Hur gör ni?

Jag har blivit en tråkkärring som bara lyssnar på P1. Är noll intresserad av musik så jag uppskattar pratradio. Bortsett från ”Dagens Dikt” och ”Radioföljetongen”.

Igår pratade man om kläder när det kommer till hållbarhet och återbruk. Enligt en undersökning så använder man en t-shirt 30 gånger innan man kasserar den.

images

Eh, va?! Inte jag. Använder säkert mina 100 gånger. Minst. Kan kanske bero på att jag a l l t i d har t-shirt på mig här hemma.

Hur gör ni?

 1. Bodil skriver:

  Har ett sommarlinne i bomull. Hade det på mig (och då var det inte nytt) när min moster fyllde 60. Hon blir snart 80.
  Använt det tusentals gånger. Tänker varje år att NU ska jag kasta det. Blir lika glad varje nästa sommar jag hittar det i garderoben igen, för att jag inte kunde kasta (men trodde att jag gjort). Tunnslitet, småhål här och var, lär säkert gå i bitar rätt som det är. Då, men inte förrän då, kastar jag det.
  Märke ”Twenty One”.

 2. Anna skriver:

  Jag har massor med kläder men använder allt tills det går sönder typ… ibland rensar jag och lägger i lådor och sen efter nåt halvår så tar jag fram lådorna och då har jag ”nya” kläder igen.
  Sen byter jag med mina två systrar, så lyxigt att vi har samma storlek! Så det jag tröttnar på skickar jag till nån av dom o så kommer de med en kasse ibland. Just nu använder jag ett par byxor mycket som jag fick av min lillasyster som fick dom av vår storasyster som fått dom av mamma. De har gått ett helt varv 😂

 3. Alltså, om man räknar på alla kläder och inte bara tischor så tror jag att 30 ggr säkert kan stämma som genomsnitt i befolkningen. Jag har kläder från 80-talet som fortfarande används men gjorde misstaget att köpa ett par billiga toppar på HM för några år sedan som jag insåg att jag svettades i pga kvalitén och lämnade vidare till Myrorna. Men använde dem säkert 10 gånger först. Felköpen måste ju räknas? Sen har jag en balklänning och min brudklänning som liksom inte kommit till användning så många gånger… men inga planer på att slänga dem dock!

 4. Maja S skriver:

  Här används kläder tills de går sönder.
  Det mesta används först som vanligt sen blir det jobbkläder av det. Dvs kläder på jobbet som man inte behöver vara rädd om… typ 🤪

  1. Använder tills det blir hål o fransar å då blir de skogs å trädgårdskläder Är skittråkig angående klädinköp. Som tur är så gillar maken innehållet å struntar i hur jag är klädd. Designar egna tights som ingen annan har och hatar blusar 😘😁

 5. Liz skriver:

  Återanvänder allt, inkl h&m-basplagg och annat billigt en miljon ggr. Har kvar en H&M-kjol som jag köpte när jag var 14 (är 33) och har använt så gott som varje sommar. Köper ganska lite, även basplagg, ser inte så mkt mening med att köpa 10 st likadana t-shirts, det räcker med 2-3. Med lite tanke bakom klädvården (allting håller 1000 x bättre om man skippar fiberförstörande sköljmedel t.ex., känsliga plagg kan med fördel ångas osv) håller allt långt längre än vad man kan tro.

  Gör jag mig av med något så är det oftast i tillräckligt bra skicka att skänkas till second hand-butiker.

  Tänker däremot aldrig miljö utan har ”klassisk”/tråkig klädsmak som sällan ändras och en fäbless för dyra accessoarer (så kläderna får vara billigare och enklare).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..