Solglasögon

IMG_2367
Såg på Instagram härom dagen att mina solglasögon är på rea nu.
IMG_2396
Var tvungen att messa Deniz på Synoptik och fråga om det verkligen var min modell som jag såg på hennes Instastories. 
IMG_2377
Jag får g a l e t många frågor om varifrån de kommer.
Skärmavbild 2019-07-09 kl. 12.45.23
Finns även i brunt. Och grönt, men just de gröna har jag inte sett fysiskt. Kan dock tänka mig att de är sjukt snygga.
IMG_2375
Det märkliga med dom här är att de passar 9 av 10 som provar dom. Jag håller mig gärna till en klassisk form eftersom jag är en tråk-Stina som gärna har mina grejer i hundra år. Bryr mig sällan om vad som är ”inne” och ”ute”. Väljer dessutom alltid att byta till slipade glas, vilket gör att de får en längre livslängd. Ser inte en meter utan glasögon så det är ett måste. Linser har jag slutat att använda.

 1. Och bra att du slutat använda linser! Passar en del, men tyvärr inte alla. Sen jag levde ihop med optikern, såg alla ”skräckbilder” av linsanvändare, hur de inte skötte linserna, instruktionerna som inte följders, då blev jag skiträdd! Aldrig skulle jag, med mitt synfel, våga använda såna.
  Nej, på med riktiga solisar, som verkligen skyddar ögonen mot UV-stålning, eller håll dig/er till dina/era vanliga glasögon med photocromatiska linser. En ”riktig optiker” vet vad som behövs!

 2. Varför använder du inte photocromatiska (fotokromatiska) glasögon? Alltså dina vanliga, slipade, som skiftar färg? Jag har gjort så i hundra år, ända sen jag levde ihop med min optiker. Slipper hålla på att byta, alltid ha samma styrka. Okey, jag har/använder inga lågprislinser, eftersom jag har ganska mycket synfel, men jag har aldrig behövt vanliga plus solisar. Räcker så väl med mina vanliga slipade photocromatiska. Tidigare hade jag många bågar att välja på, det har jag inte nu, men ett eller två par räcker!

  1. Alltså, jag köpte ett par såna för några år sen och det blev inte tillräckligt mörkt. Jag är extremt ljuskänslig och måste ha så mörka som möjligt…

   1. ”För några år sedan” kanske betyder att det finns bättre produkter nu!? Jag, som också är väldigt ljuskänslig, har aldrig haft problem.

    1. Hm, det har du nog rätt i. Tycker du inte att det är jobbigt när du går in i affärer och det blir mörkt av lamporna?

     1. Nej, jag märker inte alls av det. För länge sen kunde jag märka skillnad, men inte nu. Tar kanske max 20 sek innan jag har vanligt ljusseende. Sen tror jag, av den kunskapen jag fick av optikern, att det inte alltid är hundra att ha alltför mörka glas. De gör liksom att ögat vänjer sig vid ett ljus som inte är ”normalt”. Jag minns inte vad det heter, men att utsätta ögonen för alltför mörkt ljus och sedan ”tvinga” dem till ljusseende på ett konstlat vis, är inte bra. Bättre att du vänjer dig med lite mindre mörkare, så övergången blir snällare.

 3. Men jag har för mig att när du visade dom tidigare (glasögonen) så var serienummret 4261? Rätta mig om jag har fel.
  För övrigt skitsnygga!

  1. Hm, ojsan, har dålig koll just nu. Kan vara så att de på bilden inte är mina men att Deniz säger att mina är på rea om det nu är så att a l l a deras glasögon är det. Bra svenska här känner jag.!😂

   1. Inte lätt och hålla koll på allt, men jo det är rea på dina också 😉

 4. Tove skriver:

  Har inget med glasögon att göra, men iallafall: Jag har följt ditt råd med Ellos och är supernöjd😊 Snygga, bra i storlekarna, lätta att returnera och väldigt snabba leveranser. Jättebra helt enkelt!

   1. Lina skriver:

    Ellos äger! Samma känsla att handla där som när jag handlar mat på Lidl. Många påsar för lite pengar 😄

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..