När suget tar över

Såg på Instagram härom dagen hur @sus70 smaskade i sig en kantarelltoast. Jag älskar det men undviker det då stuvningen helst ska göras på vispgrädde … som är godast … vilket ger mig asont i magen (för fett).

Men. Det gick ett par dagar och jag fick inte den där jäkla toasten ur skallen. Ut i skogen och plockade lite kantareller.

Ähum. Eller inte. Jag plockar alltid mina svampar på dyr-ICA.

IMG_2688
IMG_2686
Hittade ett bra recept på nätet. Hoppade dock över gul lök och köpte röd i stället. Godare. 
IMG_2689
Jag har VÄRLDENS bästa hackare. Delar löken i små bitar. 
IMG_2691
Sen drar jag typ 8 gånger i snörringen.
IMG_2692
Som att dra igång gräsklipparen. Äh, ni fattar. 
IMG_2693
I med lök och svamp i stekpannan och stek tills vätskan försvinner. 
IMG_2695
Strö på mjölet … gluten = ont i magen som fan, men hade inget alternativ hemma.
IMG_2696
I med grädden och rör om. Låt det koka upp i nån .. eller ett par minuter. Glöm inte att salta och peppra.
IMG_2694
Under tiden brer man två mackor. Äter ju bara glutenfritt knäcke så jag visste vad som komma skulle, men det var det värt. Lätt. 
IMG_2698
När det har gojsat färdigt i stekpannan så lägger man upp på mackorna. Men, smaka av först innan så att du har kryddat tillräckligt. 
IMG_2699
Det finns dom som drar på gurka och tomat men jag hoppar sånt. På med god smakrik ost och sen in i ugnen. 
IMG_2701
15 min senare är det klart.
IMG_2703
6 minuter till och det är tomt på tallriken!

  1. Hej!
    Här du grädde i behöver du inget mjöl för att reda. Låt det hela bara koka ihop så tjocknar det. Nu vet du vad talesättet ” En bra sås reder sig själv” kommer ifrpn😀

    1. Se där ja, jag lär mig a l l t i d något nytt från er, tack!

  2. Anne R skriver:

    Du, den där grädden är skit. Coops 36% Va? Köp riktig grädde på 40% så slipper du den kvalmiga smaken och de onödiga tillsatsämena. För magen gör 4% mer fett ingen skillnad.

  3. Ulrika skriver:

    Skjut mig hellre än att jag äter det där! Min bättre hälft skulle dock gärna ta dig till sin äkta donna för det där gojset! Huvva!

    Kram från ett ”helvitti så varmt” Gbg ; )

    1. ….idag gjorde jag kantarellcrepes till lunch. Just saying!

  4. Nä du Mona kantareller skall ätas smörstekta, lite salt på, en skiva gott surdegsbröd. Då njuter jag. OCH de ska va självplockade i skogen runt huset. Dotter plockade 5 liter igår på 28 minuter vi tog tiden få hon livade oss svamp och vi trodde den torkat bort. Har förmånen att kunna gå ut och plocka både gula kantareller och trattkantareller när de kommer. Det brukar vara en bra gåbortpresent på hösten.

    1. Maja S skriver:

      Mums!
      Smörstek brödet också så blir det ännu mumsigare 😍

      Mona: Häll på laktosfri grädde o red av med Maizenamjöl 👍🏻

  5. LL skriver:

    Prova att ha i en liten förpackning kantarellost så blir det ännu godare 😋 hoppas att det gick bra med magen 😋

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..