Om att flyga förr och nu

images-2
Eftersom jag är gammal som gatan så minns jag när det var valuta i att ta en ”sista minuten”. Förr kunde man få en charterresa för i stort sett ingenting.
download
På den tiden hade vi nåt som hette Linjeflyg här i Sverige. Typ för 180 år sedan.

Vi satt och diskuterade det här igår. Jag har alltid trott att flygbolagen/resebyråerna vill ha fulla plan så det var därför man kunde slumpa ut biljetter i sista minuten.

Vi tänkte ta hit någon på en sista minuten biljett, alltså bara på en flygstol men nehejdå. Det verkar som om biljetterna för en stol blir ännu dyrare ju närmare avresa det är.

Kan nån som jobbar inom den här branschen förklara för mig varför det är så. Det är väl bättre att fylla ett plan, än att låta massor av stolar stå tomma.

… och det här med flygskam lämnar vi därhän i just den här diskussionen.

 1. Roger skriver:

  Kom till Boston Hotel som jag bokat o betalt,,, hotellet var överbokat. Första o enda gången jag varit med om detta.

 2. Maja S skriver:

  OT men ända handlar om flyget.
  Det överbokas ofta på flygen med för det är typ alltid nån som inte dyker upp

 3. Kommentar från en flygbolagsanställd; Efterfrågan styr, vi monitorerar hela tiden hur många biljetter som säljs I respektive bokningsklass och justerar antal tillgängliga biljetter därefter. Under sommaren säljer man också “block” till researrangörer (alltså visst antal stolar) tomma stolar kan bero på att de inte fyllt sin kvot/fått avbokningar. Vill du flyga flexibelt och billigt får du antigen gifta dig med mig eller bli bra polare….har ett antal kompisbiljetter per år….men vi Åker av om det blir fullt, även frakt går före anställda, men då kan man ta en drink och go with the flow och ta en Annan rutt…

   1. Måste bara skilja mig först, men barnen är ju över 18 så det går fort. Måste bara varna dig att jag är en livsnjutare med smak för det goda, för jag antar att du kommer att försörja mig….

 4. Hej!
  Älskar dig och denna sida
  Jag vill tipsa er om länkar som gör att jag sparar mycket pengar varje månad.
  Här shoppar jag allt från mode, märkeskläder, skönhet, hälsa och inredning.
  Hoppas det funkar för dig/er med!!! Kramar <3<3<3<3<3<3

  1. Hej Pia

   Tack … och sorry för att länkarna inte följer med. Jag ”ligger” hos Bonnier, som inte tillåter att andra annonserar hos mig!

 5. Annan last ej passagerare. Där av att det oxå är så att de flygbolagsanställda som reser på sina sk. iD-biljetter (personal) ibland får lämna sina platser till förmån för last. Flygfrakt/last har bra marginal.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..