Trafikskyltar

Det verkar som om det är väldigt många … här i Stockholm … som har problem med att tyda den här skylten.

IMG_1184
Jag åker ofta på en av Brommas mest trafikerade gator. Tvåfiligt varav den ena filen är en bussfil. Även om jag ibland kör en smula för fort så är jag hyfsat noga med att hålla mig till regler kring skyltar som ovan. Särskilt bussfiler. Men, i samma sekund klockan slagit utanför ovan tidsramar så kör jag i bussfilen och är oftast helt ensam om det, vilket innebär att jag kör förbi alla köer. Men, det slår ALDRIG fel: bilar tutar, folk vevar ner fönstren och gastar. Det är dessutom A L L T I D män som gör det. Medelålders korkade män.

En gång kom det en Range Rover med en snubbe i min ålder samt en kvinna i passagerarstolen. Han prejade in mig lite längre fram, vevade ner rutan och skrek som en dåre: ”haru svårt att läsa din dumma jävel?”

Jag stirrade på honom och såg med flit frågande ut.

”Du kan ju FÖR FAN inte åka i bussfilen din hjärndöda brudjävel!”

Hans fru/syster/kusin/whatever var givetvis tvungen att lägga sig i: ”Såna som du borde inte få ha körkort!”

Jag böjde mig ut genom rutan och svarade kolugnt: ”Du, jag tycker du ska vända bilen, åka tillbaka och kika lite på den där skylten … sen kan du köra ikapp mig och be om ursäkt. IDIOT!”

Att folk a) inte kan läsa skyltar b) orkar lägga energi och vara så otrevliga övergår mitt lilla förstånd. Visst, jag kan lacka ur ordentligt också men det sker oftast om det föreligger risk för fara på nåt sätt.

Hur är ni som förare?

 1. Åh, jag älskar (att reta upp mig på) självutnämnda trafikpoliser. Höll på att gå rätt illa i påskas när jag körde på 2/1-väg och låg i omkörningsfil. När det var kö till höger min fil övergick i omkörningsfil varför jag valde att köra fram hela vägen. Detta gillades icke av en bil som kastade sig ut framför mig och tvärnitade. När jag sen skulle in i kön vägrade en annan bil att släppa in mig, men efter att jag helt enkelt styr in mot hans bil (gubben var också rädd om sin fina lack) gav han sig. Och gav mig fingret. Tack och lov var jag inte gravid då (som nu), för då hade jag klivit ut och sagt några ord till gubbjäveln.
  Ett par dagar senare hade jag en trafikpolis på jobbet och frågade just om detta. Jodå, jag gjorde helt rätt. Det hade blivit dryga böter, speciellt för herrn som kastade sig ut!

 2. Jenny skriver:

  Tur att jag bor på landet och slipper hålla koll på sådana skyltar….
  Oftast verkar personer en möter på landet dessutom bra mycket trevligare än de du råkar på i storstan 😉

 3. ”I’m an excellent driver” – såklart!
  Däremot undrar man lite över medtrafikanter när man står efter rödljusen vid Alvik (mot västerort), efter 19 en vardagkväll i januari med fyrvägsblinkers på som syns hela vägen upp till kurvan efter bron – och en man anser att han måste använda knappen på vänster sida för att ta ner fönstret på höger sida, hänga sig över sätet och skrika ”f-u” förutom alla andra som tutar och hötter med näven. Det är ju inte så att jag VÄLJER att parkera bilen vid vägkanten. Ja, det är mörkt, men då syns ju blinkersljusen så mycket bättre.

 4. Sanna skriver:

  Jag kör lugnt o fint.
  Men, härom veckan, var det en idiot i en gammal skruttig bil som körde fel och var mindre än 10 cm från att köra in i sidan på min nya bil. Först blev jag skiträdd och 1 sekund senare blev jag skitarg. Slängde mig på tutan. Jag tror och hoppas att han blev skiträdd.

 5. tina skriver:

  Som bilförare – kolugn….men när jag har en kundvagn i nävarna är jag en inte att leka med. Är helt ofarlig i trafiken och kan ha överseende med mycket, men på ICA med en kundvagn i händerna är jag ilsk om du bråkar med mig😉

  1. Mari skriver:

   Varit på Gekås….? *hahahaha*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..