ANNONS

Hur man sabbar en hyrbil

/

Under en period här nere kommer vi vara 6 personer varför maken hyrt en stor bil.

När vi landade var jag astrött efter obefintlig sömn på Gotland och ett påföljande stressigt dygn för att hinna med flighten hit till Spanien. När vi hämtar ut bilen och jag inte får igång den … eftersom jag uppenbarligen glömt att man måste hålla ned bromsen samtidigt som man trycker på startknappen (vilken jag tydligen gör hemma också, men har tokglömt) så fick vi ju hjälp av uthyrningspersonalen med det. 

Img 1839.jpg
Vad han inte reagerade över var det här. En text i mitten och en symbol för olja. Väl framme vid huset, när jag parkerade, kopplade hjärnan upp igen. Spanska tillhör inte mina språkkunskaper men så mycket fattade jag att det nog var skitviktigt.

Nästa dag åker vi tillbaka till flygplatsen och på vägen dit börjar det blinka satan. Sladdar in till biluthyraren och pekar på symbolen. Tio minuter senare åker vi därifrån med en annan bil. Aningen mindre men med plats för 6 personer.

Jag kör gärna … men det här med manuell växellåda … Det g å r fan inte. Särskilt inte vid trafikljusen. Bilen stannar, hostar och är allmänt dum. En dag åker vi in till en galleria. Parkerar i garaget. Handlar. Äter. Mår jättebra.

När vi ska åka därifrån står döttrarna utanför bilen i väntan på att jag ska köra ut från den trånga platsen. Plötsligt hör jag hur 28-åringen skriker och gestikulerar.

Mycket riktigt. Halva bakre delen av bilen har dragits emot en pelare och är duktigt inbuktad, även om det syns dåligt på bilden. 

IMG_1920
Jag kliver ut ur bilen. Suckar och tänker att, om jag blundar så försvinner det säkert.

Eller inte.

Messar till maken, som flyger ner hit ikväll,  berättar vad jag har gjort och jag avslutar med att han inte behöver gasta på mig. Han svarar med typ: ”Himla tur att jag tog en helförsäkring då!”

…. vilket får mig att undra varför. Senast samma sak hände var för 15 år sen …

13
91

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00