ANNONS

Hello Spanien

/

När färjan på Gotland gick på grund och ställdes in i fredags fick jag panik eftersom jag hade ett tajt schema och skulle hinna med ett flyg till Spanien. Luckily ordnade det sig och vi kom iväg.

Nisse är ju så liten så han sitter i en väska … under framförvarande säte. 
Talibanen sa tack och hej och slaggade in på två röda. Det är hon, jag och 27-åringen som är här just nu. I morgon kommer mina föräldrar, men de stannar bara i en vecka, och på onsdag kommer maken. 
Img 1835.jpg
Efter nån halvtimme ruttnade Nisse och började skälla. Sjukt jobbigt så jag lyfte upp honom, lade honom i mitt knä och lade min cashmereponcho över honom. Sen stoppade jag ner mina fötter i hans väska … för att få plats ordentligt … och först då fattade jag varför han skällde. Det var galet kallt där nere på golvet. Resten av resan var han knäpptyst. Man får egentligen inte ta upp dom men jag ville inte att övriga passagerare skulle bli störda av hans skällande och jag tror inte att en halvmeter upp spelar så stor roll.

Vet att det finns allergiker och när vi flög med Nisse första gången frågade jag hur det funkar med just det. Flygbolaget sa då att om man är allergisk så måste man kolla med dom innan man bokar, så att det inte finns djur i kabinen. Det är långt ifrån alla flighter som har plats för djur så det är ju åtminstone bra för de som är allergiska.

Fyra timmar senare var vi framme i ett överjefligt varmt Alicante. Maken hade reserverat en hyrbil för oss och som vanligt glömmer han bort att jag h a t a r att köra manuellt. Fick inte igång bilen. Motorn startade men jag kunde inte lägga i nån växel. Döttrarna tog sig för pannorna och ba’; ”here we go again”, eftersom det ALLTID händer något när jag ska köra bil utomlands. (Ni kanske minns min ofrivilliga körning mitt på strandpromenaden förra sommaren … HÄR.)

Jag fick gå och hämta nån som förklarade att man måste hålla ner bromsen samtidigt som man trycker på startknappen och att ”that’s very usual on every car”.

Eh … nä … inte på bilar med automat.

15 minuter senare var vi framme vid det hus vi har hyrt.

29
102

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00