Skön inledning på helgen

Jag har inte hunnit träffa Hus-Anna på ett tag men i slutet av veckan här så fick vi en heldag tillsammans. Vi behövde köpa lite grejer på IKEA så hon hämtade upp mig. Det är så galet jäkla sjukt: hon köper vårt hus … och vår Volvo-jeep … och vi blir nära vänner. Oddsen för det liksom …

Vi åkte förbi Systembolaget en sväng och innan vi klev in säger Anna: ”Hm, hoppas att jag fick med mig legget.”

Jag tittar frågande på henne.

”Ja, de frågar ALLTID efter leg!”

”Lägg av, varför då?!” undrar jag eftersom hon fyller 40 nästa år. Jag tror att hon skarvar lite med sanningen och vi går in och handlar.

Mycket riktigt. ”Legitimation tack!” säger personen i kassan.

IMG_1182
Anna börjar asgarva och tittar på mig med en mer än lovligt nöjd blick. Jävla kärring!
IMG_1186
Anna och James skulle ha gäster från Frankrike så hon frågade om inte jag kunde hjälpa henne att få igång min gamla gräsklippare. Inga problem, jag drar igång den och kör en sväng innan hon tar över. Jag är tvungen att dra och säger hejsvejs.

”Men du, hur stänger man av den?” hör jag henne fråga genom motorbullret.

”Du släpper handtaget!”

”Va, är du säker?!”

Jag asgarvar. ”Du, jag har klippt den här gräsmattan 250 gånger på de 16 år vi bodde här så ja, JAG ÄR SÄKER!”

Behöver jag säga att det var hennes jungfrutur med en gräsklippare?! 

IMG_1190
Har även varit förbi hos veterinären med Nisse. Han fick en sticka i tassen och var tvungen att ta bort den. Vi passade på att ge honom hans årliga sprutor också. Varje gång vi är där är det samma rutin: han skuttar ur bilen, fram till dörren och när jag öppnar den inser han läget och backar med en torpedfart. Han tycker i n t e om att vara där. Nisse sitter sällan i mitt knä, men så fort vi är där hoppar han upp och trycker sig mot mig.
IMG_1200
I torsdags kom månadens Glossybox och jag blev svårt såld på den här paletten. Än så länge håller prenumerationen måttet. HÄR om du är sugen på att prova. 
IMG_1202
Galet fin lyster. Ett märke jag aldrig tidigare testat. 
IMG_1219
Mitt IKEA-besök renderade i en sån här korgstol. Håller på att fixa i ordning vår balkong och behövde en till. (Golvet är blött eftersom jag slabbade ner det när jag vattnade blommorna…)
IMG_1221
Andra hörnan. 
IMG_1217
När vi flyttade hit för drygt ett år sedan hittade jag en jättestor platt kartong i garaget. Hade tokglömt att jag köpt den här smideshammocken ett par år innan! Galet skön att sitta i men andra i familjen ville absolut att jag skulle köpa dynor, så det har jag fixat nu.

Måste förresten visa er talibanens frukost.

IMG_1222
Varje morgon gör hon en nyttig smoothiebas, som hon garnerar med nyttiga frön och bananer. 
IMG_1229
För min del ser det ut så här sedan några dagar tillbaka. Hittade nämligen något i affären som jag inte har ätit sedan jag var barn.
IMG_1227
Så jäkla gott och det bästa är att ingen annan i familjen tycker det … så jag får ha tuben ifred, hehe!

Vaknade i morse och var inställd på att det var söndag … tills jag insåg att det är lördag.

Snacka om bonus! Hur har er helg varit so far?

 1. Ulrika skriver:

  Hur använder man den där sminkpaletten? Jag tycker bara jag ser svettig ut och kidsen säger att det där är för yngre, inte för 48-åringar.

  1. Mina sminkkompisar har lärt mig att tricket är att ha en bra grund. Jag har tidigare inte gillat krämiga rouger men nu när jag har fått in tekniken så är det galet snyggt. … och ser inte svettigt ut!

 2. Ulrika skriver:

  Testa laxpastej också, den är nästan godare.

 3. Lou skriver:

  I all välmening – 1 tsk chis är typ som 300gram lax. Plus Borde de vara pre-Soaked I yoghurten el vad det nu är hon äter. De sväller i magen annars samt hon behöver dricka extra mycket vatten.

 4. Midsommarafton firades tillsammans med grannen och en gemensam kompis till oss samt våra respektive och alla barn. God mat, god dricka, gott sällskap och sjukt roliga sällskapsspel! Gemensamma kompisen åkte hem 00.30 medan vi var kvar en stund till, kom inte i säng förrän 03.30! Idag lite seg i kolan men har ändå roat mig med att tvätta och röja i köket. Bidde en snabb sväng till affären också och nu vankas det sill till middag då det inte hanns med någon sillunch igår. Imorgon blir det nog en shoppingsväng, sonen behöver en ny cykel.

 5. O. skriver:

  Fick visa leg senast för ett halvår sedan på Systemet, fyller 48 i december. 😉 Fast det bästa var ändå när jag förra året fick visa leg för att köpa snus. 😀 😀 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..