ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Den vegetariska världen

Recept

Igår var första dagen på äldsta dotterns utmaning: att jag ska äta vegetariskt under en månad. Eller nä, under augusti … vilket blir 31 dagar.

Grönsaker har aldrig varit min starkaste gren, även om jag på senare år verkligen försöker lära mig att äta det. Det händer då och då att jag faktiskt tycker om det också.

Äter inte jätteofta rött kött, bortsett från tacomiddagar här hemma då jag använder köttfärs av högrev. Min svaghet är kyckling. Älskar det. Likaså fisk och skaldjur. Dessvärre bestämde dottern att jag inte fick vara nån “Stockholmsvegeterian”, som det tydligen kallas för när fisk och skaldjur ingår i en vegetarisk kost.

När jag blir provocerad på sättet: “du skulle aldrig…” så hugger jag direkt på betet. Sa ja utan att riktigt tänka mig för ordentligt. Lite mer “äh, hur jäkla svårt kan det vara?”

Den 31 juli kom paniken. What the fuck, TRETTIOEN DAGAR! Hade köpt min första vegetariska kokbok och insåg att jag nog måste göra nån form av matschema. Talibanen åker bort nu i helgen och kommer hem om två veckor. “Mamma, kan du inte fortsätta med utmaningen i september så jag också får äta vegetariskt?”

Eh, not so much va. Trettioen dagar är det som gäller och inte en jefla sekund längre.

Igår åkte jag till CityGross och handlade. Det var dessutom makens födelsedag så vi skulle ha middag hemma för alla i familjen. Maken har inte riktigt hängt med här i bloggen pga för mycket jobb så han har tokmissat hela den här grejen. Det kan kanske också vara så att jag inte pratat så högt om det eftersom jag vet hans inställning. Nu skulle jag uppenbarligen få lite problem med att förklara varför hans födelsedagsmiddag skulle bestå av icke köttbaserat innehåll. 

IMG_2786
Letade fram en meny som jag tänkte skulle vara enkel och god. Falafel har jag ätit förut då jag köpte de av misstag i tron av att det var köttbullar … I know, dumihuvudetdelux!

Bestämde mig dock för att köpa färdiga falafelbollar. Vill liksom starta den här månaden med lite easy peasy-käk. 

IMG_2800
Jag, 28-åringen och min mamma fixar i ordning allt. 
IMG_2801
Känner mig väry nyttig när jag står och skär upp allt. 
IMG_2802
Tänker att, det här blir nog gott som fasen. 
IMG_2803
Det ser dock ut som det är en femåring som skurit upp allt. Sablar så stökigt och jösses vad rödkålen färgade av sig. Blev knallröd på handflatorna. 
IMG_2805
Ungefär här kliver maken innanför dörren. Kommer ut i köket och stirrar. “V A D är det där?!”
IMG_2807
“Åh, det är jättegott, kom och sätt dig nu!”  Han såg ut som om han svalt åtta citroner, men satte sig. 
IMG_2808
Jag skar upp pitabrödet, lade i alla ingredienser och hällde på lite Tahini-sås. Alla övriga var galet överens om att det “faktiskt var gott”.

Utom jag. Det går 10-15 minuter sen börjar jag må illa. Jag är ju gastric bypass-opererad och för många av oss är det extremt svårt att kräkas … så om man väl gör det …. så är det riktigt illa.

IMG_2809
En kvart senare kutade jag in på toaletten och kräktes. Kom ut och satte mig med de andra, men var tvungen att springa in och spy igen. Efter att ha gått igenom precis allt som ingick i måltiden kom jag fram till att det måste ha varit den där vidriga Tahini-såsen. 
IMG_2812
Jahapp. Första dagen i utmaningen startade ju jefligt bra.

30 dagar kvar.

Den vegetariska världen

41
97

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mina highlights