När gamla stenar blir mjuka

Jag vill gärna tro att jag är en laid back morsa …”morsa” är för övrigt ett ord jag avskyr … men som ändå varit/är rätt tuff med regler. Tror på att ha regler i kombination med mycket kärlek. Har också alltid varit av den mening att ”ju mer ansvar du visar, desto större frihet får du”. Varit anal med tider som de skulle varit hemma och skitit fullständigt i ”alla andra får ju”.

Så all in all har jag nog ansetts vara en sträng mamma, men jag har jobbat hårt för att båda mina döttrar ska ha så pass stort förtroende för mig så om de någonsin skulle befinna sig i en situation där de själva, eller någon av deras vänner, skulle bli asplakat, så vet jag att jag är den första de ringer för hjälp.

Men, liksom alla har jag många fel och brister. Och en del knäppa idéer. När båda döttrarna var runt halvåret så fick de hål i öronen. Tycka vad man vill om det, men det är inget som har skadat dom på något sätt, så den diskussionen tar jag aldrig med folk. Däremot har jag haft nån sorts dubbelmoral när det gäller just hål i öronen. När båda döttrarna velat ha flera hål har jag varit stenhård. ”Näpp, du får vänta tills du är 18” … typ.

Talibanen fyllde ju 16 år härom dagen och när vi var i Spanien för ett par veckor sedan satt vi på en restaurang och pratade. Kom in på just hål i öronen och talibanen säger till sin storasyster: ”… jag skulle vilja ha fyra hål till, varav ett högst upp på ena örat”.

Då hör jag mig själv säga: ”Okej.”

Talibanen tittar på mig: ”Va?!”

”Jag sa okej, boka tid hos en piercare så fixar vi det när vi kommer hem.”

Ögon modell tefat.

Kan säga att på 18 sekunder hade hon googlat fram en bra piercare och bokat tid.

”Innan du ångrar dig!” säger hon sen.

Typ dagen efter vi kom hem åkte hon dit. Galet lycklig efteråt. 

58567789460__74E959F0-C7D4-452A-B79D-832C3EA81A6D

58567788023__3BE373C3-8E0D-42F6-B3BC-146F01E0D28B
… och jag känner mig inte så anal längre …

 1. Hahahaha… Denna diskussion hade jag med min 15-åring häromdagen.
  Och precis som dig hörde jag mig själv säga: absolut, det låter som en bra idé. Bara du väljer en bra piercare.
  15-åringen tittade storögt på mig. Trodde säkert att fan blivit religiös och fortsatte:
  Den där festivalen till helgen, kan jag komma hem kl.01.
  Ehhh, nej skulle inte tro det. Men försöka duger….

  1. Haha, mina har kört exakt samma race: får ja på nåt och passar på att fråga om nåt annat sekunden efter…

 2. Minna skriver:

  Det är ju ok att ändra sig som förälder, man utvecklas ju och vet vilka strider som är värda att ta😉Yngsta dottern fick en tatuering av storasyster på sin 18-årsdag! En undran, varför Talibanen??? Tänker på namnet varje gång jag läser din blogg😊

 3. Helene skriver:

  Precis som vanlig när jag typ som 48-åring tyckte att det var dax att bli ”vuxen” och plocka ur alla örhängen från de hål jag tog på 80-talet,förutom ett i vardera öra.
  Då 3-år senare är det fan modernt igen.🙄😂

 4. Maja S skriver:

  Och piercare gör det så mycket bättre än skjuta hål m sån där pistol 👍🏻

 5. Ja man inser väl vad som är ok och vilket som inte är ok, hål i örat..helt ok och skadar inget, men låta dem tatuerar sig innan 18-där gick vår gräns iaf.-de sitter fast.

  1. 28-åringen började tjata om tatuering när hon var runt 17 men jag ”tvingade” henne att vänta tills hon fyllde 25 … för att se om hon ångrade sig och inte ville men tyvärr gjorde hon inte det. 😜

   1. Samma här. 31 åringen ville tatta sig som yngre. ”Över min döda kropp” svarade jag. Hon ångrade sig och är glad att jag inte tillät det då 😬👶
    Piercade sig i läppen gjorde hon då hon fyllde 18, men den rykte väck också då hon ”mognat” till sig. Ytterst få personer åldras väl med sina tatueringar tycker jag. Till slut blir de blurrigt suddiga och fula. Jag har livets tatueringar 🤐 ärr efter diverse händelser. Fula som fan är de också 😝😏😮🤫 då skulle en sån där skev ros vara snyggare 😆

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..