ANNONS

När gamla stenar blir mjuka

/

Jag vill gärna tro att jag är en laid back morsa …”morsa” är för övrigt ett ord jag avskyr … men som ändå varit/är rätt tuff med regler. Tror på att ha regler i kombination med mycket kärlek. Har också alltid varit av den mening att ”ju mer ansvar du visar, desto större frihet får du”. Varit anal med tider som de skulle varit hemma och skitit fullständigt i ”alla andra får ju”.

Så all in all har jag nog ansetts vara en sträng mamma, men jag har jobbat hårt för att båda mina döttrar ska ha så pass stort förtroende för mig så om de någonsin skulle befinna sig i en situation där de själva, eller någon av deras vänner, skulle bli asplakat, så vet jag att jag är den första de ringer för hjälp.

Men, liksom alla har jag många fel och brister. Och en del knäppa idéer. När båda döttrarna var runt halvåret så fick de hål i öronen. Tycka vad man vill om det, men det är inget som har skadat dom på något sätt, så den diskussionen tar jag aldrig med folk. Däremot har jag haft nån sorts dubbelmoral när det gäller just hål i öronen. När båda döttrarna velat ha flera hål har jag varit stenhård. ”Näpp, du får vänta tills du är 18” … typ.

Talibanen fyllde ju 16 år härom dagen och när vi var i Spanien för ett par veckor sedan satt vi på en restaurang och pratade. Kom in på just hål i öronen och talibanen säger till sin storasyster: ”… jag skulle vilja ha fyra hål till, varav ett högst upp på ena örat”.

Då hör jag mig själv säga: ”Okej.”

Talibanen tittar på mig: ”Va?!”

”Jag sa okej, boka tid hos en piercare så fixar vi det när vi kommer hem.”

Ögon modell tefat.

Kan säga att på 18 sekunder hade hon googlat fram en bra piercare och bokat tid.

”Innan du ångrar dig!” säger hon sen.

Typ dagen efter vi kom hem åkte hon dit. Galet lycklig efteråt. 

58567789460__74E959F0-C7D4-452A-B79D-832C3EA81A6D

58567788023__3BE373C3-8E0D-42F6-B3BC-146F01E0D28B
… och jag känner mig inte så anal längre …

14
108

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00