Finbesök

Igår ringde ena grannen på dörren och bad mig komma ut. Det visade sig att vi hade besök av en räv, som på något sätt … utan att välta … hade lyckats riva ut en av våra soppåsar från soptunnan …. som hon/han nu spritt över hela garageuppfarten.

IMG_2818
Räven är inte ett dugg rätt och vi var ett gäng vuxna som stod 3-4 meter ifrån, utan att den gjorde någon som helst ansats till att dra. 
IMG_2814
Den fick tag i ett av Nisses hundben, som hon/han stack i väg med. Vi har haft en, eller om det är flera, rävar i området under många, många år. Jag är lite halvrädd för att släppa ut Nisse i trädgården för att kissa på kvällarna eftersom jag inte vet hur ett möte dom emellan skulle bli. Nisse tror ju att han är en superfarlig rottweiler.
IMG_2781
Apropå grannar ja. Var i mitt gamla hus och hängde med Anna en eftermiddag i veckan. När de köpte huset av oss så frågade hon lite om grannarna. Jag skrädde inte orden utan berättade det exakta läget utan att berätta vem som bodde i vilket hus. I efterhand berättade hon att hon trodde att jag överdrivit lite.

Well, ganska snart kunde hon dock själv konstatera att alla utom folk i ett av husen är idioter. Samma folk jag själv gillat. Vi pratade om hur tråkigt det är när det är så. I ett av husen hade ägarna åkt till landet i juli. Medan ett trädgårdsföretag anlände varje morgon kl 7.00 med grävskopor och annat, för att bygga om hela trädgården. I flera veckor. Anna och hennes man hade semester samtidigt men fick inte en enda sovmorgon … eller lugn stund i sin egen trädgård. Man kan ju tycka att dom åtminstone hade kunnat få bli förvarnade.

Själv har jag det hur bra som helst nu eftersom våra grannar är galet trevliga. Märklig känsla efter så många år med knäppgökar omkring. Hur har ni det med grannar? Oavsett hur ni bor. På min gamla gata fanns det dom som inte ens hälsade. Sånt kan göra mig galen. Hör till allmänt hyfs tycker jag. Kliver jag in i en hiss, var jag än är, så säger jag hej. Eller om jag är ute och går med Nisse och möter nån. Säger alltid hej. Sån är jag.

Hur svårt kan det vara liksom. Åtminstone hälsa på de grannar man har.

Idag ska jag och 28-åringen jobba på Wilmer. Det är Pridevecka här i Stockholm och idag är det den stora paraden. Den går ganska nära Wilmer så det brukar vara mycket folk.

Kom dit och fika om ni har tid!

 1. En räv med skabb ser just skabbig ut, dvs extremt ful i pälsen, oftast mager och eländig. Räven på bilden ser inte alls ut att vara en räv med skabb

 2. Jag bor i ett hyresradhus och vi är 7 hus brevid varandra. Jag bor i nr 72, dom som bor i nr 70 är helt gudomliga ett medelålders par från syrien med 3 barn. I nr 74 har killen som bor där betongskor på sig så det dånar in till mig när han går i trappen, jag har bankat några ggr i väggen och så lugnar han ner sig. Jag kan gå in till dom och säga åt honom men jag väntar på att dom ska klaga på mina katter så ska jag slänga upp att sköt er ni med och att ni är inte så goa grannar ni heller, hehehe. Men dom är lite speciella människor som knappt vill synas eller säga hej. brevid dom i nr 76 bor det speciella människor som hörs, låter och är knepiga och dom vill inte säga hej. Nr 78 och 80 är helt gudomliga härliga grannar som hejar och har sig och sista i nr 80 ser man aldrig, har funderat på om han lever 😉

 3. Maby skriver:

  Hmm, det är inte en skabbräv det där? De brukar komma nära och inte vara så skygga och skabb vill ni nog inte att era hundar ska få.

 4. Lägg en tung sten eller något på soptunnan så att räven inte kommer åt innehållet. För de lär sig var maten finns och håller sig där då. Försvinner matförrådet så drar de snart vidare

 5. Biggan skriver:

  Vi bor i hyresrätt som är oerhört lyhört. Här är en helt otrolig grannsämja. Jag tror att nyckeln till all glädje här är att alla är så olika. Olika nationaliteter, olika åldrar, olika plånböcker och olika i hur och med vem man lever. Alla accepterar alla och ALLA hjälps åt. Jag kallas för Plåsterstina. Det är till mig småungarna kommer när de slagit sig på gården eller är osams. Vi bor längst ner och närmast lek och grillplatsen. Någon annan har en buss och kör till badplatsen när det är badtajm. En tredje jobbar på ett glassbolag och bjuder på glass i tid o otid. En fjärde jobbar på en teater och bjuder på det. Och om kvällarna nu på sommaren så samlas, alla på gården och har knytis och umgås. Någon spelar gitarr och någon sjunger. De gamla i huset som sitter ensamma hämtas ner. Jag har fanimej aldrig bott på ett sådant ställe innan. Detta är en av anledningarna till att vi inte flyttar

  1. Så växte jag upp på 60 och 70 talet. Helt fantastiskt att bli tröstad och få en kram av granntanten när msn cyklat vält och mamma jobbade. Min mamma stekte pannkakor till gårdens ungar om de var hungriga. Hon skulle nog ha kallats pannkskstanten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..