Physicians Formula … och jobbsök

IMG_2985
Åkte ut till Frans-Linda i veckan och hon gjorde mig fin … för sista gången på länge. Hennes bebis ska komma nästa vecka och jag kommer bli franslös.
IMG_2986
Jag är ju en ytliga f-n så ni fattar vidden av katastrofen va? Hon trodde att hon kanske skulle hinna med mig en sväng till efter att bebisen kommit och innan hon åker till deras lägenhet i Spanien, för att stanna där i några månader. Jag har gått hos Linda ungefär var femte vecka i 3,5 år. Funderar på om jag ska passa på att vila fransarna tills hon är tillbaka i december, då hon ska börja köra på deltid. 
IMG_2989
På vägen hem åkte jag förbi och fikade hos Cissi på Let’s Face it. Alltså på kontoret. Man kan kanske tro att hon sitter i soffan hemma hos sig själv, men de har superfina lokaler där man lätt kan bli sittande. Systerbolaget är IDUN Minerals medan Let’s Face it är make up-företag som är distributörer med flera märken såsom bl a Ida Warg, Physicians Formula (PF) m fl.

Vi träffas då och då och pratar om livet i största allmänhet men även om branschen och produkterna hon jobbar med. 

IMG_2992
Snacka om tajming. De var just i färd med att skicka ut presskit med nyheter från Physicians Formula så Cissi tyckte det var bra att de slapp portot för mitt kit när jag ändå var där!
IMG_3001
Kan säga att det var en hel del överraskningar. Tre nya eyeliners i gelform. En matt, en satin och en glittrig. Me like a lot. Ca 150 kr … för alla tre. Finns givetvis i en svart variant.
IMG_3002
När jag får presskit med mascaror så ger jag alltid bort dom. Av uppenbara skäl, men för en gång skull tänker jag behålla denna eftersom jag som sagt blir franslös om några veckor. Har inte använt mascara på nästan fyra år. Den här kommer kosta ca 150 kr. Ingen aning om det är dyrt eller billigt då det som sagt var länge sedan jag köpte en.
IMG_3010
 
IMG_2996
Ögonskuggspalett med bl a Murumusmör, som är vårdande. Eftersom jag råkade vara på plats fick jag välja vilken variant jag ville ha då det finns två.
IMG_2995
Lite korkat att de har satt försegling så idiotiskt att, om man inte k l i p p e r av flärpen så blir man tvungen att dra av hela plasten … med all info. 
IMG_3012
Jag är galet svag för gröna skimmerkuggor så valet var lätt! Superfin lyster och högpigmenterat. Bägge paletterna har både matta och skimrande färger. Kommer ligga på ca 240 kr. 
IMG_3009
Det här ska bli spännande att prova. Eller ja, det lösa mineralpudret med en spf på 15 började jag använda igår och so far, so good. Tillverkad för känslig hud och kommer kosta ca 150 kr. Vill gärna prova under en tid för att se om den är fortsatt bra. De fasta foundationpudret sägs sitta hela dagen. Den innehåller hyaluronsyra som återfuktar huden och den finns i fyra nyanser. Ca 160 kr.
IMG_2998
Nytt här i Sverige är även deras Skin Booster Vitamin Shot. Också något som måste testas under flera veckor för att kunna ha en åsikt om. Den vänstra ska motverka glåmighet, motverka pigmentfläckar m.m och innehåller vitamin C, B3, E samt …. *trumvirvel*: lakrits!  Den till höger innehåller vitamin A, alger, vegansk kollagen samt hyaluronsyra och ska bl a ge huden en elasticitet. Ca 190 pickadoller.
IMG_3014
Sen har vi den här raringen. En lermask i stiftform! Den finns i två varianter och ovan är en elasticitetboostande mask. Den är krämig och varken torkar eller krackelerar, utan blir som ett skum när man tvättar av den efter 5 minuter.
IMG_3016
Jag var så klart tvungen att testa och den var skön, men måste, liksom med allt annat, provas fler gånger. Ca 250 kr. Vet inte hur många masker stiftet räcker till men det kommer jag snart bli varse om. 
IMG_3004
Oh. Sen kom vi till kronjuvelerna i den här releasen: läppstiften. Jag köpte ju ett i Spanien och blev helt till mig i trasorna. Messade Cissi innan jag ens hann ut ur butiken.
IMG_3043
Fatta hur glad jag blev över hennes svar!
IMG_3005
De kommer med 12 nya färger och jag valde ut fyra. Den nedersta är den jag köpte i Spanien, ”Pinkini”. De är återfuktande och innehåller Tucuma Butter, Capuacu Butter och Murumuru Butter Blend med skyddande Spf på 15. Perfekt om man har torra läppar, vilket jag alltid har.
IMG_3027
Min nya favorit är ”Brazilian Nut”. Dessa kommer landa på ca 97 kr. Det enda negativa med dom är att man måste vara försiktig när man sätter på locket eftersom det inte går att skruva ner stiftet helt i botten, och därmed är risken för kladd stor. 

PF är superstort i USA av två anledningar: bra priser och bra kvalitet. Det finns en miljard olika sminkmärken world wide och ett gäng av dom här i Sverige. Många bra, många mindre bra. En del passar några, andra passar dom inte alls.

Det här märket är relativt okänt här och det är synd, för det ä r ett jättebra.

Skärmavbild 2019-08-08 kl. 21.34.59
Storsäljaren är den här. En bronzer som ALLA blir helt galna i när de provar. Får höga betyg i vartenda land den finns i.

Just det ja, Lets Face it söker en ”Sociala medier och PR Manager”. Är nog ett galet roligt jobb. Känner du någon som är intresserad så maila cecilia.bergman@letsfaceit.se

Nog om detta. Idag fredag. Korvstroganoff med halloumi står på menyn ikväll. Maken hotar med att ta in på hotell eftersom han är något trött på min vegetariska månad.

Poor him.

 1. Sofia skriver:

  Hej, kommer allt smink finnas på Åhléns, eller andra butiker oxå? Så mkt fint! Blev så sugen på att sminka mig igen 😀

 2. Susanne skriver:

  Hej ! Jag har en fråga om fransförlängning och smink. Har du tips på märken eller sort man kan använda av ögonskugga eller kajalpenna dom inte skadar fransarna. Känner mig vilsen i djungeln 😂
  Tack för en suverän blogg 🌸

  1. Hej Susanne! Förlåt för sent svar…och tack för fin komplimang Du, vilka märken man än använder när man har fransförlängning spelar inte så stor roll eftersom det är själva borttagandet som kan skada fransarna. Försöker dock hålla mig till produkter för känslig hy. När jag har ögonskugga och ska ta bort den så använder jag en sk rondell, du vet: en sån där rund bomullsgrej. Blöter ned den med borttagningsmedel och sen tar jag rondellen, går ned ”bakom” fransarna och uppifrån, om du förstår vad jag menar. Håller handen så att framsidan av den är utåt och ”glider” in bakom fransarna so to speak. Skitsvårt att förklara men det är det bästa sättet. Då rör man inte fransarna över huvud taget. Eyeliner tar jag bort med en tops, som jag först doppar i sminkborttagningsmedel.

   1. Susanne skriver:

    Tack tack ! Skall pröva detta 🙋

 3. Bea skriver:

  Men Mona! Man behöver inte vila fransarna🙈😂 dom byts ut hela tiden, så sålänge fransstylisten har gjort en säker fransförlängning så tar fransarna ingen skada😍 Vilket jag är säker på att din har gjort👍

   1. Bea skriver:

    Dom är längre än man tror😊 Tips att prova lashlift i kombo med serum tills din stylist är tillbaka från mammaledigheten👍

 4. Nina skriver:

  Vart genast sugen på ”trutvallan”. Vilka butiker i Stockholm kommer den att finnas i?

 5. Marie skriver:

  Hej!
  Vet du om man måste vara bosatt i Stockholm för detta jobb? Eller kan det kanske göras på distans? Ha en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..