ANNONS

Vegobönan

/

Jag är inne på min fjärde dag som lekmannavegeterian och det går bra. Ytterst få i min omgivning tror att jag ska greja 31 dagar men hej och hå vad de kommer bli snopna. Synd att man inte slog vad om något riktigt bra, hehe.

Visade min fredagsrätt på Instagram och fick frågor om vad det var. 

download
Förra sommaren var jag och Toftby på Bonniers sommarfest och där träffade vi en fantastisk människa som precis som Johanna just hade släppt en bok. Dock en kokbok. Typ vegetarisk. Jag gillar drivna kvinnor och hon berättade att hon suttit och signerat 7000 (!) böcker inför sitt släpp. Helt galet. Jag var ju noll intresserad av just den typen av mat hon lagar så jag fäste inte så stor uppmärksamhet kring innehållet när Johanna bläddrade i boken.

Sen dess har jag sett Zeina i tv4 på morgnarna och även om jag inte brytt mig ett skit om vad hon har lagat i tv så har jag gillat henne som person då hon ”går igenom rutan”, som det heter på tv-språk.

Hur som. En av er tipsade mig om en rätt från henne och jag blev svårt sugen då jag älskar Halloumi.

IMG_2824
Det här måste ni testa! Enkelt, gott och det går hyfsat fort. För fyra personer behöver ni:

1 röd lök
2 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
200 g färskost
Ca 150 g röd pesto med soltorkad tomat
150 g körsbärstomater
200 g halloumi
Olivolja till stekning
Salt & peppar

Serveras till pasta, cos-cos eller/bara en enkel sallad.Dela tomaterna i halvor, skiva halloumi i små tärningar, finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och stek löken under omrörning tills den mjuknar och får färg, ca 5-6 min. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt crème fraiche, färskost, pesto och rör om. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 min. Vänd i cocktailtomater och låt såsen puttra i ca 5 min.

Stek halloumin i en hel torr stekpanna tills den får färg, ca 2-3 min på varje sida.

IMG_2825
Vänd ner halloumi i såsen. Låt såsen puttra nån minut.

Koka pastan, spara 1 dl av pastavattnet precis innan du silar av pastan. Vänd ner vattnet i såsen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Sila av pastan och servera med såsen.

IMG_2827
Det här var Så.Jäkla.Gott! Till och med maken, som är skitsur för att min vegetariska månad ”måste gå ut över mig”, tyckte att det var kalasgott.
IMG_2895
Plockade lite svamp på dyr-ICA eftersom jag blev svårt sugen på nån svamprätt ikväll … med lite chirre till efterätt, hehe.

Frågan är bara vad jag ska göra med svampen. Nån som har ett asgott recept i gömmorna?

12
68

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00