När man tycker att man är en vägpolis

Jag måste fråga er en sak. 

IMG_1574
M å s t e man inte ha skyddskläder på sig när man åker motorcykel? Alltså, jag menar, är man inte mer utsatt på en sån? Såg den här mannen med ett barn bakpå och kan säga att han inte körde jätteförsiktigt. De låg framför oss ganska länge så det var inte en ”åka-runt-kvarteret”-tripp. Jag blev skitstressad när jag såg dom. Kanske inte för mannens del, men för barnets.

Eller är det jag som inte har koll på vad som gäller?

 1. Tyvärr är det bara lag på att ha hjälm! Håller helt med dig att det är oansvarig att köra runt så.
  När min sambo körde sin lilla dotter på sin motorcykel så hade hon full motorcykelsmundering med skinnställ och hängslebyxor och motorcykelkängor och hjälm så klart. Allt annat är oansvarigt!
  //Berith

 2. Fia skriver:

  Fattar inte hur folk tänker, ser ofta föräldrar/vuxna cykla tillsammans med deras barn å ingen har hjälm. En pappa var hos mig å köpte en cykelhjälm (sålde på en fb grupp) till sin lilla dotter .. Han sa jag fick böter igår för min dotter inte hade hjälm dumt va? . Nääe inte ett dugg dumt sa jag , din dotter kan få skador för livet utan hjälm .. det har jag inte tänkt på sa han… ähhhh. Måste säga att pappan var jättetrevlig och han tänkte nog till .

  1. Och troligen hade han inte hjälm själv. Ser ubland hela familjer där barnen har cykelhjälmar, men inte föräldrarna. Hur tänker man då? ”Mina barn ska ha hjälm, men min skalle behöver inte skyddas.” Gaaah vem ska ta hand om dina barn när du själv skallskadats i en olycka?

   Hjärnor kan inte transplanteras eller ersättas med protes. Klart man ska ha hjälm nör man cyklar, åker mc, åker utför etc.

 3. Anette skriver:

  Som alla skriver är det lag på hjälm men inte övrig skyddsutrustning. I min mcförsäkring har jag dock som krav att det ska användas. Man kan ju bara minnas tillbaka till barndomen vilka sår man fick när man cyklade omkull sen kan man trippla det ungefär plus lite andra skador om man skulle åka omkull med mc eller moppe.

  1. Alltså, jag blev så jävla förbannad när jag såg dom. Föraren sket jag i men HUR kan man låta ett barn åka så oskyddat?!

 4. Jobbar man på akuten och har sett skadorna som blir om man åker utan skyddskläder sätter man sig knappt på en cykel. Fula ärr efter skrapsåren med asfalt i som inte går att få bort är inga kul saker. Kör själv mc men blir mer försiktig för vart år som går.
  Sedan kan man inte skydda sig mot allt men kläderna hjälper mycket bra om man kör vält.

 5. Anna skriver:

  Finns försäkringsbolag som inte betalar ut ersättning om du inte haft rätt utrustning vi en ev olycka. Precis som vid bilförsäkringar råkar du ut för en bilolycka och har fel typ av däck på bilen så kan du riskera bli utan ersättning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..