Gallerior och shopping i Spanien … med lite kackerlackor

Well, det råder ju ingen brist på köpcentrum här i Spanien, that’s for sure. Talibanen är i sjunde himlen eftersom flera av hennes icke-svenska favoritbutiker finns här och hon har sommarjobbat för att få ihop pengar till höstkläder och annat nu när hon börjar i gymnasiet.

Vi varvar därför dagarna med poolhäng (eller ja, somliga andra gör) och gallerior.

IMG_2308
Någon (läs: jag) är inte på jätteshoppinghumör men det här med skodon sitter aldrig fel. Härom dagen hittade vi alla tre lyckan i varsina par. 28-åringen köpte att par svinsnygga gammelrosa pumps (hon klär sig alltid knytblus-business på jobbet) som var nedsatta till halva priset, talibanen hittade superbilliga äkta skinnpjuck och jag fick med mig ett par Ipanema. Galet sköna och jag undrade genast varför jag inte köpte ett gäng när jag var i Bolivia. Gick förbi dom flera gånger och där kostar dom nästan ingenting.

Men, om jag ska vara ärlig när det kommer till shopping så är smink/hudvård hundra gånger roligare nu för tiden.

IMG_2285
IMG_2289
Hittade en ascool megabutik … med galet starkt ljus … vilket gjorde bilderna jättekonstiga ser jag nu.
IMG_2287
IMG_2286
I den butiken fanns hur mycket kul som helst. Blev lite sugen på att köpa ytterligare ett Guerlain-läppstift men kom av mig lite när jag såg en annan hylla.
IMG_2299 2
Får det lov att vara några dildos kanske?!
IMG_2297
Över lag så handlar mycket kosmetika/hudvård om ekologiskt och miljövänligt nu. 
IMG_2291
Flera märken jag inte sett tidigare.
IMG_2295
Fick syn på ett av mina favoritmärken: Physicians Formula! Perfekt för den som har mycket känslig hud också. Icke djurtestade produkter och flera av deras grejer är veganska … och det är ett företag med mål om att bli 100% veganskt. För dom som föredrar den typen av hudvård/smink.
IMG_2296
Kunde så klart inte hålla mig och köpte lite nytt. 
IMG_2301 2
Rouget längst till höger har vi i Sverige men inte highlightern och framför allt inte läppstiftet.
IMG_2306
D e t är helt galet bra. Innehåller Murumuru Butter och har en spf på 15. Trots att färgen på läppstiftet ser kraftig ut så blir det ändå ganska diskret väl på läpparna. Det känns dessutom precis som Lypsyl och ”smöret” gör att mina alltid lika torra läppar blir mjuka.

Jag messade genast till Cissi, som är PR-chef på Let’s Face it … som i sin tur har distributionen av PF hemma i Sverige … och frågade varför i helskotta vi inte har dessa läppstift. Hon messade tillbaka och skrev att de kommer lanseras senare i sommar. YIPPIII, då behöver jag inte åka tillbaka till gallerian och köpa de andra färgerna. Bättre att handla hemma!

IMG_2288
Apropå bra märken och handla: var två sekunder från att lasta ner lite Shu Uemura-produkter, världens i särklass bästa schampo/balsam, tills jag noterade att det kostar lika mycket hemma. Hejdå!
IMG_2281
Tog förresten en snabblunch på McDonalds en dag och när vi stod och väntade på maten hoppade 28-åringen till. Åtta centimeter från hennes fot knallade en kackerlacka! Strax efter fick vi maten men jag blev helnojig.
IMG_2282
Var tvungen att lägga upp fötterna på stolen intill …. förlåt alla som tar illa upp. Det var dock hälarna som vilade på stolen. (But still … ) Men, jag fick ingen matro och var tvungen att dra ut därifrån två-tre minuter senare. Fattar ju att det finns kackerlackor runt om i världen men det är första gången jag sett dom i ett fräscht köpcentrum, en trappa upp. Väry långt ifrån gatuplan. Trodde i min enfald att det skulle ha någon betydelse.

Man lär så länge man lever …

 1. Elin skriver:

  Hej! Är också nere i Alicante nu, vilka gallerior kan du rekommendera? Tack tack!

  1. Outlet Stores var skitbra! Bäst hittills. Centro de Commersial är en annan jättebra. Sen var vi på en … som jag inte minns namnet på men som har butiken Primark, också stort! (Googla!)

   1. Elin skriver:

    Tack 🙏 ha en fortsatt härlig semester!!☀️

  1. Plaza Mar 2 och Gran Via (Primark finns där) är bästa galleriorna enligt vår familj 🙂

   1. Åh, det var ju Plaza Mar 2 jag menade. Har noll koll. Gran Via har vi nog inte varit på … tror jag…

 2. Till skillnad från dig tycker jag att det är supertråkigt att handla hudvård och smink, fast jag borde förmodligen engagera mig lite. Jag är nämligen urkass på att sminka mig…mycket roligare med kläder och skor!
  Huuu för kackerlackor, förstår helt och hållet din inställning!
  //Berith

 3. Elwa skriver:

  På tal om shopping och smink – har du fått tag på Hudbibeln?

  1. Var på en bokhandel för att köpa men de hade inte, sen har jag inte haft tid … men jag måste skaffa den.

 4. En liten undran. Hur mycket smink, hudvårdsprodukter får du slänga då det blivit för gammalt? Kan ju inte finnas möjlighet att du hinner använda upp allt. Talibanen har ju eget megaförråd.

  1. Ingenting, i stort sett … bortsett från läppstift. Om jag får/köper hudvårdsprodukter som jag ska testa, är jag noga att inte vidröra med fingrarna (om det t ex är kräm i en burk) sen testar jag i 4-6 veckor. Funkar det inte för mig så ger jag bort det. Har döttrar, en mamma samt några kompisar som får. Det har ju gått åt en hel del smink på talibanens danstävlingar genom åren också…

   Jag använder dessutom nästan alltid samma märken när det kommer till hudvård. Har ett basmärke, sen varvar jag med annat. Mitt basmärke är så sablans dyrt så på sätt ”räcker” det längre! Det finns dock inget som hittills har slagit det när det kommer till effekt och resultat.

   Det som går åt allra mest är läppstift.

   1. Tove skriver:

    Men vilket är basmärket då 😘

    1. SkinCeuticals. Dyrt. Extremt effektivt. Drygt. Bäst.

 5. Sarah skriver:

  Ipane är bra sandaler men föredrar den lite högre modellen / får så ont i fötterna av dom platta Åker till Spanien på fre ska hålla utkik

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..