Varför är kvinnor så satans elaka

Jag har en kompis som driver en butik på Österlen, Reunion Home/Café Blå Elefant i Hagestad.

Hon började i branschen som grossist inom heminredning, var bland de första, om inte först, med att ta in marockansk keramik i Sverige. Efter några lysande år blev hon utsatt för ett bedrägeri som höll på att stjälpa henne helt. Envis som två åsnor harvade hon vidare och kämpade som en gnu för mat på bordet. Det gick några år …

… och det lönade sig. Rejält. Vid sidan av sitt grossandet driver hon idag en av Österlens finaste butiker där man även kan fika. Hon sliter som en babian och det går oerhört bra för henne, men g i v e t v i s kommer gamarna fram från sina gömmor då. 

Skärmavbild 2019-08-07 kl. 08.59.07
Skärmavbild 2019-08-07 kl. 08.58.34

 1. Ullis skriver:

  Åh vad jag känner igen mig i detta! Och blir så jävla förbannad på dessa idioter, som tror de kan bete sig hur som helst!
  Min svägerska har sedan ett par år tillbaka en liten inredningsbutik på sina föräldrars gård. Nu i sommar öppnade jag själv ett litet ”pop-up-café” på samma gård.
  Svägerskan har flera ggr påtalat att bekanta och bekantas bekanta inte ens bemödar sig om att komma till butiken, utan gärna går till konkurrenten bredvid typ.
  Nu har jag själv fått uppleva detta.
  En massa likes på facebook och instagram, men inte kommer de inom och fikar! Utan då är man istället märkvärdig, som tror att man är något och öppnar café med hembakat och bakverk gjorda med känsla och kärlek till hantverket!
  Fan ta jantelagen och den svenska avundsjukan!

 2. Marie skriver:

  Tror det handlar om person och inte kön, blir så ledsen när kvinnor ska hängas ut som elaka. Alla kvinnor i min närhet är otroligt snälla och stöttande. Mvh en som jobbar i en totalt mansdominerad bransch.

  1. Fast vet du, jag har träffat fler elaka kvinnor än män. Män är raka, kvinnor pratar bakom ryggen.

   1. Liz skriver:

    Intrasexuell konkurrens uttrycker sig precis så hos kvinnor (medan evolutionen har premierat män som har konkurrerat mer fysiskt). Här är ett annat case från verkligheten.. https://www.dailymail.co.uk/femail/article-1168182/Catfights-handbags-tears-toilets-When-producer-launched-women-TV-company-thought-shed-kissed-goodbye-conflict-.html

    Uttrycken kan variera men mekanismen är densamma som driver allt från mobbing på skolgården och arbetsplatsen till slutshaming, momshaming och rent barbari som kvinnlig könsstympning (nej, det är inte män som är drivande för att fortsätta praktiken.. och de bästa resultaten har uppnåtts där man har jobbat direkt med kvinnorna…).

    Alla som menar att kön inte har med saken att göra, det har det visst, av evolutionära rotorsaker som är oerhört svåra att syna och stävja, varför vi måste tala mer klarspråk om de här grejerna. Kön har allt med saken att göra.

 3. Helt orelevant i just detta inlägg men jag hämtade ut den där grönsaksskäraren igår och den var riktigt bra! Fick hjälp av min snart 8 åriga son (som är allvarligt sjuk i hjärntumör) att skära och även lyfta upp locket. Som jag tyckte var lite knepigt men han kunde klara av. Det var en så fin stund. Att han kunde hjälpa mig och inte tvärtom. Så tack Mona för tipset <3 #fuckcancer

  1. Åh vad kul att du gillar den, men fanihelvetesjävlar så ledsen jag blir över att höra om din son. Håller tummar, tår och allt som går, för att han ska bli frisk!❤️

 4. Marie skriver:

  Elakt gjort men förstår inte hur beteendet beror på kön.

 5. Jag tycker det ar vardagsmat, tyvarr… Vi fick en ”kollega” som hyrde in sig i butiken bredvid som betalade kunder for att komma hit och bete sig illa. En kom och sa att hon blivit matforgiftad av en av vara muffins (hade aldrig sett henne i hela mitt liv), sen kom en annan och skrek att hon inte fatt pengarna hon laddat mobilen pa, en annan kom och sa att hon fatt falska pengar osv osv.. Samtidigt som sjalva agaren till butiken ofta kom in har och smorade och ville vaxla pengar. Men eftersom Karma existerar sa portade jag de 4 manniskorna som kom pa bestallning och vagrade konsekvent salja ett skit till dem (”Men jag kopte kakorna har och datumet har gatt ut” ehhh, du vet att vi inte saljer till dig sa det ar omojligt? ”Jag gar till polisen och ANMALER er” Ja, gor det.), nu har den butiken gatt i KK och jag vagrar fortfarande lata deras lakejer komma in sa nar de har rast fran universitetet far de sta hungriga pa gatan och se pa nar deras klasskamrater frossar i nybakt och kaffe… (nej, jag tanker inte lata dem komma in efter alla skandaler de gjort har med massa skrik och fula ord)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..