna. När jag och maken gifte oss så låg det ett glasblåseri intill de slott vi hade middagen. Alla gäster placerades kring 6 stora och runda bord på kvällen. Under tiden vi fotograferades, innan middagen, så fick varje bord utse någon som skulle blåsa oss en liten vas. Vid middagen senare på kvällen så var dom färdiga och vi fick dom. Fula som fasen men jag älskar dom. 
IMG_3156
Det här strutsägget köpte jag i Peru när jag var där med Optiker utan gränser för ett par år sen. Vet inte riktigt vad jag ska göra med det men kunde inte låta bli att köpa det!🙈
IMG_3157
Här är en annan favorit jag har svårt att göra mig av med. En ek i metall. En av våra absoluta storsäljare genom åren. (Vi säljer ju till butiker.) 
IMG_3158
Just nu är dom slut och jag vet inte när nästa vända kommer .
IMG_3152
I know, ser ut som en loppmarknad men vissa saker vägrar jag att ta bort. 
IMG_3149
Maken avskyr t ex dom här men glöm att jag kasserar dom. Krukor från Svenskt Tenn. Skulle kunna ha hur många som helst därifrån. 
IMG_3159
Mina lampor tillhör inte makens favoritgrejer heller, hehe …
IMG_3144
En annan tavla … 28-åringen målade den när hon var runt 10 och jag älskar den. 
IMG_3168
Den här hästen retar alla mig för. Köpte den på en mässa och den är gjord av trä. Den kommer inte heller få röra sig ur fläcken. 
IMG_3162
Jag brukar ofta tröttna på grejer, i synnerhet gardiner, men dessa älskar jag. Maken undrade om jag dragit i mig en hashpipa när jag kom hem och berättade att jag hade beställt dom. Nu har han dock vant sig och jag veeeet att han tycker dom är ascoola, men skulle aldrig säga de högt. 
IMG_3163
Talibanen är bortrest och vi har överraskat henne med en ny säng. Inte den svarta ramen, men resten. Hon kommer bli galet glad. Kunde inte hålla mig igår när den kom utan skickade en video när jag rullade runt i den. Hotade med att jag skulle inviga den.
IMG_3165
Jag är inte ofta inne på hennes rum men blir lite varm i hjärtat varje gång jag ser hennes psalmbok. Jag delar inte hennes tro men tycker om att hon har en och att hon praktiserar det.

20
122

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00