Fräscha gaddar

IMG_1105
Jag har ju klagat sönder mig här i bloggen på mina gula tänder och Tove, min tandläkare, har inte velat göra något åt det förrän jag var klar med min tandställning. Har ju haft en ”osynlig” tandställning (Invisalign) under två perioder de senaste två åren. Två transparenta skenor som man tar ur när man borstar tänderna och som annars ska sitta i typ 23 timmar om dygnet.

I alla fall. Nu är dom borta och så det är dags att äntligen göra nåt åt mina kaffetänder. I hate them. 

IMG_1100
Jag har skjutit upp det här besöket i ett par månader så snacka om att ha tur som en tok! Det här var det första som mötte mig i receptionen! 
IMG_1110
Tove visade mig kitet man får med extraerbjudandet. Jag har aldrig blekt mina tänder tidigare så det är första gången jag ser hur prylarna ser ut. 
IMG_1112
Det finns tydligen flera varianter av tandblekning.
IMG_1102
… och det visade det sig att Tove ville göra en avgjutning av mina tänder för att ta fram skenor som passar bättre för att göra en annan variant av blekning … tror jag hon sa.
IMG_1106
Amen alltså, det här har man ju inte gjort på 25 år. Minns ni?
IMG_1109
Fifan så kladdigt! För hundra år sedan hade jag problem med att jag gnisslade svårt på nätterna och då fick jag göra en sån här avgjutning för att få en bettskena. Nu har jag ju turen att Tove och jag bor nära varandra så när skenorna är färdiga kommer hon förbi med dom.
Fick med mig dessa sprutor hem.

Jag är skiträdd för att det ska göra ont. Har nämligen GRYMMA problem med ilning i tänderna. Tove frågade om jag ville ha en variant man går omkring med, eller om jag ville ha en som verkar på natten. Valde så klart det senare.

Har ni gjort det här? Gör det ont? Hur länge håller det? Hur ofta måste man göra det? Glömt helt bort att fråga Tove eftersom jag höll på att kvävas av degen och när jag var klar hade jag tokbråttom till nåt annat!

 

 1. Min tandläkare använder sig av digitalt tandavtryck och scannar av tänderna.
  Jag har dock inte blekt tänderna där utan på en klinik som använder Mighty Smile, krävde inte tandavtryck. Tänderna blev vitare iaf och inga ilningar.
  Trevlig midsommar

 2. Sofie skriver:

  Gjorde för 1,5 år sedan. Skitnöjd . Var iofs vidrigt att sova i början men man vande sig . (Måste ändå ha sömntabletter det hjälpte ). Inte fler ilningar än vanligt. Effekt sitter i men jag har skött mina tänder extrem noga efter detta, tandtråd varje dock borsta bort beläggningar etc. Bytt rött mott vitt vin och dricker kaffe med sugrör så ofta jag kan . Får man göra om finns ju avgjutningen så billigare . Jag vet många som gjort och a och o är ju just att minimera det som missfärgar efteråt. Ps du får inte dricks kaffe under blekningsperiod så försöka undvik bli betroende av koffeindrycker 😬

  1. ..alltså: kan jag inte ens dricka med sugrör under blekningsperioden?😳

   1. Sofie skriver:

    Nä inte om du vill ha full effekt. Dra ner så mycket du kan. Inget rött heller typ röda juicer och absolut inte rödvin.

    1. Skit också. Men jag dricker inte rött, eller röda juicer .. så det är ju alltid något!

 3. Jag har gjort det och det funkar bra, men man får göra om det några gånger tills man får effekten man vill ha. Jag har själv problem med ilningar och det är när man gör det tätt inpå man får lite ilningar men det är helt ok så du behöver inte känna dig rädd, det är inte som när man äter glass eller så! 🙂
  //Berith

 4. Sanna skriver:

  Undrar om någon slipper ilningar av blekning? Jag gjorde hos tandläkare förra året och hade både värk o ilningar i 3 veckor. Tillägger att jag aldrig har ilningar annars. Aldrig mer att jag gör det.

  Pengar i sjön, det blir kritvitt hos tandläkaren, din metod är sisådär, blandat resultat då gelen tar ojämnt.

  Köp stripes ( remsor) istället och använd någon gång per månad så underhåller du vitheten, inga ilningar plus tandkräm för vita tänder, Pepsodent blå tub är bra.

  Ska bli spännande att se vad du tycker!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..