Dumma kompisar och döttrar

Skåne-Petra och Säpo-chefen, som numer inte alls är en Säpo-chef utan har precis fått ett toppjobb … som jag ännu inte får berätta om, bor i Limhamn. Eller ja, de har efter 25 år som gifta, valt att gå skilda vägar men har bott ihop ändå, det senaste året.

De bor en spottloska från Sveriges mest berömda kalkbrott och igår tvingade Skåne-Petra, talibanen och 27-åringen mig att gå runt det. Jag protesterade först med att jag inte hade några träningskläder men se, Petra trollade genast fram en outfit. 

IMG_3150
Träningskläder är inte min starkaste gren och eftersom jag har hyfsat små fötter så fick det bli flipflops till det. 
IMG_3157
Kan ju meddela att det inte är det ultimata att ha på sig. 
IMG_3151
Jag önskar innerligt att jag kunde tycka att träning var roligt men det GÅR inte. Skulle i och för sig kunna tänka mig att lära mig att gå runt kalkbrottet varje dag eftersom jag skulle löpa minimal risk att gå vilse, vilket jag garanterat skulle göra om det var en rak sträcka.

För många år sedan fick jag för mig att jag skulle börja promenera i hemma i finhooden. På den tiden hade man iPods, alltså en manick med musik och ljudböcker på, men som man inte kunde ringa med. Lämnade mobil och plånka hemma och började gå. Efter nån halvtimme insåg jag att jag inte hade någon aning om var jag var. Kunde inte ringa någon och fick panik. Vi har en spårvagn som går i vårt område och till slut råkade jag se en perrong, men kunde inte hoppa på tåget då jag inte hade någon plånbok med mig. Efter knappt tre timmar kom jag äntligen hem (gick längs spåret så gott det gick) och bestämde där och då att jag ALDRIG mer skulle promenera. Fifasen var sur jag var. Sur på mig själv som bott där i så många år och ä n d å lyckades med det helt omöjliga konststycket att gå fel åt helskotta!

IMG_3158
Efter nån halvtimmes promenad igår förbarmade Petra sig över mig och bad mig låna hennes träningspjuck. Alldeles för stora men fuck me vilken skillnad! En promenad i raskt takt som tog typ 40 minuter. Jag höll fan på att dö. Visst, promenera med Nisse göra jag ju varje dag, men då i pensionärstempo.

De tror på riktigt att jag ska följa med nu på morgonen också men OJ vad jag har JÄTTEMYCKET datorjobb som måste fixas, hehe!

 1. Jag går 4-5 km på jobbet varje dag. Skitjobbigt då kroppen inte klarar av det alls. Jag har således ingen ork att promenera när jag kommer hem. Kanske blir det bättre när jag får en sparkcykel som färdmedel på jobbet… 😁

 2. Jag gick just 4 km i svår terräng i flip flops på jobbets planeringsdag. Kollegorna trodde jag var dum i huvudet men det gick finemang. Näst snabbast var jag också. Jag älskar att gå i flipflops och gör det egentligen hela sommaren.

  (även när jag råkar hamna på en snobb bar i storstan…)

 3. Anna skriver:

  Kanske minns fel nu, i så fall får Norpan rätta mig, men promenerade inte du rätt mycket efter din GBP-operation? Varje eller varannan morgon och lyssnade på poddar? Har för mig att du efterlyste tips på poddar då också.

  1. Det var det jag skulle göra ja! Började med korta promenader på vår gata, som är hyfsat lång. Stannade vid Ica .. och vände tillbaka. Sen skulle jag ut på riktiga, tänkte jag. Det var då det gick åt helvete!😂

  1. Norpan skriver:

   En lustig tanke slog mig…. jag minns mycket från Monas blogg, men att kombinationen Mona+träning skulle rendera i någon slags minneskavalkad🤔…nä, det finns inte🤷… kanske pga att Mona verkar vara allergisk mot träning 🤣😂😂.
   Det som finns att minnas om Monas träning, är att de få pass hon kört, resulterat i en gnällig Universumska som trott att uppvärmningen varit själva träningspasset🤦😆.
   Hur gick det förresten för den snygga PT:n, där du gick all-in och verkligen var tokpepp, tills det visade sig att du även kan titulera sig som ”Norra Europas ledande kvinna i bort förklaringar” 🙄😂😂
   Jag tycker dock att det är bra att dina promenader slutade vid Ica, det hade ju verkligen kunnat gå åt helvete på riktigt annars…för vem fan vet vart du hade hamnat då? 😳😬🤣😂😂😂
   Nä man ska hålla sig till sådant som man mår bra av, som promenader med Nisse i pensionärstempo. För även om det är i pensionärstempo, så är det ändock en promenad ☝️🙂.
   Kan dock inte låta bli att roas av minnen av dina träningsförsök…ditt videoklipp om någon slags träningsform, ligger helt klart i topp där👍😂😂😂.
   På tal om saker som gör att man mår bra….jag mår bra av att läsa din blogg, så då bestämmer vi härmed att du INTE kan sluta blogga under min livstid, jättebra 😁👌 och så sätter vi punkt där ✍️😘

 4. Biggan skriver:

  Det är nyttigt att gå. Det gör underverk för pumpen. Man ska vara rädd om sin fina kropp när den har burit en så länge. Man behöver inte idiotidrotta för att det ska göra skillnad för ditt hjärta och dina ådror. Dessutom blir det blodgenomströmmning i huden. Så den blir snyggare på kuppen. Vill ha kvar dig länge fina du. ❤️ Så nog skulle du ta dig en promenad ibland för hälsans skull.. Slut på tjöt i all välmening..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..