Höjden av otur

Jag har en kompis som ALLTID råkar ut för en massa skit. Hon jobbar på L’Oréal och är sverigeansvarig för deras lyxmärke SkinCeuticals, ett av världens i särklass bästa hudvårdsmärken. Nog om det.

Lena jobbar mycket. Hennes man är inte jättehappy men so far tycker hon att det är kul. Reser varje vecka. Både här i Sverige och i Europa. Vad hon än gör och var hon än är så händer det grejer. Rumskorten på hotellen avmagnetiseras, plan ställs in, resväskor försvinner, inbrott i bilen, trampar i hundbajs men upptäcker inte det förrän hon sitter i bilen och kör. Åker på en frozen shoulder, som hon har extrema problem med och trots att ett år har gått nu, har den inte försvunnit. Den gör att hennes vänstra arm nästan är obrukbar.

Semester nu i sommar. Hon är i Halmstad och ska åka och hämta sonen. Halkar på altantrappan och ramlar så jäkla illa att hon bryter foten, får flera andra frakturer och hämtas av ambulans. Är i akut behov av operation men vi har ju en smula vårdkris här i Sverige så hon blir liggandes på sjukhuset i två dygn innan hon opereras. Efter ytterligare ett dygn konstaterar dom att de måste gipsa om. Kvar på sjukhuset i en vecka innan hon baxas in i baksätet på bilen och körs hem till Stockholm av sin make. Sjukskriven i 8 veckor. Kris på jobbet. Inihelvete megakris. Men, hon kan inte göra ett skit. Får kryckor men dessa ska användas minimalt.

IMG_3048
Så det kommer hem en rullstol. Och en sån där pall rörelsehindrade har när de ska duscha.
IMG_3052
Igår var jag där i några timmar. Tog med mig en bytta Ben & Jerry-glass, för det har man ju sett på tv att det ska hjälpa när man är deppig! Lena, som gärna vill ha ordning och reda kring sig, håller på att ruttna över att hon inte kan städa och plocka som hon brukar. Det här med vuxna barn och en man som kanske inte är på samma städnoganivå känner man ju igen …
IMG_3055
Hon fick en kallelse till ett ställe här i Stockholm där hon skulle bli omgipsad än en gång, efter att stygnen plockats. Igår närmare bestämt. För säkerhets skulle ringde hon dit innan hon skulle åka …. och fick till svar att det nog måste blivit något fel då ”vi inte gipsar här”. 

Eftersom hon måste sitta i rullstol så är det ett helvete för henne att ta sig utanför huset. Dessutom med sin Frozen Shoulder som gör ena armen nästan oanvändbar. Jag kom plötsligt ihåg att en av mina cybervänner nyligen postat på Insta-stories om hur hon tagit sig till sjukhus med färdtjänst och att det ”ingår”. Jag messade henne och jomen visst. Ingen av de läkare/sjuksköterskor och annan vårdpersonal som Lena har träffat, har informerat henne om det här. Nu slipper maken ta ledigt från jobbet varje gång hon ska iväg till läkaren.

Alltså. Jag tackar Gud för att jag är frisk.

 

 1. Been there Done that 🙁 tycker nog hon fick hjälp rätt snabbt ändå 🙈 har suttit 9!!! v i rullstol å anpassat på jobbet så gott det går.. inte kul! själv bröt jag knät i alperna i mars å borde blivit opererad på plats men försäkringsbolaget sa nej till det sjukhuset.. så det tog 3 v innan jag var i operationssalen hemma.. blä! Men har fått fantastisk hjälp tycker jag ändå.. nu 5 månader senare har jag fortfarande en bit kvar i min rehab men de e bara å kämpa på 💪🏻

  Hursomhelst förstår jag hennes frustration 😣

 2. Emma skriver:

  Appropå otur, en kollega ramlade när hon skulle upp på en stepbräda. Hon handlade instinktivt och tog emot sig med händerna vilket resulterade i att hon bröt bägge handlederna… hon kom hem från sjukhuset efter ett tag och fick hemtjänst eftersom hon inte kunde göra nånting pga gips eller ställning.. inte torka fiffi efter toabesök eller äta själv. Det var lagom kul då hemtjänsten hos också är kollegor, då de är undersköterskor och vi är sjuksköterskor 🤪🤪😂

 3. Som jag sagt tidigare, säg åt henne att testa djupvågsbehandling för frozen shoulder problemet. Det är helt makalöst effektivt 👌👏🏻🤩 Jag har nog inte misslyckats med en enda sådan klient hittills. Hojta till om ni vill ha mer info så kan jag även skicka kontaktuppgifter till en erfaren och kunnig djupvågsterapeut i det område ni önskar (för det måste vara nån som kan sin sak och inte bara gissar sig fram) Sen kan hon fortsätta med foten när gipset är borta så kommer rehabiliteringen gå mycket snabbare 😘

 4. Ullies skriver:

  Så det löste sig ? 🙂 Bra ! Man måste stå på sig.
  Kram !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..