Det här med mobiler, toaletter och fina vänner

Jag har ALDRIG min mobil i bakfickan. Aldrig. Den förvaras dessutom i ett fodral tillsammans med lite bankkort.

Första kvällen här drack vi lite rosé. Väry trevligt. Jag var astrött efter 6 timmars bilkörande och dåligt med mat. Krävs inte särskilt mycket för att jag ska spåra en smula då. Typ ett halvt glas. Bestämmer mig för att gå och lägga mig eftersom jag inser att ett fullt glas, och kanske ett par till, skulle få konsekvenser. Går in på toa och ska kissa. Knäpper upp byxorna och hinner dra ner dom 10 cm sen hör jag ett plums.

Alltså på riktigt. Det tog 0,2 sekunder innan jag fick upp telefonen. Blev nästan grinfärdig tills jag såg att det nog inte var så farligt. Den var knappt blöt. Torkade av den, tvättade mig och hoppade i säng.

Next morning var den kaputt.

IMG_8289
Talibanen föreslog att jag skulle lägga den i en påse med ris, så sagt och gjort.

Vi drar iväg på tur och är borta hela dagen. Jag har inte varit utan min mobiltelefon på … lätt 20 år. Märklig känsla. I synnerhet när man driver en blogg och har lämnat kameran hemma i Bromma.

Å andra sidan var det en skön känsla att inte maken kunde ringa femtioåtta gånger … som han brukar. 

IMG_2429
Jag var helt inställd på att jag skulle få köpa ny telefon men när vi kom tillbaka hem till Limhamn så funkade den! Lycklig som ett barn skulle jag ladda den då batteriet var i stort sett slut men se, det gick inte alls. Fick inte in laddkabeln. Tryckte och tryckte men näpp, det funkade inte. 
IMG_2619
Det var bara att inse att det skulle bli ett nytt inköp. Sur so fan gick jag ut och satte mig på altanen med Säpo-chefen och Kjell, en annan kompis.
IMG_0389
Nån timme tidigare kom bästa surprisen; Wilmer-Malin och hennes Johan. De var på väg till Åstol i Göteborg men ”tog en omväg” förbi oss, haha!

Skåne-Petra och fd Säpo-chefen bor i ett så kallat gated community här i Limhamn, Victoria Park. Här finns det fantastiska gemensamma utrymmen … som jag har skrivit om tidigare: stora louncher, biograf, biljardrum, bibliotek, spa-anläggning, gym, pool och en massa annat, som alla får nyttja. Har man gäster som inte får plats i sin lägenhet så hyr man rum … typ som ett vanligt hotellrum. Malin och Johan sov över och just precis nu är alla utom jag nere vid havet. Bada är inte min starkaste gren. Särskilt inte i Sverige och jättesärskilt inte i ett hav. Jag är en poolböna.

När vi skulle gå lägga oss igår så försökte vi ladda min mobil igen. Petra tittade lite närmare på den och upptäckte att ett riskorn smugit sig in i hålet för laddkabeln. Oddsen för det liksom?

Så, nu är den up an running igen. Hallefuckingluleja!

 1. Min telefon överlevde inte toalettbad, den stendog. Men så var det ju för typ 10 år sedan… Min mans telefon överlevde inte ett ofrivilligt bad då han ramlade i vattnet vid en landstigning från båt. Saltvatten var ingen bra idé.. Sedan dess hålls alla telefonet miltals ifrån vatten! 😂

 2. Jenny skriver:

  Gjort precis samma grej🙈😂 Vi var på Pinchos & åt förra året, jag hade appen & beställde. Lägger aldrig telefon i bakfickan men fick uppenbarligen hjärnsläpp när jag gick på toa😱 Min lur hade la av helt & jag skickade fram sambon till kyparen så han fick förklara läget & betala, fy tusan va jag skämdes🤪😂

 3. Helena skriver:

  Säkerhetskopiera fort som fa-an även om den lever just nu!

  Inte alls ovanligt att fukt ställer till problem längre fram, särskilt om den slocknade av det.

 4. Malin skriver:

  De finns laddare som man lägger telefonen på så den blir laddad! 🙂

 5. Carro skriver:

  Min make tvättade sin telefon i tvättmaskinen… Du vet när man undrar vad det är som låter ”klong klong klong” och inser att telefonen inte ligger där den brukar och att ljudet kommer från tvättmaskinen!😂😂Vi la den i en rispåse i några dygn sen funkade luren igen! Helt otroligt!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..