Chill-Nisse

IMG_2277
Nisse gillar att vara i Spanien. Dock blir han mindre aktiv så klart, eftersom det är varmt som attan.
IMG_2305 2
So far har vi inte haft lägre än 31 grader här. Oj vad jobbigt, hehe!
IMG_2114
Många restauranger tillåter hundar så han får ofta följa med. Vet jag att vi ska till nåt ställe där det är stökigt med mycket folk så får han vara hemma. Han blir stressad när det är för mycket runt omkring.
IMG_1944
Badar gör han varje dag!
IMG_1849
… och ja, vi har lov att ha honom i poolen.
IMG_2125
Här får ni hundägare bästa tipset när det är varmt som satan. Lägg en godis i vatten och frys in. Jag vet, det ser ut som bajskorvar …
IMG_2083
Nisse älskar det plus att han har lite att pyssla med mentalt också eftersom det är lite tricky att få loss bitarna.

Så länge han väger under 8 kilo så kommer vi ta med honom på våra resor. Idag väger han 5,8 men man måste räkna med vikten på hundväskan också. Han är 4,5 år så jag tror inte han kommer öka i vikt. Alla sa att han skulle bli tjock när vi kastrerade honom i februari men han väger detsamma som innan.

 1. Malin skriver:

  Hej! Undrar vad du har för hundbur/väska (märke,storl) när ni flyger. Har hund i ca samma storlek. Hon väger dock ett kg mindre än nisse. Ev bli det Spanien över julen för oss med hund. Pass måste man skaffa och rabiessprutan osv, men hur är det sen med inresan tillbaka till Sverige. Behöver man visa upp nåt mer vad gäller hunden? Ha d gott!/malin

  1. Halloj Malin! Vi har ett märke som heter Sherpa och som är godkänt på flygbolagen. Vi har bara med oss hans pass med info om alla hans sprutor och det visas upp både vid ut/inresa. Men, när vi kom hem förra sommaren så stoppades vi i tullen och där sa man att man var tvungen att ha med sig … nåt intyg från Jordbruksverket (tror jag det var). De släppte igenom oss i alla fall men nu när vi skulle resa så kollade jag på deras hemsida, och kunde inte hitta något … så jag har skitit i det. Får väl se om de släpper igenom oss hemma sen! Lycka till, det är verkligen SÅ skönt att kunna ta med sig sin hund när man reser.

   1. Malin skriver:

    Tack för svar! Kan det vara att man ska anmäla att man reser med sitt djur till Sverige från annat EU land till tullverket?
    Man får då ett anmälningsnr man visar upp och kan gå ”gröna gången” inget att deklarera när man kommer hem. eftersom det är från ett EU land till annat kan du göra det på webben innan ni åker hem. Läs på tullverkets sida!

 2. Sara skriver:

  Men så fin han är Nisse.💕 Han har verkligen kommit till rätt familj. Njut av värmen och din familj.Det är du värd efter allt som varit. Kram Sara 🙏💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..