God ost om du är i Spanien

IMG_2109
När vi var på en restaurang i förra veckan så åt jag en galet god ost. Smakade nästan som Halloumi. 
IMG_2363
Har letat som en tok efter den i affärerna här och härom dagen hittade jag nåt som jag misstänkte kunde vara åt det hållet. Kan ju inte spanska så jag gick enbart på bilden. Grillbar. Alltså kunde man steka den. Tänkte jag.
IMG_2364
Blev dock jefligt svettig när den började smälta. En stund senare serverade jag tjejerna en kalasgod sallad, blandad med den här, och vi alla tre var rörande överens om att osten var galet god!

Mitt tips om ni lagar mat här nere i Spanien!

  1. Arne skriver:

    Den osten du fann var en ”VIT KOOST” Queso blanco de Vaca. Lidl har den…

  2. Du kan steka de flesta hårdostar som finns i Spanien. Jättegott! Särskilt gillar jag att steka fårostar men andra sorter går lika bra. Här på Kansrieöarna serveras stekt ost som förrätt med tomatmarmelad och de tittar lite undrande när vi ber om att de ska servera osten efter maten.

  3. Välkänd bland italienare i USA. TÄnk Joey i Vänner, pizza och mackor som även har korv på. Typ.

  4. Carola skriver:

    Den är jättegod att lägga i en sån liten brun ”ugnsform” som säljs överallt och lägga på grillen. Blir supergod knaprig yta om den får ligga en stund 👍🏽

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..