Hur man sabbar en hyrbil

Under en period här nere kommer vi vara 6 personer varför maken hyrt en stor bil.

När vi landade var jag astrött efter obefintlig sömn på Gotland och ett påföljande stressigt dygn för att hinna med flighten hit till Spanien. När vi hämtar ut bilen och jag inte får igång den … eftersom jag uppenbarligen glömt att man måste hålla ned bromsen samtidigt som man trycker på startknappen (vilken jag tydligen gör hemma också, men har tokglömt) så fick vi ju hjälp av uthyrningspersonalen med det. 

Img 1839.jpg
Vad han inte reagerade över var det här. En text i mitten och en symbol för olja. Väl framme vid huset, när jag parkerade, kopplade hjärnan upp igen. Spanska tillhör inte mina språkkunskaper men så mycket fattade jag att det nog var skitviktigt.

Nästa dag åker vi tillbaka till flygplatsen och på vägen dit börjar det blinka satan. Sladdar in till biluthyraren och pekar på symbolen. Tio minuter senare åker vi därifrån med en annan bil. Aningen mindre men med plats för 6 personer.

Jag kör gärna … men det här med manuell växellåda … Det g å r fan inte. Särskilt inte vid trafikljusen. Bilen stannar, hostar och är allmänt dum. En dag åker vi in till en galleria. Parkerar i garaget. Handlar. Äter. Mår jättebra.

När vi ska åka därifrån står döttrarna utanför bilen i väntan på att jag ska köra ut från den trånga platsen. Plötsligt hör jag hur 28-åringen skriker och gestikulerar.

Mycket riktigt. Halva bakre delen av bilen har dragits emot en pelare och är duktigt inbuktad, även om det syns dåligt på bilden. 

IMG_1920
Jag kliver ut ur bilen. Suckar och tänker att, om jag blundar så försvinner det säkert.

Eller inte.

Messar till maken, som flyger ner hit ikväll,  berättar vad jag har gjort och jag avslutar med att han inte behöver gasta på mig. Han svarar med typ: ”Himla tur att jag tog en helförsäkring då!”

…. vilket får mig att undra varför. Senast samma sak hände var för 15 år sen …

 

 1. På min första leasingbil lyckades jag köra in i stolpen till vår carport… vet fortfarande inte NÄR jag gjorde det för jag märkte inget. Kan säga att med min nya pärla kör jag flera meter ifrån den där jävla stolpen! Och den behöver man trycka på bromsen på och sedan trycka på startknappen för att starta. Automat is the shit. 😁

 2. Carola skriver:

  Hahaha….men det ÄR trångt överallt i Spanien! Man trycker in så många parkeringar man kan och gärna miljoner pelare för att göra det ännu trängre.
  Vår lilla bil är skrapad i alla fyra hörn, då vi för att parkera kör igenom ena stadsporten där i gamla stan i Altea.
  Känns bra för alla som lånar bilen, att den är färdigskrapad 😂

 3. Isa skriver:

  Jag säger bara ; Javea Cars 👍

 4. Anette skriver:

  Förstår att det är svårt att tänka om när man är van vid automat, men… Vad har växellådan att göra med att du inte ser pelaren? (Undrar en som har backat ut genom en nedåtgående automatisk garagedörr, men det är preskriberat;-)

  1. Haha, jag var så sjukt koncentrerad att hålla koll på att jag fått i 1:an och inte 3:an!

 5. Malin skriver:

  Ingen fara Mona! Jag har försökt backa ut ur pappas garage utan att öppna dörrarna. Det blev ett duktigt hål i ena garagedörren. 🙈

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..