Ni som kan hundraser

Nisse är en blandras och vi köpte honom av en  … ähum … kanske inte så jättebra uppfödare. En historia i sig.

IMG_2067
Han är vår första hund och således var vi noviser. Kunde inte ett skit om hundar. Informationen om honom var att han har fyra raser i sig;
brownie
Schipperke : Härifrån har han helt klart sin svans … och möjligtvis öronen.
download-1
 Pomeranian … måste vara ansiktet här, eller?
IMG_2170
Pappillon. Här vet jag inte riktigt…
download-2
Sen den roligaste delen i honom: Cockerspaniel. Fråga mig inte v a d han har i sig från den rasen!
IMG_2168
Det jag vill fråga er om är att jag tycker att han har mer Chihuahua i sig än Papillon. 
IMG_6083
IMG_5955
Så här såg Nisse ut när han var valp. (Båda övre bilderna.)
image2
… så här ser hans bror Dexter ut …. apropå Cockerspaniel-anlag …
IMG_2162
Det här kortet tog jag igår, han får solen i ögonen och kisar lite plus att han är helt slut av värmen.

Är jag ute och hojar, eller vad säger ni som kan sånt här?

 1. Som nån redan skrivit, när man blandar olika raser så kan det bli lite hur som helst.
  En annan aspekt är att du kan inte veta säkert att ”uppfödaren” har fött upp honom, och att det är just dessa raser inblandade.
  Det förekommer att mindre nogräknat folk köper in ”en låda gott och blandat”, alltså söta valpar från en puppymill i öst, och säljer vidare.
  Så Nisses bror kanske inte är hans kullbror, utan från en annan (jämngammal) kull.
  Det är just därför jag är så emot att köpa blandrasvalpar. Det ligger alltför ofta djurplågeri bakom, mammatiken får kull på kull. Hon kan vara alldeles för ung eller gammal. Föräldradjuren är sällan hälsoundersökta, vare sig för ögon-, hjärt- eller ledsjukdomar. Och även om just föräldrarna är friska, hur ser det ut med deras föräldrar, syskon och kusiner? Allt detta har man koll på när man sysslar med seriös rasavel. Och, som sagt, det viktigaste av allt – att mammahunden slipper vara valpmaskin.

 2. Är väldigt bra på hundraser. Han ser verkligen ut som att det är chiwawa i. Men annars tror jag helt klart de andra raserna även om cockerspaniel låter helt otroligt 😄😄. Jätte söt är han i alla fall och lycka till.

  1. Erin skriver:

   Om du nu är så värst ”duktig på hundraser” som du påstår, så tycker jag att du åtminstone borde kunna stava till Chihuahua iallafall…

 3. Sanna skriver:

  Bedårande lilla Nisse <3 Vet inte heller men tycker nog att Papillion och Shipperke syns mest i honom.

  Apropå flyg hade jag en kompis som konstant flög sin gigantiska hund i lastutrymmet på utställningar runt om i världen, jag tyckte synd om hunden men hon sa att tiken fick ta det som en bad monday helt enkelt.

  Kan säga att nu är jag där själv och märker inte att hunden tar någon som helst skada av det.

 4. Så söt Nisse är! Tyvärr kan jag inte hjälpa mig då jag är (nästan) lika dålig på hundraser som jag är på blommor och fåglar.
  Har en liten blandras jag med, eller en trevägskorsning som jag brukar säga när folk frågar. Ena föräldern är 100% pomeranian och den andra är chihuahua och malteser. Så det är en salig blandning och jag försöker fortfarande efter snart haft henne i två år klura ut vilken ras som är tydligast i henne. För det är inte pomeranian som man kan tro utan t.ex på öronen är hon definitivt chihuahua, och när hon är kortklippt kommer de dragen fram i ansiktet. Men när hon är lite mer långhårig liknar hon mer en malteser. Pälsen är en salig blandning av svart, brunt och grått. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..