ANNONS

Det här med bra service

/

Är det inte konstigt hur viktigt det här med service är? I alla fall för mig. År ut och år in åker jag till samma Statoil, för att personalen är supertrevlig. Liksom min dyr-ICA, som egentligen är tre olika butiker men där en av dom är min ”huvudbutik”. I den känner jag ägarna och personalen. Alltså handlar jag helst där.

Bensinen är kanske billigare nån annanstans och maten likaså, men never the less så är relationer det som är viktigt för mig. Jag är själv noga med att alltid vara trevlig i mitt bemötande med folk men visst, det har brunnit i peruken på mig också. Men allvarligt, jag tror på ett trevligt bemötande. Övertygad om att man kan kommer längst med det.

Min sidoruta vid förarsätet  i bilen är trasig. Alltså, den går inte att hissa ner. Man blir ju något irro eftersom bilen inte ens är ett år. Ringer till Bilia Group i Segeltorp som har BMW och Mini Cooper. Är beredd på det vanliga: att jag måste vänta i några veckor innan de kan fixa det. Pratar med en supertrevlig kille som säger att jag ska ”komma förbi så kan vi kolla om det är nåt snabbfixat”. 

Förvånad lägger jag på och åker dit.

IMG_2742
En supertrevlig kvinna bakom disken skriver in mig, tar bilnyckeln och ber mig sitta ned och vänta.

En halvtimme går och sen kommer samma trevliga kille jag talat med i telefon. Han berättar att felet är större än man trott och att de är förvånade då ett sånt fel är ovanligt. I synnerhet på en ny bil. De måste behålla den.

Jag blir svettig. Befinner mig på andra sidan stan, i ett industriområde. Kommunalt är inte min starkaste gren.

Men se, den trevliga serviceteknikern, eller vad de nu kallas, så att jag självklart skulle få en lånebil.

Jag vet inte om jag har sett på för många skitfilmer, eller i vilken gruva jag bott i de senaste femtiofyra åren men for some weird reason tänkte jag att lånebilen skulle vara nån liten Golf, eller nåt. Varför det nu skulle vara det med tanke på att de bara säljer BMW och Mini … Säger att det i alla fall måste vara en automat.

Skriver under alla papper och får bilnyckeln. Knallar ut på parkeringen och fattar först inte. ”Det är den röda …” hade tjejen bakom disken sagt. Ser mig omkring. En enda röd bil bland alla uppställda. En BMW. (Fotade den lite senare.)

IMG_2749
Inte jätteliten heller. Jag låser upp och sätter mig. 
IMG_2745
Trycker på startknappen men inget händer. Kollar på displayen. ”Driver 1, 2 och 3”. Vem fasen är jag då? Vägrar gå in och fråga hur man får igång bilen. Ringer maken, som är på tjänsteresa i Madrid men han textar och säger att han sitter i möte. Jävla skit. Han hade ju vetat eftersom han kör BMW.

Jag börjar trycka på alla knappar som finns och plötsligt startar motorn. Halleluja. Tänker jag. Tills jag tittar på växelspaken. 

IMG_2747
Alltså. Nu får jag panik på riktigt. Så där ser i n t e min växelspak ut. Vad gör det där P:et på sidan där? Och vad fasen betyder M/S?

Vid det här laget är jag redo att ringa en taxi men gör ett sista försök då jag ser en knapp på sidan av spaken.

Trycker drar och poff så ligger Drivern i och jag kan köra iväg. Tänker inte ens berätta hur lång tid det sen tog att fatta hur man lade i parkeringsläget ….

Men på riktigt, måste allt vara förbaskat avancerat? Jag vill bara trycka på start och åka.

11
116

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00