ANNONS

Soppkök

/

Igår kväll var det soppkök utomhus men innan vi ”öppnade” så åkte jag till Preem i Bredäng för att hämta upp nybakade kanelbullar. 

IMG_2714
Galet god kaneldoft i bilen hela vägen in till stan!
IMG_2723
På söndagar har vi soppköket utomhus och då serverar vi allt på en gång. Det vill säga; vi börjar inte med fika och sedan middag, utan det blir mat och fika på en gång. Detta då vi inte har några sittplatser utan vi står ute i det fria vid Stockholms Centralstation. Det gör också att kvällen inte slutar 24.00, som inomhus på onsdagar, utan våra gäster brukar droppa av runt 22.30.
IMG_2718
Heidi och Carro var med och dukade upp allt.
IMG_2722
Som vanligt erbjuder vi frukt, vilket uppskattas.
IMG_2725
Kvällens meny var en kalasgod lasagne som vi köpt in (med rabatt) från ICA Maxi i Nynäshamn.
IMG_2728
Otroligt efterlängtat av våra hemlösa. 
IMG_2727
De fick äta så mycket de bara orkade och till efterrätt hade Stina gjort i ordning godispåsar till alla. Godis generellt är extremt poppis. 
IMG_2729
Tomat-Stina är ordningsgeneral och har koll på precis allt. Verkligen organisationens klippa som avlastar Jeanette enormt mycket. 
IMG_2726
Några av Jeanettes kollegor kom förbi och hängde en stund. 
IMG_2733
Hemlösa Helen var också på plats. Vi har noterat sedan länge att hennes skor varit i galet dåligt skick. Ihoptejpade och allmänt risiga så Stina hade köpt nya i veckan till henne.

Det är sånt här vi kan göra tack vare allas bidrag till oss. Dom blir så himla glada. Jag blev superledsen när jag tittade närmare på Helenes kjol … som var en filt omgjord till kjol. När vår lokal blir färdig till hösten (försenad pga av byggnadslov som tar tid) så kan vi ha förvaring och då bunkra upp med kläder och sånt som behövs. 

IMG_2717
Igår hade vi även besök av ägarna till Salong Arvet på Karlavägen. De kommer då och då och klipper våra gamla.
IMG_2730
Det finns så himla många bra och fina människor som hjälper oss.
IMG_2732
… och de hemlösa blir otroligt glada.
IMG_2738
Som vanligt får jag problem med sömnen efter att ha varit i soppköket. ”Går igenom” alla människor jag pratat med och får ont i magen över att vi ska behöva ha det så här. Jag har varit duktig med att inte äta sömntabletter sedan vi kom hem från Spanien men kl 03.00 gav jag upp. Jobbigt att ligga vaken och höra när alla pippisar vaknar till en ny dag.😂

Har ni en tia över, swisha mer än gärna: 123 4352 480

6
69

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00