När man inte alls överdriver

Jag är gift med en hamster. Typ the King of alla hamstrar. När vi träffar kompisar och andra bekanta och kommer in på det här ämnet så får jag alltid ”skäll” när vi kommer hem.

”Du överdriver jämt om att jag samlar på gamla grejer, det gör jag inte alls!”

… och jag suckar varje gång han drar det kortet. 

IMG_1087
För ett par veckor sedan tog jag tag i vårt garage. 
IMG_1088
När vi flyttade in här förra året så typ kastade vi in alla grejer. Det här har legat och gnagt sedan dess eftersom jag hatar oordning. 
IMG_1094
Så, jag tar tag i det här tillsammans med mina föräldrar som är schyssta och hjälper till. Vi jobbar som galärslavar och vi flyttar ut hela garaget för att packa om allt som går att packa om.
IMG_1117
Tömmer och slänger 16 flyttkartonger och får en hyfsad ordning. Ser kanske inte ut så men nu har jag järnkoll på varenda pryl där inne.

… men så kommer vi till det här med makens personliga lådor. En historia för sig själv. För ett par år sedan fick jag nog av all hans skit och mer eller mindre hotade med skilsmässa om han inte tog tag i det och rensade. Jag måste ha låtit jefligt trovärdig för hokus pokus fillijokus så hade han gjort det. Vi bestämde gemensamt att vi skulle rensa hårt bland våra personliga minnen vi har med oss från våra uppväxter.

Mina grejer fyller en h a l v flyttkartong. Maken uppgav att han minsann rensat ”som fan” och det som var kvar rymdes i … 5 flyttkartonger. Jag orkade inte tjafsa utan tänkte att, ”bättre än innan i alla fall”. 

Nu passade jag på att öppna dessa kartonger för att försöka packa om det då jag har svart bälte i att just packa och organisera. Alltså, om folk bara kunde förstå vad han sparar på. När jag berättar för kompisar om hans sparande av julkort från typ 1981 så tror dom att jag överdriver … och så skäller maken som sagt på mig när vi kommer hem.

IMG_1089
Jaha, vad har vi här då? Medlemsbevis i Busters Fanclub från 1976. Skitviktigt att spara på så här 40 år senare. 
IMG_1090
Lika viktigt som det här …
IMG_1091
Har jag berättat att han är galet fotbollsintresserad? Han har shitloads med anteckningar från varenda jäkla SM, VM, OS och en massa andra oviktiga matcher sedan han gick i blöjor. Superviktigt att spara på. Kan ju vara livsavgörande att kunna kolla vem som satte 3-0 i en vänskapsmatch mot Uruguay 1974.
IMG_1093
Viktigt också är att spara på sånghäftet när man gick ut 9:an 1982.

Mitt problem med det här hamstrandet är att jag inte vill att våra döttrar ska behöva ta i tu med det här när vi kolar vippen. Vet bara inte hur jag ska få honom att inse att han faktiskt inte behöver sina medlemsbevis i femtioelva fanclubar eller sin fotbollsstatistik.

Hur har ni det hemma? Är ni samlare eller lever ni med en sån? Hur har ni löst det i så fall?

Mvh

Jävligt grinig fru

 1. Karin skriver:

  När min man plockade fram sina tuggumipapper trodde jag det var över, men icke.
  Då tar han fram sin gamla tandställning från åttitalet, som ligger kvar i sin burk. Ja ni förstår, på den nivån har jag det…🙈

 2. Linda skriver:

  Min är likadan. Garaget ser ut som ditt och där har han bara sina grejer. Skrivhäften anno 1975 etc. Ja på riktigt. Inne har jag tilldelat honom ett begränsat område med hänvisning till att vi är tre som bor i detta hus och vi andra två behöver också ha plats för våra grejer. T ex barnets skrivhäften anno 2017 etc. Det är också jag som bestämmer över t ex allt husgeråd, i början kom han hem med grejer och då fick han välja vilket som skulle kastas i stället och så övervakade jag att det slängdes.

  Jag tror att om man inte levt med en samlare så är det svårt att förstå hur påfrestande det kan vara och hur mycket som krävs av den andra parten för att inte hela hemmet ska förvandlas till en soptipp. Programmen de ibland visar på tv är ju på riktigt och många har blivit lämnade av sina anhöriga.

 3. I skriver:

  Men vissa är nostalgiska och gillar att spara saker från barndomen. Bara för du tycker annorlunda så betyder det ju inte att du har rätt och att man måste göra på ditt sätt. Det är okej ha olika personligheter och vara lite olika. Himla oempatiskt av dig att ens bli upprörd eller förlöjliga att han vill spara dessa saker. Förstår att det finns en gräns när det kommer till prylar osv, man har inte hur mycket plats som helst. Men att du gör dig lustig över dom här sakerna du tagit bild på i inlägget och verka tro att allt som inte är på ditt sätt är fel är bara sjukt.

  1. Hej på dig du nya läsare här. Hade du hängt här inne länge så hade du inte höjt på ögonbrynen! Häpp!

 4. Karin skriver:

  Men herregud, låt honom ha sina kartonger… Om det är fem kartonger det handlar om så är det väl bara att märka upp dem ordentligt och ställa dem längst in i förrådet.. Det måste finnas bättre saker att lägga energin på än att reta upp dig på det… (ja jag spar också en och annan pryl av den typen..)

  1. Det är exakt vad jag har gjort: sorterat, lagt i bättre lådor (av trä) och märkt dom!

   1. Erica skriver:

    Kanske du borde sätta allt i kartonger med en lapp på för döttrarna: Får brännas! Så har de lättare när den dagen kommer.

 5. Så himla klok du är Mona !
  Vill ochså ha ordning o reda men min man har inte den uppfattningen i livet . Om jag fått en tia varje gång jag fått höra frasen kan vara bra att ha , Maldiverna nästa liksom 😂
  Slog ochså näven i bordet o vi rensade förrådet o vi körde iväg två fulla släp på återvinningen o hallelulja den känslan !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..