ANNONS

Dermapenna sig lite på en lördag

/

Jag älskar sommar men jag älskar inte sol i ansiktet. Fifasen som jag har solat sönder mig genom åren men det är tokslut med det sen jag gjorde den där scanningen för 3-4 år sen. Nu är jag manisk med att undvika solen i ansiktet. Kvadrupla lager med SPF50, keps och solglajjer. 

58713060975__0A806903-A6EE-4A88-A3EC-94904298078F
Går hos Viktoria på Irradiakliniken som ska se till att de värsta fläckarna försvinner. Vi har hållit på ett tag nu och kommer hålla på ett tag till, men det går framåt.
IMG_3084
Igår hade jag och 28-åringen varsin behandling inbokade. Hon går hos Paulina för LPG-behandlingar. Det hjälper hennes låsningar som hon har i höfter och ben … efter många års …. ja, vad ska man säga … spänningar, pga av … well, ni som vet, ni vet. Paulina är dessutom massör och det gör ju knappast behandlingarna sämre. Hon är grym och dottern mår s å mycket bättre.
IMG_3086
Jag har givit Viktoria fria händer att göra det som krävs för att får bort fläckarna och ska erkänna att jag varit skiträdd för laser förut. Har inte riktigt förstått möjligheterna.
IMG_3092
Nu varvar Viktoria laserbehandlingarna med andra behandlingar. Igår körde hon en microneedling-behandling. Det vill säga: en penna med ett gäng nålar som tränger ned i huden och gör små hål, så kallad kontrollerad skada. Man kan ställa in nålarnas tryck/djup efter hudens behov. Samtidigt som Viktoria för pennan över ansiktet så tillför hon ett serum som bl a innehåller Hyaluronsyra. Good shit för hudens elasticitet. Dock är det ingen syra, trots namnet. Det är ett kroppseget ämne som fungerar som ett slag smörjmedel kan man säga.

Behandlingen passar även bra för hud med grova porer eller är efter acne. Dock måste man göra flera behandlingar för effektivt resultat. Det finns de som tycker att det gör ont men jag känner inget alls. Kanske för att jag har läderhud pga av allt jäkla solande genom åren!

IMG_3097
Man blir dock aningen röd efteråt, hehe!
IMG_3098
IMG_3103
Viktoria lade på en lugnande kollagenmask som hon vätte ned. Masken är bra för de som har rosacea och för de som har superkänslig hy.
IMG_3106
Den kylde ned huden så att jag kunde gå ut bland folk efteråt!
IMG_3109
Okej, man kanske inte går på ett party efteråt. I synnerhet inte eftersom man inte får sminka sig på nåt dygn. 
IMG_3111
Fast, s å jäkligt är det inte. Det här är direkt efteråt när jag satte mig i bilen. 
IMG_7439
För ett otränat öga så kanske det inte syns någon skillnad, men jag ser … och är superglad.
IMG_3089
Dock krävs det några behandlingar till innan skadorna är borta.

Idag är det söndag och exakt 20 dagar kvar av min vegetariska månad. Flera av er har efterfrågat de recept jag gör och jag ska lägga upp här. En hel del överraskat goda saker, andra … ähum … not so much fun.

Talibanen är fortfarande bortrest. Ledare på ett konfirmationsläger och eftersom hon läser bloggen numer kan jag inte berätta vad jag ska göra idag. It will be a surprise.

Vad ska ni göra? Plocka in sommarmöblerna? Tvätta fönster? Rensa garderober?

Eller något roligt?

13
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00