ANNONS

Vegetariskt … och så

/

Ni som följer mig på Instagram vet vad som hände i förra veckan. 28-åringen utmanade mig med att vi, från och med 1 augusti … och månaden ut … bara ska äta vegetariskt.

images-1
Jag har varit högst tveksam till om jag ska anta den här utmaningen men bestämde mig för några år sedan att oftare försöka ”försätta” mig i icke bekväma situationer. Behöver vidga vyerna lite.

Fast, ska jag vara ärlig så är det nog tack vare Linas Matkasse. För ett par år sedan var det Lasagne på menyn och jag upptäckte försent att den var vegetarisk. Alltså satte på ugnen och började ta fram alla ingredienser. Lagade till den och var sur. Tills jag smakade. Alltså, den var SÅ god. Det var första gången som jag tyckte att nåt vegetariskt var bra. Å andra sidan hade jag noll erfarenhet smakmässigt eftersom jag dittills bara t i t t a t på vegetariska rätter.

Fick en massa bra förslag Instagram på ställen att hämta recept ifrån men behöver fråga er andra här inne. Ni som har haft samma problem som jag; alltså verkligen, v e r k l i g e n haft issues med grönsaker, kan ni ge mig tips på supergoda rätter som inte är f ö r grönsakiga? Hmm, inser hur det låter men jag måste börja med lite ”lätta” grejer så att jag vänjer mig.

Jag kommer aldrig i mitt liv att få i mig majs, ärtor, broccoli, tofu, zucchini och aubergine. Quinoa har jag också väldigt svårt för, det växer i munnen och ger mig kräkreflexer. Det gör även tofu.

Jag skulle helt enkelt vilja bli ”woaaaaowad” med nåt … eller flera.

42
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00