Dömd för förtal

För att hänga med i denna långa historia så krävs lite bakgrund. Om du har en mobil så gå upp i vänstra hörnet, klicka på strecken och välj Åtalet & Rättegången. Från en dator: klicka högst upp i menyraden på Åtalet & Rättegången.

Just det ja, jag har något att berätta för er. Idag den 1 april dömdes jag för grovt förtal. Jag har påstått att en närstående är pedofil och att min dotter varit drabbad under många år.

Jag har ett antal inlägg färdiga om det här men vill först åka till Bolivia och hjälpa fattiga med glasögon. Efter det kommer jag att berätta för er om hela resan. Från det att jag blev anmäld, till hur jag skaffade advokat, till polisförhören, till besöket hos Kriminalvården och om de två rättegångsdagar jag nyligen gått igenom.

Jag är dömd till villkorligt och skall ersätta vederbörande med 70.000 kr samt 5.000 kr till vederbörandes fru. Utöver det är jag dömd till dagsböter 70 om 50 kr. (Han begärde 350.000, frun 50.000.)

Det enda jag kan berätta just nu är att min dotter är fullkomligt förtvivlad. ”Skall du betala HONOM för ärekränkning …?!”

 1. Det är såklart inte roligt att betala, men det är ett solklart fall av förtal oavsett om personen ifråga är skyldig eller inte.

  1. Jag håller självklart med. På sätt och vis. Men, jag lever med hennes historia och då blir kanske allt annat sekundärt.

 2. Jonas skriver:

  Helt rätt av domstolen. Det du gjort är helt oförlåtligt och du borde skämmas.

  1. Suss skriver:

   Jonas, jag förväntar mig att du inte har några barn?! Då skulle du ALDRIG skrivit som du gjort! Pinsam kommentar om du skulle se det klart!

 3. Kramar till dig och framför allt din dotter ♡

 4. M skriver:

  Vi kommer alla att hjälpa dig & din dotter igenom detta ❤️
  Blir det någon mer rättegång, skriv ut det så kommer vi alla dit och stöttar er!

 5. Helene skriver:

  Helt galet! Men vi tror på karma så…

  ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..