Om dårar på nätet

Jag har en kompis som har blivit jävligt hårt ansatt av ett så kallat nättroll och jag har skrivit om det tidigare i år.

6970451F-43E9-4B0D-A5D2-A694EE0A6CCC
Under hela den här våren har Johanna mått förjävligt eftersom det här trollet har stalkat henne på sätt som hon inte kan berätta om … än. Om det inte vore för att jag själv har sett en massa av det kvinnan pysslat med, så skulle det vara svårt att tro på. Nu är människan häktad och lätt att jag kommer vara med och stötta på rättegången.

… och ni som har koll vet ju att man inte häktas om det inte är allvarliga grejer.

HÄR kan ni läsa lite mer.

 1. Frida skriver:

  Ligger säkert någon psykisk störning eller diagnos bakom men oavsett detta så måste det ju gå att få ett stopp på det.
  Myndigheterna får ta tag i det på ett eller annat sätt.
  Bloggare är extra utsatta

 2. Erica skriver:

  Kan du skriva din mailadress? Hur jag än letar så hittar jag den inte

 3. Bodil skriver:

  Vidrigt med nättroll.
  Häromdagen, i Facebookgrupp med omkring 800 medlemmar, hängde man ut en person(med namn och titel, helt öppet) och anklagade honom för ett flertal sexuella trakasserier. Lynchmobben kastade sig över detta och kommentarerna var många. Till exempel ”Skjut den jäveln”. Ingen hänsyn till sanning eller konsekvens, ingen hänsyn till personen eller hans närstående. Bara näthat, utan bakgrundsfakta.
  Bara ett litet exempel på hur sociala medier har spårat ur.
  Och då menar jag inte dig och din historia, Mona.

 4. Norpan skriver:

  Det här är så sjukt så jag finner inga ord.
  Det måste ju bli strängare regler och lagar, om vad som är tillåtet att uttrycka på nätet.
  Vissa bloggläsare, blir man som läsare själv rädd för, då man läser kommentarerna.
  Hur kan man få för sig att ösa ur sig sin egen bitterhet över sitt eget liv, på en okänd människa?
  För ligger det inte en medicinsk diagnos bakom personens agerande, så är det ju allt som oftast avundsjuka. Riktigt otäckt.
  Jag hoppas verkligen att Johanna och barnen får lugn och ro nu 🙏💕.

 5. Biggan skriver:

  Jag förstår inte vad en sådan person får ut av att göra en annan människa så illa. All kärlek till Johanna och jag hoppas av hela mitt hjärta att trollet ifråga äntligen kan låta Johanna få vara ifred. Amen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..